Siden 2012 har Norsk Smaksskule formidla kunnskap og matglede til barn og unge – nå er det de eldre sin tur!! (Foto: Tor Valdvik flankert Frid Feyling og Karin Kilden fra Asker kommune)

Siden Norsk Smaksskule ble etablert for snart ni år tilbake, har de kurset tusenvis av lærere og foreldre og besøkt over 300 skoler og barnehager og formidlet matglede og kunnskap om smakstrening og et godt og bærekraftig kosthold.

Siden Norsk Smaksskule ble etablert har målet vært å etablere en smaksskule også for eldre. I løpet av de siste 10 dagene har Norsk Smaksskule fått kr 380.000 fra Statsforvalteren i Viken til et aktivitetsprosjekt innenfor en gastronomisk ramme i samarbeid med Asker kommune. I tillegg har Norsk Smaksskule fått kr 300.000 til et selvstendig prosjekt for eldre i Nordgudbrandsdalskommunene, Sel, Lesja, Dovre, Vågå, Lom og Skjåk.

– Norsk Smaksskule har drevet frem aktiviteter knyttet til smak og mat for barn i ni år – det er utrolig spennende at vi nå kan starte opp aktiviteter også for seniorer, sier leder for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik. Begge prosjektene skal gjennomføres iløpet av 2021 og og vil settes ut i livet snarest. Prosjektet skal bygge på de samme prinsippene som Norsk Smaksskules kursprogram rettet mot den yngre målgruppen – smak, måltid og involvering.

Les også

Kulturarven nr.95

Kulturarven nr.95 vil komme i postkassen til våre medlemmer i første halvdel av juni. Her er det mye fint lesestoff. Det er bare å glede seg.

Norsk Kulturarv`s årsmøte 2023 digitalt

Har du lyst til å delta på årsmøtet vårt digitalt i år? Da har du mulighet til å delta via Teams. Årsmøtet er onsdag 14.juni kl 18.00. Det fysiske møtet er i Risør. For å melde deg på så sender...

Utdeling av Olavsrosa til Øvre-Eide-Gård

Onsdag denne veka var det endeleg klart for utdeling av Olavsrosa til Øvre-Eide-Gård. På grunn av pandemien har dette vore utsett lenge. Nestleder i Norsk Kulturarv`s styre, Randi Bårtvedt delte ut kvalitetsmerket til dem. Det var storslått feiring og et...