I et koselig hus fra 1787 holder Kristiansunds beste og mest spennende spisested SMIA Fiskerestaurant til. Den ligger helt inne i det særegne miljøet i Kystkultursenteret i Vågen. SMIA er kjent for spennende og god mat basert på nordmørske mattradisjoner. Fisken er den viktigste råvaren i f. eks. klippfiskretter som bacalao, fløtegratinert klippfisk og blandaball, men den rikholdige menyen har også andre spesialiteter, og har to ganger blitt kåret til ett av Norges beste kjøkken. SMIA Fiskerestaurant er blitt en attraksjon i Kristiansund. Smia har prøvd å ta vare på alt av gamle ting. I første etasje står smia her fortsatt, og oppe i taket henger det gamle smitenger, støypeformer og redskap smeden brukte. I andre etasje går det mer på det maritime, med fiskeutstyr og utstyr til båter. Dette er et hus med mye atmosfære, som også fungerer som et museum. Vertskap og eigere er Ingvald og Margrethe Rønninghaug. Ingvald har 25 års bakgrunn som kokk og stuert, og kona Margrethe som servitør. Ingvald er daglig leder, og Margrethe er restaurantsjef. Smia Fiskerestaurant har en terningkast fem i VG-matguiden. I august 2008 blei Smia kåret som beste spisested i regionen Trøndelagfylkene og Møre og Romsdal av Konkuransen www.Ganefart 2008.no.

Kart