Autentisk kulturhistorisk museum

Uthaugsgården er et autentisk, kulturhistorisk museum som gjenspeiler en sammenhengende utvikling gjennom 200 år. Uthaugsgården er Norges største autentiske museum. Et autentisk museum betyr at alt inventar og utstyr som finnes her alltid har vært her, og er presentert som om det fremdeles bor folk her. Uthaugsgården ble bygd som sete av eieren av Austrått ca. 1740

I 1829 kjøpte Lund-familien Uthaugsgården. Fra 1859 drev Lund-familien både gårdsbruk, handel og fiske. De foredlet lofottorsk til klippfisk, saltet sild i tønner, seilte langs kysten og solgte varene i Europa der de kjøpte salt. Lund-familien hadde innløst handelsbrev med egen eksporttillatelse fra 1868.

Uthaugsgården består av en hovedbygning med ca. 40 romm med møbler, inventar og klær som hører til her. Ellers finnes kornbu, matbur med rom for klær og «Supaklokke». På gården er det fjøs i 3 etasjer med utstyr og redskaper, med låvebru som går gjennom hele låven. I fjøset finnes «Galleri Stallen» der det formidles foto, kunst og håndverk. Alle bygningene med inventar og utstyr gjenspeiler en sammenhengende utvikling og historie gjennom 200 år.

Restaurert nyrenessansehage etablert i 1918.

Gratis adgang i hovedhusets 1.etasje.

Salg av forfriskninger, påtegnet broderier og kort. Lotteri og museumsstempel.

Kart