
Feir den Store vaffeldagen med vafler fra Ryfylkekokken, Frode Selvaag.
I dag er «Den store vaffeldagen». Vi feirer med den prisbelønte Ryfylkekokken, Frode Selvaag sin oppskrift på vafler. Selvaag ble kåret til årets kjøkkensjef i 2016 og har vært en viktig del av Norsk Smaksskule i mange år.
Frode's grove vafler
0,5 dl sikta rugmel
2,5 dl fin sammalt hvete eller fibra
1 dl havregryn
0,5 ts salt
0,5 ts bakepulver
4 dl lettmelk
3 egg
2 ss smeltet smør, evt mer til steking
0,5 ts kardemomme
0,5 ts kanel
2 dl revet gulrot
Slik gjør du:
Ha det tørre i en bakebolle og tilsett melk, egg og smeltet smør. Rør til en jevn røre og la svelle i 20-30 minutter. Stek og vær glad!
Riv gjerne gulrøtter/søtpotet og tilsett i røra eller tilsett tørka aprikos/svisker.