Mikael Forselius er eier og driver Røros Hotell, Vertshuset Røros, Erzscheidergården Hotell og Kaffestuggu Røros. Alle bedriftene blir profilert på www.kulturarv.no, og vi spør den engasjerte mesterkokk og hotellmann – hvorfor dette samarbeidet med Norsk Kulturarv?

 –Vi ønsker å bli forbundet med de samme verdiene som Norsk Kulturarv står for – øke interessen og kunnskapen om den norske kulturarven, og motto: Vern gjennom bruk!

– Ja, kanskje særlig på et sted med verdensarvstatus er dette med vern viktig av kulturarven, spør vi. – Det er selvfølgelig viktig at Røros utvikler seg med den største respekt for de kulturhistoriske verdier, men langt flere burde vektlagt kulturarven som et aktivum for reiselivsutvikling. Her kan selv den minste detalj være av stor betydning. Noen ganger representerer dette en økt kostnad, men på sikt vil dette være en lønnsom innvestering.

Vertshuset Røros holder til i Rammgården og gårdens historie går tilbake til 1600-tallet, det samme gjør historien Erzscheidergården, og Kaffestuggu er en av de eldste bygningene i Bergstaden, så Mikael Forselius er på hjemmebane når han snakker om kulturarvens verdi.
– Mitt forhold til Norsk Kulturarv handler også om kvalitetsmerket Olavsrosa, og aksjonene, særlig Norsk Smaksskule. Vi har et sterkt engasjement for norske kvalitetsråvarer og verdien av kortreist mat, og vi brenner for matmiljøet på Røros, sier reiselivsmannen som er over gjennomsnitt opptatt av mat.