Norsk Smaksskule er i stadig utvikling. Nå får alle nåværende og tidligere deltakere tilskudd til dyrkekasser slik at de kan dyrke egne råvarer i skolen eller på barnehagen. Dette er klart etter at Sparebankstiftelsen DNB har bevilget kr 260.000,- til formålet.

Det er utrolig viktig at barn og unge forstår hvor maten kommer fra og får kunnskapen om råvarene, sier leder for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik. Dette gir også et svært godt utgangspunkt for å arbeide med smak og for eksempel sammenligne smakene av egenproduserte råvarer med råvarer fra butikken.
Sparebankstiftelsen DNB har vist stort engasjement for Norsk Smaksskule siden idèfasen og har gitt gavemidler i millionklassen ved flere anledninger tidligere.

Bilde av Sissel Karlsen
Sissel Karlsen, gavesjef
i Sparebankstiftelsen
Foto: Sparebankstiftelsen DnB

Sparebankstiftelsen har gjennom årene jobbet med å se ulike måter og øke interessen for dyrking av mat. Smaksskulen er en svært vellykket måte å jobbe med å spre kunnskap om og skape gode holdninger knyttet til mat, råvarer og smak. Dyrkekasse til bruk i barnehager og skoler hvor ansatte har deltatt på Norsk Smaksskule vil være en fin videreføring og utvidelse av prosjektet, sier Sissel Karlsen.

Norsk Smaksskule startet som et pilotprosjekt i 2013 og har siden kurset over 300 skole- og barnehagetilsatte og engasjert over 20.000 barn og unge over helet landet. Formålet er at barn og unge skal få flest mulig smaksreferanser i ung alder. Med noen av Norges beste fagfolk i spissen kurser smaksskulen lærere og barnehagelærere i hvordan man kan jobbe med barn og unge for å skape sunne holdninger og endre atferdsmønster knyttet til smak blant barn og unge i grunnskole eller barnehage. I inneværende år deltar skoler og barnehager fra hele landet – i 18 fylker på Norsk Smaksskule. Prosjektet er i all hovedsak finansiert med gavemidler fra ideelle aktører som Sparebankstiftelsen DNB.

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarv inn i referansegruppe

Setersatsing i årets jordbruksoppgjør (Foto: Randi Valde) Fjellbeitene er ein viktig ressurs, men med tilgang på all verdens ressursar og import av matvarer, er våre eigne blitt mindre lønnsame. På 100 år har 90 000 setre blitt til 900, og...

Gode smakar, framifrå ungdom og fullt hus

Opning av utstillinga « Ungdommens matfat i Innlandet» vart ein stor dag for Norsk Smaksskule, for ungdommar og lærarar som har vore med på prosjektet og sist men ikkje minst Maihaugen. Utstillinga er ein del av Maihaugen si utstilling «Mat-mer...

Møte med Kulturmiljøutvalget – Norsk Kulturarvs innspill

Foto: Sygard Grytting Sammen med Foreningen Fredet har Stiftelsen Norsk kulturarv i dag møtt Kulturmiljøutvalget i innledende og viktig møte med tanke på arbeidet med den nye «Kulturmiljøloven». Det vi – som interesseorganisasjon for eiere av fredete og verna kulturminner...