Norsk Smaksskule har vært del av det internasjonale forskningsnettverket, Sapere. Nå blir smaksskulen det norske navet i organisasjonen.

I 2015 ble Norsk Smaksskule en del av Sapere, som er et internasjonalt nettverk for forskere og lærere knyttet til smak og kosthold. I 2016 var smaksskulen sogar vertskap for det årlige symposiumet til

organisasjonen. Nå utgjør også Norsk Smaksskule, sammen med NOFIMA, det norske navet i Sapere, og får således en sentral rolle i organisasjonen. Saperes uttalte mål er å gi barn og unge muligheten til å skape

Sapere Symposium 2016 på Bessheim i Vågå.
 (Foto: Norsk Kulturarv / Mathias Øvsteng)

et balansert kosthold gjennom enkle og morsomme læringsaktiviteter, basert på å oppleve de fem sansene i skolen eller i skole-relaterte miljøer. Basert på sensorisk bevissthet hjelper «SAPERE Taste Classes» –

metoden barn å lære og spise gjennom å sette smakopplevelsen i sentrum av læring. Les mer om Sapere og Norsk Smaksskule på deres hjemmeside ved å klikke her. 

Les også

Kulturarven nr.95

Kulturarven nr.95 vil komme i postkassen til våre medlemmer i første halvdel av juni. Her er det mye fint lesestoff. Det er bare å glede seg.

Norsk Kulturarv`s årsmøte 2023 digitalt

Har du lyst til å delta på årsmøtet vårt digitalt i år? Da har du mulighet til å delta via Teams. Årsmøtet er onsdag 14.juni kl 18.00. Det fysiske møtet er i Risør. For å melde deg på så sender...

Utdeling av Olavsrosa til Øvre-Eide-Gård

Onsdag denne veka var det endeleg klart for utdeling av Olavsrosa til Øvre-Eide-Gård. På grunn av pandemien har dette vore utsett lenge. Nestleder i Norsk Kulturarv`s styre, Randi Bårtvedt delte ut kvalitetsmerket til dem. Det var storslått feiring og et...