
Under mange av Norsk Smaksskules besøk i norske skoler og barnehager lager vi laksetaco. Mesterkokk, Per Ivar Bergets oppskrift på tacokrydder og laksetaco er her.
Slik lager du ta ditt eget tacokrydder:
1ss Chilipulver
1ss oregano
1ss spisskummen
1ss paprika
1ss hvitløkspulver
1/2ss løkpulver
1ts cayennepepper ( 2-3ts for en litt sterkere opplevelse)
1/2ss salt
– Bland alt godt sammen i en bolle
– Oppbevares mørkt og tørt
OPPSKRIFT PÅ LAKSETACO (6-8 BARN)
Dette trenger du til laksetaco:
1stk salmalaks ( ca 300g)
1 hjertesalat
½ crispi salat
½ isbergsalat
Tacokrydder
8 stk tomater
½ Avocado
½ blomkål
½ -1 lime
1 stk reddik
½ rødløk
20-25 flak nachos
1 ss olje
Sånn gjør du:
– Skjær laksen i ca 1 cm store biter
– Bland tacokrydder og putt laksen oppi krydderet. Bland godt
– Rens, riv og vask all salaten. Tørk den godt
– Kutt tomater i to
– Del avocadoen på midten. Fjern stein og skall. Skjæres i tynne skiver
– Kutt blomkål i små buketter.
– Stek blomkålen i en panne med olje,på sterk varme. Krydre med salt og godt med sort pepper
– Skjær en reddik i tynne skiver ( bruk en ostehøvel e.l.)
– Rens og skjær rødløk i tynne båter.
– Ta laksen ut av krydret. Fjern overflødig krydder.
– Stek laksen i olje. Ca 1 min på hver side på svak/middels varme.
Montering av salaten:
– Bland salaten med 1 ss olje, saften av en halv lime og litt salt. Vend og bland godt.
– Legg salaten i bollen du vil servere fra evt kan du bruke et fat
– Fordel avocado, blomkål, laks, reddik, tomat, og løk på salaten
– Legg på nachos
– Server med kesamdressing