Maihaugen og Norsk Smaksskule sitt prosjekt #ungdommensmatfat i Innlandet holder kurs for mat og helselærere på 9. trinn. Vi har tekniske problemer med søknadsskjemaet, men du kan likevel søke til og med torsdag. (Foto: Ingrid Blessom/Norsk Kulturarv)

I forbindelse med samarbeidsprosjektet mellom Maihaugen og Norsk Smaksskule, #ungdommensmatfat, holdes det gratis kurs for 9. klasselærere i Innlandet. Dessverre har søknadsskjemaet til kurset falt sammen pga overgang til ny publiseringsløsning, så søknader heretter må sendes til tor@kulturarv.no.

Kursene foregår på følgende steder og datoer:

  • Arne Brimis Vianvang i Vågå førstkommende mandag 28. mars
  • Geitmyra Matkultursenter i Ringsaker mandag 4. april
  • Dokka barne- og ungdomsskole tirsdag 5. april

Program for kursene:

08:45-09:00

Oppstart

09:00-12:00

Arne Brimi gleder seg til å inspirere mat- og helselærere fra Innlandet.

Demonstrasjonskurs ved Arne Brimi hvor han viser frem ulike teknikker, lager flere retter og snakker om råvarer som er typiske for Innlandet. Arne ønsker gjerne at dere utfordrer han med spørsmål, innspill og annet, så gjør gjerne det. Dere er også utfordret til å ta med råvarer som er typiske for deres område, verktøy eller annet som han dermed kan ta inn som en del av kurset.

12:00-12:45

Lunsj ved Arne Brimi

12:45-13:00

Frida Vennerød-Diesen

Informasjon om Maihaugen og utstillingen som skal komme ut av prosjektet ved førstekonservator på Maihaugen, Kristina Skåden.

13:00-15:50

Teorikurs ved forsker på NIFU, Frida Vennerød-Diesen. Frida vil snakke om hvorfor vi liker det vi liker, og hvordan smakssansen utvikler seg hos barn og ungdom. I tillegg vil hun blant annet snakke om måltidsglede og matkultur i endring.

15:50-16:00

Oppsummering, veien videre og avslutning av kurset.

Prosjektet er støttet med gavemidler fra Sparebankstiftelsen DNB

Les også

Program for Norsk Kulturarv`s årsmøte 2024

Nå er programmet for Norsk Kulturarv`s årsmøte i Hardanger klart. Lenke til program og påmelding ligger under her. Har du lyst til å delta på årsmøtet digitalt? Da kan du sende en epost til post@kulturarv.no og melde deg på der....

«Ta et tak» 2024-25

10 millioner til ny «Ta et tak»-aksjon (Foto: Anne Hjetland) I styremøtet sitt 28. februar, tildelte Stiftelsen UNI 10 millioner kroner til Norsk kulturarv til en ny «Ta et tak»-aksjon for 2024-25. Dette blir den 17. aksjonen siden starten i...

Kulturminnedagene 2024. «Spor, nettverk og forbindelser»

(Foto: Hans Martin Østerhaug) Bli med som arrangør av Kulturminnedagene og søk om 30.000,- i arrangementsstøtte før fristen 19. april! I år avholdes Kulturminnedagene i tidsrommet 31. august til 8. september. Temaet for årets festival er «Spor, nettverk og forbindelser» og...