Norsk Smaksskules nye filmprosjekt, Kokkekompis er underveis - med Isak Qvenild Vikin(11) i hovedrollen. Der skal Isak og Arne Brimi lære hverandre og norske barn tips og triks på kjøkkenet.

I januar lyste Norsk Smaksskule ut en digital audition hvor barn og unge i grunnskolealder kunne sende auditionvideoer av seg selv på kjøkkenet – èn heldig vinner skulle få bli Norsk Smaksskules nye kokkekompis og være frontfigur for en filmserie som skal publiseres på Norsk Smaksskules digitale plattformer samt www.kulturarvskolen.no. Filmingen foregår i idylliske omgivelser på NaKuHel-senteret i Asker.

Denne uka ble det lettet tilstrekkelig på de strenge koronarestriksjonene til at filmingen kunne begynne. Filmene vil bli tilgjengelige på Norsk Smaksskules Facebook-side og på Kulturarvskolen.no.

 

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarv inn i referansegruppe

Setersatsing i årets jordbruksoppgjør (Foto: Randi Valde) Fjellbeitene er ein viktig ressurs, men med tilgang på all verdens ressursar og import av matvarer, er våre eigne blitt mindre lønnsame. På 100 år har 90 000 setre blitt til 900, og...

Gode smakar, framifrå ungdom og fullt hus

Opning av utstillinga « Ungdommens matfat i Innlandet» vart ein stor dag for Norsk Smaksskule, for ungdommar og lærarar som har vore med på prosjektet og sist men ikkje minst Maihaugen. Utstillinga er ein del av Maihaugen si utstilling «Mat-mer...

Møte med Kulturmiljøutvalget – Norsk Kulturarvs innspill

Foto: Sygard Grytting Sammen med Foreningen Fredet har Stiftelsen Norsk kulturarv i dag møtt Kulturmiljøutvalget i innledende og viktig møte med tanke på arbeidet med den nye «Kulturmiljøloven». Det vi – som interesseorganisasjon for eiere av fredete og verna kulturminner...