Norsk Smaksskule sin satsing på fisk og sjømat fortsetter. Nå har Nærings- og Fiskeridepartementet bevilget en en halv million til formålet.

Satser på barn og unge:
Fiskeriminister Per Sandberg

De siste årene har Norsk Smaksskule, i samarbeid med Nærings- og Fiskeridepartementet hatt et sjømatprosjekt hvor man har jobbet med å få barn og unge til å spise mer fisk og sjømat. Dette prosjektet vil nå fortsette etter at departementet nylig bevilget kr 500.000,- til videre satsing. Norsk Smaksskule starter opp neste uke og i løpet av august og september vil omkring 200 lærere og barnehagelærere bli kurset i hvordan man kan skape positive atferdsendringer knyttet til mat og kostholdvaner bant barn og unge. 

Arbeidet med Norsk Smaksskule ble startet i 2012 og har siden den gang i hovedsak blitt finansiert av Sparebankstiftelsen DNB. 

Les også

Norsk Kulturarv`s årsmøte 2022

ÅRSMØTE 2022 blir i år på «Solstua» i Oslo tirsdag 14.juni 2022 «Solstua» vart bygd som jaktvilla for Sam Eyde i 1905. Eiendommen ligg i skogen øvst i Voksenkollen med vakker utsikt over byen. I 1916 kjøpte fabrikkeigar Halvor Schou...

Dronningen er Æreshåndverker!

HM Dronning Sonja er utnevnt til årets Æreshåndverker av Oslo Håndverks- og industriforening. Dette skriver Kongehuset på sin Facebook-side. I sin begrunnelse for utnevnelsen trakk styreleder Bjørn-Gunnar Eliasen frem Dronningens engasjement for å fornye og ivareta vår felles kulturarv. (Foto:...

Stor gåve til nytt formidlingsprosjekt for «Sprossa»

Saman med Else «Sprossa» Rønnevig søkte Norsk Kulturarv Sparebankstiftelsen DNB om økonomisk støtte for å kunna tilby «Sprossa» sine foredrag og publikasjonar gjennom en turné blant interesserte og relevante aktørar. Total søknadssum frå Sparebankstiftelsen DNB til samarbeidsprosjektet «»Sprossa» har mye...