Praktfulle Hindsæter Fjellhotell i Vågå ble tirsdag 9. mars tildelt kvalitetsmerket Olavsrosa av Stiftelsen Norsk Kulturarv.

Sjodalen hadde pynta seg med blå himmel og strålende solskinn i de idylliske omgivelsene omkring Hindsæter Fjellhotell tirsdag 9. mai. Det ærverdige hotellet med historie tilbake til 1800-tallet er nå med i den eksklusive klubben av Olavsroseinnehavere.

– Norsk Kulturarv har lenge vært opptatt av kulturarven knyttet til sætring – samtidig som vi er svært opptatt av utmarksbeite – og Hindsæter er en svært verdig innehaver av kvalitetsmerket Olavsrosa, innleda direktør i Norsk Kulturarv under seansen, før medlem av fagrådet, Marianne Stensgård kom med begrunnelsen for tildelingen – og kom med mye ros til innehaverene, Karola Wenzel og Andrè Sundero. – Dere har vært flinke til å ta naturen inn og dere har tatt naturen inn og byr på en smak av området og bygdene omkring, men dere tar også inn godsaker fra ute i verden – og slik skal det være, sa Stensgård.

Ordfører i Vågå, Harald Sve Bjørndal kom også med en hilsen på vegne av Vågå-bygda. – Det er utrolig artig å se at det vi har i vår kultur, som vi oppfatter som en dagligdags ting blir foredla og vist frem. Dette skaper stolthet, sa ordføreren.

Hindsæter har historie langt tilbake i tid og de første gjestene kom til Hindsæter 6. juli i 1898 og det er mange fornemme navn som står skrevet i den første gjesteboka fra det ærverdige fjell-hotellet, blatn andre daværende prins Gustav av den svensk-norske unionen. Hindsæter er et historisk, lite tømmerhotell midt i naturen i Jotunheimen, med 10 romantiske sæter-suiter og 7 dobbeltrom. 

Karola Wenzel og Andre Sundero er svært opptatte av å skape unike opplevelser for gjestene sine. Nå har de brukt vinteren til å skape unike opplevelser for gjestene sine. Sæter-suitene er innredet med historiske bondemøbler, åkle, slind og ei gammel dør til en liten «ostebu» som kan fylles til din ankomst. Det er romantiske senger fra Dokka Bondemøbler med kvalitetsmadrasser fra norske Jensen, veggpanel og kubbebord fra den lokale skogen. Rommene er pyntet med elg- og reinsgevir. Det er også en sittegruppe med villsauskinn i gode stoler med godt leselys.  Dersom en bestiller  sæter-suite er adgang til fjellspa inkludert.

– Nå har bedrifta vår fått et kvalitetsstempel og det er veldig inspirerende –  vi takker for tilliten fra Norsk Kulturarv og setter pris på at vi får lov til å ha merket på døra vår, sa en tydelig fornøyd hotelleier, Andrè Sundero på vegne av seg selv og Karola. 

Les også

Kulturarven nr.95

Kulturarven nr.95 vil komme i postkassen til våre medlemmer i første halvdel av juni. Her er det mye fint lesestoff. Det er bare å glede seg.

Norsk Kulturarv`s årsmøte 2023 digitalt

Har du lyst til å delta på årsmøtet vårt digitalt i år? Da har du mulighet til å delta via Teams. Årsmøtet er onsdag 14.juni kl 18.00. Det fysiske møtet er i Risør. For å melde deg på så sender...

Utdeling av Olavsrosa til Øvre-Eide-Gård

Onsdag denne veka var det endeleg klart for utdeling av Olavsrosa til Øvre-Eide-Gård. På grunn av pandemien har dette vore utsett lenge. Nestleder i Norsk Kulturarv`s styre, Randi Bårtvedt delte ut kvalitetsmerket til dem. Det var storslått feiring og et...