Romenstad Hytter ligger i Østerdalen og Rendalen, som er sørnorges største kommune. Rendalen er et eldorado for de som er interessert i jakt, fiske og friluftsliv!

På gården drives det mjølkeproduksjon, med ca 30 mjølkekyr.  Gården har tilsammen 18 tømmerhus fordelt på gården og setra. 7 av disse er utleiehus med varierende standard. 2 av utleiehusene ligger på gården og har høyere standard med 220v strøm, bad og wc. De 5 andre hyttene ligger på setra og har fra 3 til 10 sengeplasser.

I tillegg til Unsetåa, som er rangert høyt blant ørret- og harrfiskere, kan Rendalen by på variert og meget gode fiskemuligheter i sitt nærområde:  Glomma, Mistra, Sølna og Renaelva er kjente fiskeelver som alle ligger innenfor en halv times biltur fra gården. I tillegg finnes også mange spennende fjellvann i nærområdet. Vi selger fiskekort.

Vi leier ut kanoer, og anbefaler en kanotur på Sølna gjennom Lille Sølensjø naturreservat, og kanskje helt til Fiskevollen ( Norges største innlandsfiskevær), vil gi deg en opplevelse du sent vil glemme!

Vi driver guiding for grupper om den gamle dyregravfangsten. Her vandrer vi gjennom gamle fangstgroper som vitner om stor aktivitet for flere hundre år siden, og du får også oppleve et rekonstruert fangstanlegg, der du får se hvordan fangstgropene kunne se ut når de var i bruk. Vi serverer deg gjerne tradisjonsmat fra Rendalen i forbindelse med en tur med kulturhistorie. Og vil spesielt anbefale mat tilberedt i kokegrop. Matservering ellers etter avtale.

Veibeskrivelse

E6 fra Oslo til Kolomoen ca 102km..   RV 3 mot  Elverum ca 31km.. Fortsett  RV 3 i retning Tynset til Koppang  (ca 90 km). Ta av mot Rendalen – på RV 30  ca 53 km til Elvål . Ta så av mot Unset (5km). Gården ligger 200m opp for Unset grendehus.

FRA NORD følger du RV 30 fra Tynset til Elvål (47 km). Ta til venstre mot Unset (5km).

 

Kart