Bryhni Søndre er en gård fra 1760 som i løpet av de siste 5 årene har gjennomgått en omfattende restaurering etter antikvariske prinsipper. Vi tar imot gjester på bestilling og det er vårt ønske at besøkende får en helhetsopplevelse bestående av mat, vin, interiør og arkitektur. Et foredrag om gårdens historie hører med. Det har vært bosetning på stedet siden år 500 f. Kr., og nåværende bygningsmasse er tuftet på en middelaldergård. Verten er sivilarkitekt og vinkelner og sørger for rett harmoni mellom mat og vin. Vertinnen har studert Mat i kulturperspektiv, og gårdens kokk legger vekt på kortreist mat med lokalt tilsnitt, som serveres med hans spesielle «vri». Menyene gjenspeiler årstidenes forråd av råvarer. En aperitiff inntas i finstuene før man spiser på salen. Hvis det er mer enn 50 gjester, dekkes bord i et nyrestaurert sauefjøs, hvor det er plass til 120. Vi holder kurs i sammensetning av mat og vin og kan sette sammen aktivitetspakker etter behov. Kanefart hører med vinterstid. Kårboligen er innredet for selvhushold, eller man kan bo der og innta måltidene i hovedhuset. Her er det 13 sengeplasser fordelt på 6 soverom, stue med peis stort kjøkken med langbord og 2 bad. I hovedhuset er det 2 sengeplasser. Velkommen til oss! Eva Kragnes og Stein Harald Bystad, vertskap

Kart