Norsk Kulturarv / Kjempeløft for Norsk Smaksskule i nasjonal storsatsing

Kjempeløft for Norsk Smaksskule i nasjonal storsatsing

Del
Jubelen i taket når Gjensidigestiftelsen gjev kr 2,8 millionar til Norsk Smaksskule si forsterka forhaldssatsing.

I vår lanserte Gjensidigestiftelsen si nye storsatsing på kosthald og ernæring blant barn og unge. No har Gjensidigestiftelsen løyva 2,8 millionar til Norsk Smakssule si forsterka kosthaldssatsing fram mot 2020. – Dette gjev oss styrke til å vekse også framover og skape enno meir matglede og atferdsendring også i åra framover, seier leiar for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik. Gåvemidlane gjer det mogleg for smaksskulen å tilsetja ein kokk og Valdvik fortel at målet er å få han på plass før utgangen av året.

Norsk Smaksskule feirar i år fem år. Sidan starten har smaksskulen kursa skule- og barnehagetilsette i korleis ein skal arbeide med barn og unge for å skape positive, varige atferdsendringar knytt til kosthald og ernæring gjennom arbeid med smak. Opplegget er landsomfattande og Norsk Smaksskule har ved fleire høve fått merksemd også internasjonalt. I 2015 var Norsk Smaksskule invitert til Universitetet i Aalborg til å fortelja om sine erfaringar og tidlegare i haust var dei av innleiarane til Sapere Symposium 2017 i Lyon, Frankrike.

 


SATSAR PÅ KOSTHALD: Ingrid Tollånes
(FOTO: Gjensidigestiftelsen)

- Gjensidigestiftelsen arbeidar for å skape eit tryggare, sunnare og meir aktivt samfunn. Difor ønskjer vi å styrkje kompetansearbeidet som gjerast ovanfor barn og tilsette i barnehagar, skole og SFO med tanke på måltidsglede. Vi trur det er viktig å styrkje barns kunnskap kring dette temaet, sidan vi ser at det er viktig å starte tidleg når det kjem til kunnskap om mat og ernæring, fortel Ingrid Tollånes, leiar for samfunn og gåve i Gjensidigestiftelsen. 

 

Fakta om Norsk Smaksskule:

Norsk Smaksskule er eit prosjekt i regi Stiftelsen Norsk Kulturarv i samarbeid med Arne Brimi, Einar Risvik frå NOFIMA og fleire av Norges beste kokkar. Målet til smaksskulen er at barn og unge skal få flest mogleg smaksreferansar i ung alder og på denne måten skape positive atferdsendringar knytt til kosthald hjå den oppveksande generasjon. Norsk Smaksskule har tidlegare vore støtta av Sparebankstiftelsen DNB som har gjeve fleirfaldige millionar til prosjektet. Gjensidigestiftelsen har også tidlegare støtta smaksskulens arbeid.

 

Fakta om Gjensidigestiftelsen:

Gjensidigestiftelsen er Norges største stiftelse, og er ein viktig bidragsyter til samfunnsnyttige formål. Hovudformålet til stiftelsen er å støtte tiltak innan tryggleik og helse. Les meir her.

 

Publisert 
Fredag, 27 oktober, 2017
Les også 

Valgkomiteens innstilling til nytt styre i Norsk Kulturarv er no klar. Her kan du lesa innstillinga samt lesa om bakgrunnen til kvar enkelt som er foreslått. Styremedlemmane blir endeleg vald på Norsk Kulturarvs årsmøte seinare i år.
Norsk Smaksskules nye filmprosjekt, Kokkekompis er underveis - med Isak Qvenild Vikin(11) i hovedrollen. Der skal Isak og Arne Brimi lære hverandre og norske barn tips og triks på kjøkkenet.
Foto: Guro Bredenbeck
(Foto: Guro Bredenbeck) Stiftelsen UNI har nok en gang bevilget penger til ny "Ta et tak"- aksjon. De bevilget på sitt siste styremøte 10 millioner kroner til Norsk kulturarv ,for at vi kan sette i gang en ny runde av denne populære aksjonen. Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner mennesker og fortidsminner. Stiftelsens ideelle formål er å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern. Hensikten er å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner. Dette blir 15. aksjonen vår siden starten i 1998. Med denne tildelinga vil over 53,5 millioner kroner være utdelt til over 3 500 prosjekter i hele Norge – En viktig del av Norsk Kulturarvs formål om å bidra til å sikre kulturarven vår for kommende generasjoner, gjennom bærekraftig bruk langs kysten, i innlandet og i bystrøk.
Denne våren har Norsk Smaksskule startet opp med direktesendinger på Facebook for å gi dere faglig påfyll og inspirasjon til hvordan dere kan jobbe med smak, mat og råvarer med barna. Pandemiåret har gjort at Norsk Smaksskule ikke har fått muligheten til å holde kurs for skole- og barnehagelærere, derfor har vi vært nødt til å tenke i nye baner.