Norsk Smaksskule har de siste årene vært i rivende utvikling. Deltakertallet og søknadstallet har mer enn doblet seg hvert år siden oppstarten i 2013. Nå er søknadsskjema for neste skoleårs kurs for lærere og barnehagelærere ute.

Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Stiftelsen Norsk Kulturarv og Arne Brimi – i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB. Norsk Smaksskule kurser lærere og barnehagelærere i hvordan jobbe med barn for å skape positive atferdsendringer knyttet til smak og mat. Siden 2013 har de aktivisert mellom 40.000 og 50.000 barn og unge innen mat og ernæring. Enkle øvelser og grep i skole- og barnehagehverdagen skal skape mer bevisste forbrukere for fremtiden.


I neste års utgave av Norsk Smaksskule er det kurs i Oslo, Tromsø, Stavanger, Trondheim og på Arne Brimis Vianvang i Vågå. Kursholderene er stjernekokker som Arne Brimi, Wenche Andersen og Mikael Forselius, samt Einar Risvik, som er en av Norges fremste forskere på mat og kosthold. Leder for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik, er svært fornøyd med neste års kursprogram. – Vi har kurs over hele landet, og merker allerede at søknadsstrømmen begynner å komme. Vi har aldri hatt bedre geografisk spredning på kursene – så vi gleder oss virkelig til å ta i mot høstens deltakere, sier Valdvik.

Initiativtaker er mesterkokken fra Tessand kjent fra Gutta på tur, Arne Brimi. Han er utrolig stolt over utviklingen Norsk Smaksskule har hatt så langt. – Norsk Smaksskule skal lære barn å bli kjent med de opprinnelige smakene – og få kjennskap til og kunnskap om hvor maten kommer fra. Slik kan de bli trygge på sin egen identitet samt bli bevisste forbrukere i fremtiden, sier kokken.
Søknadsskjema ligger nå ute på her, og alle lærere og barnehagelærere kan søke om å delta på kurstilbudet som er gratis. I to hele dager får lærere og barnehagelærere faglig påfyll til å jobbe med mat til daglig.
 

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarvs ærespris 2022

Helle Hundevadt er i dag tildelt Stiftelsen Norsk Kulturarv sin ærespris for 2022. Prisen ble utdelt av styreleder Jørn Holme. Styrets begrunnelse: Helle Hundevadt har utvist et enormt engasjement for å utvikle og skape opplæringstilbud for både skoleungdom og voksne....

10 millioner til ny «Ta et tak»-aksjon

Foto: Thor Thingbø I styremøtet sitt 24. august, tildelte Stiftelsen UNI 10 millioner kroner til Norsk kulturarv til en ny «Ta et tak»-aksjon for 2022-23.Dette blir 16. aksjonen siden starten i 1998.Med denne tildelinga vil over 63,5 millioner kroner være...

Nytt skoleår på Hjerleid skole- og håndverkssenter

(Alle foto: Torunn Elise Kveen) Mandag starta 75 elever opp på Hjerleid skole- og håndverkssenter. Skolen gir utdanning i tradisjonshåndverksfagene treskjæring, møbelsnekring, smiing, som og tekstil, byggeteknikk, maling og overflateteknikk. Hjerleid handverkskole ble etablert i 2004 og er eid av...