Vil du komme og se en verden av tomater? Da er Akershus Festning stedet for deg lørdag 1. september.

Norsk Smaksskule har siden oppstarten vært en nær samarbeidspartner med Sparebankstiftelsen DNB. Gjennom mange år har smaksskulen fått gavetildelinger fra stiftelsen som har muliggjort arbeidet med å sørge for at barn og unge får flest mulig smaksreferanser i ung alder. Etter et «hvileår» er Norsk Smaksskule nå tilbake i Sparebankstiftelsens årlige arrangement, Verdens Kuleste Dag på Akershus Festning i Oslo.

Lørdag 1. september kl 11 åpner dørene til festningen med utallige aktiviteter for barn og unge. Norsk Smaksskule vil være lokalisert ved karpedammen og temaet er «En verden av tomater»  hvor hensikten er å vise mangfoldet av smaker og retter man kan få ut av tomater. Barna vil også få sin egen ketchup-oppskrift, slik at de kan lage hjemmelaget ketchup hjemme. – Vi gleder oss veldig til å være med på Verdens Kuleste Dag igjen. Det er fantastisk av Sparebankstiftelsen DNB å skape et slik gratisarrangement midt i Oslo Sentrum, sier Tor Valdvik, leder for Norsk Smaksskule.

Fakta om Verdens Kuleste dag
Verdens kuleste dag er et arrangement med aktiviteter for barn og unge på Akershus Festning, i regi av Sparebankstiftelsen DNB. Arrangementet er gratis og årets er det sjette i rekken.
Les mer om «Verdens kuleste dag» her!
Fakta om Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB er en ideell stiftelse som gir bidrag til allmennyttige formål. Stiftelsen eier rundt 8 prosent av aksjene i DNB, og det er utbyttet fra disse aksjene som brukes til ulike samfunnsnyttige prosjekter. De driver med filantropi – ikke sponsing. Det betyr at stiftelsen gir gaver og ikke krever noe tilbake.

Les mer om Sparebankstiftelsen DNB her. 

 

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarv inn i referansegruppe

Setersatsing i årets jordbruksoppgjør (Foto: Randi Valde) Fjellbeitene er ein viktig ressurs, men med tilgang på all verdens ressursar og import av matvarer, er våre eigne blitt mindre lønnsame. På 100 år har 90 000 setre blitt til 900, og...

Gode smakar, framifrå ungdom og fullt hus

Opning av utstillinga « Ungdommens matfat i Innlandet» vart ein stor dag for Norsk Smaksskule, for ungdommar og lærarar som har vore med på prosjektet og sist men ikkje minst Maihaugen. Utstillinga er ein del av Maihaugen si utstilling «Mat-mer...

Møte med Kulturmiljøutvalget – Norsk Kulturarvs innspill

Foto: Sygard Grytting Sammen med Foreningen Fredet har Stiftelsen Norsk kulturarv i dag møtt Kulturmiljøutvalget i innledende og viktig møte med tanke på arbeidet med den nye «Kulturmiljøloven». Det vi – som interesseorganisasjon for eiere av fredete og verna kulturminner...