Norsk Smaksskule sitt nye konsept, Volum 2, vart arrangert 2. og 3 oktober. Kurset var fullteikna, og no ser smaksskulen på moglegheitene for fleire slike ekstrakurs. (Alle foto: Tor Valdvik / Norsk Kulturarv)

Foredrag: Det var også noen korte foredrag med dr Agric, 
Einar Risvik under Norsk Smaksskule Volum 2.

Norsk Smaksskule har i år kurs for skule- og barnehagetilsette for femte år på rad. I løpet av dei siste fem åra har ein kursa over tusen lærarar og barnehagelærarar i positiv atferdsendring hjå barn og

unge knytt til mat. Nytt av året er Norsk Smaksskule Volum 2 – eit kurs med ei noko meir praktisk tilnærming enn dei andre oppstartskursa. Eit fullteikna kurs med 20 deltakarar over to dagar var eit nytt

Lukt-test: Deltakerne gjennomførte blant annet lukt-tester
under Norsk Smaksskule Volum 2.

format for både deltakarar og kurshaldarar i Norsk Smaksskule. Leiar for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik, seier imidlertid at det gav meirsmak: – Norsk Smaksskule volum 2 er eit kurs som rettast  mot dei tilsette i skule og barnehage som ønskjer eit meir praktisk retta kurs enn våre tradisjonelle oppstartskurs for lærarar. I så måte har dette vore noko vi har ønskja å tilby i fleire år, seier Valdvik. Han understreker samstundes at dei så vidt har har sendt ut tilbakemeldingsskjema i etterkant av kursene, men at tilbakemeldingene så langt har vore svært gode. Målet er å få til eit nytt Volum 2- kurs på nyåret.