Feir den Store vaffeldagen med vafler fra Ryfylkekokken, Frode Selvaag.

I dag er «Den store vaffeldagen». Vi feirer med den prisbelønte Ryfylkekokken, Frode Selvaag sin oppskrift på vafler. Selvaag ble kåret til årets kjøkkensjef i 2016 og har vært en viktig del av Norsk Smaksskule i mange år. 

 

Frode's grove vafler

0,5 dl sikta rugmel

2,5 dl fin sammalt hvete eller fibra

1 dl havregryn

0,5 ts salt

0,5 ts bakepulver

4 dl lettmelk

3 egg

2 ss smeltet smør, evt mer til steking

0,5 ts kardemomme

0,5 ts kanel

2 dl revet gulrot

Slik gjør du:

Ha det tørre i en bakebolle og tilsett melk, egg og smeltet smør. Rør til en jevn røre og la svelle i 20-30 minutter. Stek og vær glad!

Riv gjerne gulrøtter/søtpotet og tilsett i røra eller tilsett tørka aprikos/svisker.

Les også

Olavsrosa tildelt Ivaregga

Ivaregga har blitt tildelt Norsk Kulturarv`s kvalitetsmerke, Olavsrosa. Den ble utdelt av Erik Lillebråten, direktør i Norsk Kulturarv. Fagrådet i Norsk Kulturarv si vurdering: Plassen har kulturhistorisk verdi knyttet til Røros kobberverk, som betydde mye for utviklingen av Tolga. Bygningene...

Olavsrosa tildelt Børkjens gård

For 20 år siden ble Jarle og Marit Tveit gårdeiere i Hamrabø i Suldal. Børkjenes gård med sine 40 tilhørende bygninger har gitt den tidligere regnskapsføreren og kona nok å henge fingrene i. Tidlig i sommer mottok de Olavsrosa som...

Utdeling av den nasjonale kulturlandskapsprisen 2023 til Skjolden Beitelag

Den nasjonale Kulturlandskapsprisen 2023 er i dag 23.08.2023 tildelt Skjolden beitelag for deira arbeid og engasjement for kulturlandskapet i Mørkridsdalen.Mørkridsdalen landskapsvernområde (LVO) vart oppretta 7. august 2009 samstundes med Breheimen nasjonalpark. LVO grensar til nasjonalparken, og er ein viktig innfallsport...