Under mange av Norsk Smaksskules besøk i norske skoler og barnehager lager vi laksetaco. Mesterkokk, Per Ivar Bergets oppskrift på tacokrydder og laksetaco er her.

Slik lager du ta ditt eget tacokrydder:
1ss Chilipulver
1ss oregano
1ss spisskummen
1ss paprika
1ss hvitløkspulver
1/2ss løkpulver
1ts cayennepepper ( 2-3ts for en litt sterkere opplevelse)
1/2ss salt
– Bland alt godt sammen i en bolle
– Oppbevares mørkt og tørt

OPPSKRIFT PÅ LAKSETACO (6-8 BARN)

Dette trenger du til laksetaco:
1stk salmalaks ( ca 300g)
1 hjertesalat
½ crispi salat
½ isbergsalat
Tacokrydder
8 stk tomater
½ Avocado
½ blomkål
½ -1 lime
1 stk reddik
½ rødløk
20-25 flak nachos
1 ss olje
 

Sånn gjør du:

– Skjær laksen i ca 1 cm store biter
– Bland tacokrydder og putt laksen oppi krydderet. Bland godt
– Rens, riv og vask all salaten. Tørk den godt
– Kutt tomater i to
– Del avocadoen på midten. Fjern stein og skall. Skjæres i tynne skiver
– Kutt blomkål i små buketter.
– Stek blomkålen i en panne med olje,på sterk varme. Krydre med salt og godt med  sort pepper
– Skjær en reddik i tynne skiver ( bruk en ostehøvel e.l.)
– Rens og skjær rødløk i tynne båter.
– Ta laksen ut av krydret. Fjern overflødig krydder.
– Stek laksen i olje. Ca 1 min på hver side på svak/middels varme.

Montering av salaten:
– Bland salaten med 1 ss olje, saften av en halv lime og litt salt. Vend og bland godt.
– Legg salaten i bollen du vil servere fra evt kan du bruke et fat
– Fordel avocado, blomkål, laks, reddik, tomat, og løk på salaten
– Legg på nachos
– Server med kesamdressing
 

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarv inn i referansegruppe

Setersatsing i årets jordbruksoppgjør (Foto: Randi Valde) Fjellbeitene er ein viktig ressurs, men med tilgang på all verdens ressursar og import av matvarer, er våre eigne blitt mindre lønnsame. På 100 år har 90 000 setre blitt til 900, og...

Gode smakar, framifrå ungdom og fullt hus

Opning av utstillinga « Ungdommens matfat i Innlandet» vart ein stor dag for Norsk Smaksskule, for ungdommar og lærarar som har vore med på prosjektet og sist men ikkje minst Maihaugen. Utstillinga er ein del av Maihaugen si utstilling «Mat-mer...

Møte med Kulturmiljøutvalget – Norsk Kulturarvs innspill

Foto: Sygard Grytting Sammen med Foreningen Fredet har Stiftelsen Norsk kulturarv i dag møtt Kulturmiljøutvalget i innledende og viktig møte med tanke på arbeidet med den nye «Kulturmiljøloven». Det vi – som interesseorganisasjon for eiere av fredete og verna kulturminner...