I høst startet Norsk Smaksskule opp et nytt kurskonsept med mer vekt på involvering og deltakelse kalt "Norsk Smaksskule volum 2": Nå er søknadsskjemaet til nytt kurs ute.

Arne Brimi er en av Norges best kjente og folkekjære kokker. Han initierte Norsk Smaksskule for over ti år siden og vil være en av kursholderne i Lom i januar.

Per Ivar Berget jobber til daglig i Norsk Smaksskule med å reise rundt å besøke skoler og barnehager, og har 20 års erfaring som kokk. 

Einar Risvik kjenner de fleste som har fulgt norsk matkultur og Norsk Smaksskule. Risvik er dr Agric og har i en mannsalder vært blant de toneangivende forskerne og talspersonene for mat og smak i Norge.

Kurset vil finne sted i Lom i Gudbrandsdalen.

Forskjellen fra de ordinære smaksskulekursene er at det på dette kurset legges opp til større grad av involvering av deltakerne. Hovedfokus under kurset vil bli atferdsendring, praktiske øvelser og smaking.

PROGRAM FOR KURSET

Mandag 21. Januar
08.00-08.15: Registrering
08.15-11.00: Kurs med Arne Brimi 
12.00-13.00: Lunsj på Brimibue
12.00-16.00: Kurs med Einar Risvik
16:00-16.30: Smaker av bygg servert fra Brimibue
19.00-22.00: Arne inviterer til en matkveld med han på Brimibue  Dette er inkludert i kurset. Drikke betaler man selv.

Tirsdag 22. Januar
09.00-13.00: Praktisk matkurs på skolekjøkkenet.
Her skal vi ha temaet fisk og grønnsaker. Vi lager vår egen lunsj. Alle deltagere får utdelt forstykker.
13.00-13.30: Opprydding og vask
14.00-15.00: Oppsummering og avslutning på Fossberg

Vi tar forbehold om små endringer i kurset.

Adresse dag 1: Brimibue
Adresse dag 2: Lom ungdomsskole og Fossberg
 

Hotellovernatting og reise må betales av deltaker selv. Vi har holdt av noen rom på Fossberg Hotel. Disse kan bestilles ved å si at du skal på kurs med Norsk smaksskule v/ Tor Valdvik.

Sted: Lom

Pris:           Kr 4 500 inkl middag og alle måltider
Tidspunkt:   21. og 22. januar 2019

Påmelding eller andre spørsmål sendes til tor@kulturarv.no
NB! Kurset vil bare bli avholdt om vi får minimum 20 påmeldinger. Her er det førstemann til mølla. 

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarv inn i referansegruppe

Setersatsing i årets jordbruksoppgjør (Foto: Randi Valde) Fjellbeitene er ein viktig ressurs, men med tilgang på all verdens ressursar og import av matvarer, er våre eigne blitt mindre lønnsame. På 100 år har 90 000 setre blitt til 900, og...

Gode smakar, framifrå ungdom og fullt hus

Opning av utstillinga « Ungdommens matfat i Innlandet» vart ein stor dag for Norsk Smaksskule, for ungdommar og lærarar som har vore med på prosjektet og sist men ikkje minst Maihaugen. Utstillinga er ein del av Maihaugen si utstilling «Mat-mer...

Møte med Kulturmiljøutvalget – Norsk Kulturarvs innspill

Foto: Sygard Grytting Sammen med Foreningen Fredet har Stiftelsen Norsk kulturarv i dag møtt Kulturmiljøutvalget i innledende og viktig møte med tanke på arbeidet med den nye «Kulturmiljøloven». Det vi – som interesseorganisasjon for eiere av fredete og verna kulturminner...