Å jobbe med smak trenger ikke være verken tids- eller kostnadskrevende. Dette er en smaksøvelse som virkelig setter sansene på prøve. Er det virkelig merkbar forskjell på smak av ulike typer vann?

Sånn gjør du:
Avkjøl flaskevannet, sånn at det får så lik temperatur som vannet fra krana som mulig. Presenter elevene for to identiske glass, der det ene inneholder flaskevann og det andre vann fra springen. Be elevene lukte og smake.  Kan de kjenne forskjell? Hvilket vann er best?
Tips: Hvis du har tilgang på en «brusmaskin» (sodastream e.l.), kan du sammen med elevene finne ut hva som skjer med smaken og lukten på vannet når du tilsetter kullsyre.

 

Flere smaksøvelser og annet relevant kan finnes i vårt hefte (klikkbar link).

NB: Denne øvelsen er morsom, men mye avhenger av vannkvaliteten på springvannet. Noen steder i Norge har dessverre veldig «dødt» vann i springen, og andre har kloret vann.
 

Les også

Møte med Kulturmiljøutvalget – Norsk Kulturarvs innspill

Foto: Sygard Grytting Sammen med Foreningen Fredet har Stiftelsen Norsk kulturarv i dag møtt Kulturmiljøutvalget i innledende og viktig møte med tanke på arbeidet med den nye «Kulturmiljøloven». Det vi – som interesseorganisasjon for eiere av fredete og verna kulturminner...

Stiftelsen Norsk Kulturarvs ærespris 2022

Helle Hundevadt har fått tildelt Stiftelsen Norsk Kulturarv sin ærespris for 2022. Prisen ble utdelt av styreleder Jørn Holme. Styrets begrunnelse: Helle Hundevadt har utvist et enormt engasjement for å utvikle og skape opplæringstilbud for både skoleungdom og voksne. Hun...

10 millioner til ny «Ta et tak»-aksjon

Foto: Thor Thingbø I styremøtet sitt 24. august, tildelte Stiftelsen UNI 10 millioner kroner til Norsk kulturarv til en ny «Ta et tak»-aksjon for 2022-23.Dette blir 16. aksjonen siden starten i 1998.Med denne tildelinga vil over 63,5 millioner kroner være...