Maihaugen og Norsk Smaksskule sitt prosjekt #ungdommensmatfat i Innlandet holder kurs for mat og helselærere på 9. trinn. Vi har tekniske problemer med søknadsskjemaet, men du kan likevel søke til og med torsdag. (Foto: Ingrid Blessom/Norsk Kulturarv)

I forbindelse med samarbeidsprosjektet mellom Maihaugen og Norsk Smaksskule, #ungdommensmatfat, holdes det gratis kurs for 9. klasselærere i Innlandet. Dessverre har søknadsskjemaet til kurset falt sammen pga overgang til ny publiseringsløsning, så søknader heretter må sendes til tor@kulturarv.no.

Kursene foregår på følgende steder og datoer:

  • Arne Brimis Vianvang i Vågå førstkommende mandag 28. mars
  • Geitmyra Matkultursenter i Ringsaker mandag 4. april
  • Dokka barne- og ungdomsskole tirsdag 5. april

Program for kursene:

08:45-09:00

Oppstart

09:00-12:00

Arne Brimi gleder seg til å inspirere mat- og helselærere fra Innlandet.

Demonstrasjonskurs ved Arne Brimi hvor han viser frem ulike teknikker, lager flere retter og snakker om råvarer som er typiske for Innlandet. Arne ønsker gjerne at dere utfordrer han med spørsmål, innspill og annet, så gjør gjerne det. Dere er også utfordret til å ta med råvarer som er typiske for deres område, verktøy eller annet som han dermed kan ta inn som en del av kurset.

12:00-12:45

Lunsj ved Arne Brimi

12:45-13:00

Frida Vennerød-Diesen

Informasjon om Maihaugen og utstillingen som skal komme ut av prosjektet ved førstekonservator på Maihaugen, Kristina Skåden.

13:00-15:50

Teorikurs ved forsker på NIFU, Frida Vennerød-Diesen. Frida vil snakke om hvorfor vi liker det vi liker, og hvordan smakssansen utvikler seg hos barn og ungdom. I tillegg vil hun blant annet snakke om måltidsglede og matkultur i endring.

15:50-16:00

Oppsummering, veien videre og avslutning av kurset.

Prosjektet er støttet med gavemidler fra Sparebankstiftelsen DNB

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarvs ærespris 2022

Helle Hundevadt er i dag tildelt Stiftelsen Norsk Kulturarv sin ærespris for 2022. Prisen ble utdelt av styreleder Jørn Holme. Styrets begrunnelse: Helle Hundevadt har utvist et enormt engasjement for å utvikle og skape opplæringstilbud for både skoleungdom og voksne....

10 millioner til ny «Ta et tak»-aksjon

Foto: Thor Thingbø I styremøtet sitt 24. august, tildelte Stiftelsen UNI 10 millioner kroner til Norsk kulturarv til en ny «Ta et tak»-aksjon for 2022-23.Dette blir 16. aksjonen siden starten i 1998.Med denne tildelinga vil over 63,5 millioner kroner være...

Nytt skoleår på Hjerleid skole- og håndverkssenter

(Alle foto: Torunn Elise Kveen) Mandag starta 75 elever opp på Hjerleid skole- og håndverkssenter. Skolen gir utdanning i tradisjonshåndverksfagene treskjæring, møbelsnekring, smiing, som og tekstil, byggeteknikk, maling og overflateteknikk. Hjerleid handverkskole ble etablert i 2004 og er eid av...