Norsk Smaksskule har vært del av det internasjonale forskningsnettverket, Sapere. Nå blir smaksskulen det norske navet i organisasjonen.

I 2015 ble Norsk Smaksskule en del av Sapere, som er et internasjonalt nettverk for forskere og lærere knyttet til smak og kosthold. I 2016 var smaksskulen sogar vertskap for det årlige symposiumet til

organisasjonen. Nå utgjør også Norsk Smaksskule, sammen med NOFIMA, det norske navet i Sapere, og får således en sentral rolle i organisasjonen. Saperes uttalte mål er å gi barn og unge muligheten til å skape

Sapere Symposium 2016 på Bessheim i Vågå.
 (Foto: Norsk Kulturarv / Mathias Øvsteng)

et balansert kosthold gjennom enkle og morsomme læringsaktiviteter, basert på å oppleve de fem sansene i skolen eller i skole-relaterte miljøer. Basert på sensorisk bevissthet hjelper «SAPERE Taste Classes» –

metoden barn å lære og spise gjennom å sette smakopplevelsen i sentrum av læring. Les mer om Sapere og Norsk Smaksskule på deres hjemmeside ved å klikke her. 

Les også

100 millioner til kirkebevaring

(Tekst: Bygg og Bevar, Foto: Marlen Langeland Hagen, Bygg og Bevar) Regjeringen har en ambisjon om at man raskt skal komme i gang med bevaringsarbeidet på kirkene. Derfor er det nå bevilget 100 millioner i reviderte nasjonalbudsjett til kirkene. Bevilgningene...

Else «Sprossa» Rønnevig hedres med europeisk kulturminnepris

Else «Sprossa» Rønnevig fra Lillesand er tildelt prestisjeprisen De europeiske kulturminneprisene / Europa Nostra Awards 2024 i kategorien Heritage Champions. Prisen vinner hun for sin mangeårige innsats for norsk og europeisk kulturarv.  (Foto: Eva Kylland) I over femti år har...

Program for Norsk Kulturarv`s årsmøte 2024

Nå er programmet for Norsk Kulturarv`s årsmøte i Hardanger klart. Lenke til program og påmelding ligger under her. Har du lyst til å delta på årsmøtet digitalt? Da kan du sende en epost til post@kulturarv.no og melde deg på der....