Stiftelsen Norsk Kulturarv jubilerar – 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven. I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.

 

 

Stiftelsen Norsk Kulturarv vart oppretta i 1993 av Oppland fylkeskommune og har 29 innskytarar av eigenkapital, hovudsakleg frå offentleg sektor. Initiativet til stiftelsen vart teke av Christian Sulheim i 1992.

 

PROGRAM (For å laste ned i PDF-format klikk her)

I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.
Programleiar: Jorun Vang, NRK Hedmark og Oppland.
 

PROGRAM

Onsdag 30. mai – «Vorspiel» med folkemusikk-pub i fjøset på Gards-Øy
Samarbeid med Vågå Spel-og dansarlag
 

Torsdag 31. mai – Fagseminar på Gards-Øy-låven

​09.00  –   Kaffe og fersk gjærbakst frå bakaren i Lom

10.00  –   Velkomne til Gards-Øy v/ Edel Aas, vertinne på garden
               Velkomne til Vågå v/ ordførar Iselin Vistekleiven
              Velkomne til oss v/ styreleiar Kirsti Kolle Grøndahl
10.30  –  Kulturarv – verdiskaping, samfunnsnytte og tilrettelegging for næringsutvikling  –  Marit Huuse, assisterande riksantikvar

​11.00  –   Påtår på kaffe`n

11.30  –   Et land verd å besøke, betydningen av mat og drikkekultur for turismen i Norge –  Dr.agric. Einar Risvik, seniorforskar NOFIMA
12.15  –   Dialog sal – scene: Einar Risvik

13.00  –   LUNSJ i regi av Norsk Smaksskule

13.45  –   Kulturarv som ressurs – vern gjennom bruk – verdiskaping og
lokalsamfunns-utvikling  – Atle Hamar, statssekretær Klima- og miljødepartementet 

14.15  – 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven – Øystein Rudi, Olavsrose-staden Rudi Gard
Å bygge et reisemål gjennom utvikling, bevaring og historieformidling  – Mikael Forselius, administrerende direktør Britannia Hotel Trondheim
Kulturarven i reiselivet.  –  Hilde Charlotte Solheim, styreleder Destinasjon Røros. Medlem av styrene i Reisemål Hardangerfjord og Hardangervidda Natursenter
Kvalitetssikring for økt lønnsomhet i reiselivet.  –  Nils Henrik Geitle, administrerende direktør De Historiske Hotel & Spisesteder

​15.45  –   Dialog sal – scene: Øystein, Mikael, Hilde Charlotte og Nils Henrik

16.30 –  Avslutning – Norsk Kultuarvs jubileumsgåve til landets unge

17.00-18.00  –  Stiftelsen Norsk Kulturarvs Årsmøte

Befaring på Haugøy v/ Odd Kåre Haugøy og Edel Aas for dei som ikkje
deltek i årsmøtet

 

20.00  –  Aperitiff og FESTKVELD med grilling av vilt. Underhaldning og sosialt samvær

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarv inn i referansegruppe

Setersatsing i årets jordbruksoppgjør (Foto: Randi Valde) Fjellbeitene er ein viktig ressurs, men med tilgang på all verdens ressursar og import av matvarer, er våre eigne blitt mindre lønnsame. På 100 år har 90 000 setre blitt til 900, og...

Gode smakar, framifrå ungdom og fullt hus

Opning av utstillinga « Ungdommens matfat i Innlandet» vart ein stor dag for Norsk Smaksskule, for ungdommar og lærarar som har vore med på prosjektet og sist men ikkje minst Maihaugen. Utstillinga er ein del av Maihaugen si utstilling «Mat-mer...

Møte med Kulturmiljøutvalget – Norsk Kulturarvs innspill

Foto: Sygard Grytting Sammen med Foreningen Fredet har Stiftelsen Norsk kulturarv i dag møtt Kulturmiljøutvalget i innledende og viktig møte med tanke på arbeidet med den nye «Kulturmiljøloven». Det vi – som interesseorganisasjon for eiere av fredete og verna kulturminner...