Mai blir ein hektisk månad for Norsk Smaksskule. Då skal nemleg smaksskulen reise Norge på tvers - og besøkje mange barnehagar på vegen. (Foto: Norsk Kulturarv / Ingrid Blessom)

Norsk Smaksskule kursar lærarar og barnehagelærarar i korleis ein kan bidra til at barna får flest mogleg smaksreferansar i ung alder. I fjor passerte smaksskulen 1000 skule og barnehagetilsette som har delteke på kurs. I etterkant av kursa besøkjer kokkane dei som har vore på kurs og gjennomførar smaksøvingar med ungane. Dette skuleåret vil smaksskulen besøkje kring 50 skular og barnehagar i alle delar av landet.
Dette året prøvar vi noko nytt. I løpet av eit par hektiske veker i mai skal vi besøkje 9 skular og barnehagar på tvers av Noreg. Det heile startar i slutten av april med besøk på Doremi i Halden og endar 14. mai på Finnøy i Ryfylke kor Arne Brimi og Ryfylkekokken, Frode Selvaag inviterar til smaksfest med ungane. Undervegs skal ein besøkje mellom anna Hvaler, Eidsberg, Oslo, Sandefjord og Vinje, før det bêr over fjellet til Stavanger og til slutt altså Ryfylke. Vi gler oss på ei reise i smakens teikn med mange lokale smakar på vegen.

Les også

Kulturarven nr.95

Kulturarven nr.95 vil komme i postkassen til våre medlemmer i første halvdel av juni. Her er det mye fint lesestoff. Det er bare å glede seg.

Norsk Kulturarv`s årsmøte 2023 digitalt

Har du lyst til å delta på årsmøtet vårt digitalt i år? Da har du mulighet til å delta via Teams. Årsmøtet er onsdag 14.juni kl 18.00. Det fysiske møtet er i Risør. For å melde deg på så sender...

Utdeling av Olavsrosa til Øvre-Eide-Gård

Onsdag denne veka var det endeleg klart for utdeling av Olavsrosa til Øvre-Eide-Gård. På grunn av pandemien har dette vore utsett lenge. Nestleder i Norsk Kulturarv`s styre, Randi Bårtvedt delte ut kvalitetsmerket til dem. Det var storslått feiring og et...