På grunn av eierskifte holder Solbråsetra stengt sommeren 2023. De satser på å komme sterkere tilbake neste sommer.
Gudbrandsdalsosten er selve klassikeren på det norske frokostbordet. Denne osten har ei historie som går tilbake til sommeren 1863. Da gjorde den unge seterbudeia Anne Hov noe som etter datidens skikk ble sett på som ren sløsing – hun helte fløte i mysa! Den gang gikk all fløte til smørproduksjon, mens osten var mager, uten de rike smaksstoffene som fins i melkefettet. Anne hadde fått servert ekte, raud geitost hos en annen budeie. Selv om dette også var en mager ost, hadde den en kraftig smak fra geitmelka som Anne likte godt. Hun syntes det var leit at hun ikke kunne ha en like god ost når det ble hennes tur til å ha budeielag. Etter rådslagning med sin far dristet Anne seg til å blande fløte i mysa. Dette ga osten en mye fyldigere smak, og den høstet ros fra budeiene som lå på de andre setrene rundt Gålåvatnet. Dette ble starten på en viktig omlegging i norsk landbruk. Smørproduksjonen ble i stor grad erstattet med bedre betalt feitostproduksjon, og denne nye foredlingen av melka ga bøndene bedre økonomi.