Norsk Smaksskule med mesterkokk, Ståle Johansen i spissen var med på Rabalderfestivalen som gikk av stabelen 1. og 2. juli 2017.

Den nyoppstartede Rabalderfestivalen i Reknesparken ble en barnefest. Norsk Smaksskule hadde smakstesting av unge romsdøler i Molde. Arrangementet dro ca 2000 barn og voksne i løpet av de to dagene, med artister Som Egil «Bare Egil» Hegerberg og Ravi. I tillegg var det en rekke andre aktiviteter mellom konsertene. Norsk Smaksskule gjennomførte smaksøvelser hvor barna fikk smake på de fem grunnsmakene og teste om de hadde kontroll på de ulike smakene. Iløpet av helga ble gikk det med 1000 skåler, 2000 skjeer, 2000 gafler og 600 glass.

Smakene som ble servert var følgende:

  • Grapefruktjuice (Bittert)
    Tøffe barn smakte på spennende smaker i Reknesparken

     

  • Salmalaks i Ståles limesyre (Surt)
  • Norske jordbær med hjemmelaget vaniljesaus (søtt)
  • Strandaskinke (Salt)
  • Vellagret Norvegia (Umami)

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarv inn i referansegruppe

Setersatsing i årets jordbruksoppgjør (Foto: Randi Valde) Fjellbeitene er ein viktig ressurs, men med tilgang på all verdens ressursar og import av matvarer, er våre eigne blitt mindre lønnsame. På 100 år har 90 000 setre blitt til 900, og...

Gode smakar, framifrå ungdom og fullt hus

Opning av utstillinga « Ungdommens matfat i Innlandet» vart ein stor dag for Norsk Smaksskule, for ungdommar og lærarar som har vore med på prosjektet og sist men ikkje minst Maihaugen. Utstillinga er ein del av Maihaugen si utstilling «Mat-mer...

Møte med Kulturmiljøutvalget – Norsk Kulturarvs innspill

Foto: Sygard Grytting Sammen med Foreningen Fredet har Stiftelsen Norsk kulturarv i dag møtt Kulturmiljøutvalget i innledende og viktig møte med tanke på arbeidet med den nye «Kulturmiljøloven». Det vi – som interesseorganisasjon for eiere av fredete og verna kulturminner...