
Maihaugen og Norsk Smaksskule sitt prosjekt #ungdommensmatfat i Innlandet holder kurs for mat og helselærere på 9. trinn. Vi har tekniske problemer med søknadsskjemaet, men du kan likevel søke til og med torsdag. (Foto: Ingrid Blessom/Norsk Kulturarv)
I forbindelse med samarbeidsprosjektet mellom Maihaugen og Norsk Smaksskule, #ungdommensmatfat, holdes det gratis kurs for 9. klasselærere i Innlandet. Dessverre har søknadsskjemaet til kurset falt sammen pga overgang til ny publiseringsløsning, så søknader heretter må sendes til tor@kulturarv.no.
Kursene foregår på følgende steder og datoer:
- Arne Brimis Vianvang i Vågå førstkommende mandag 28. mars
- Geitmyra Matkultursenter i Ringsaker mandag 4. april
- Dokka barne- og ungdomsskole tirsdag 5. april
Program for kursene:
08:45-09:00
Oppstart
09:00-12:00

Demonstrasjonskurs ved Arne Brimi hvor han viser frem ulike teknikker, lager flere retter og snakker om råvarer som er typiske for Innlandet. Arne ønsker gjerne at dere utfordrer han med spørsmål, innspill og annet, så gjør gjerne det. Dere er også utfordret til å ta med råvarer som er typiske for deres område, verktøy eller annet som han dermed kan ta inn som en del av kurset.
12:00-12:45
Lunsj ved Arne Brimi
12:45-13:00

Informasjon om Maihaugen og utstillingen som skal komme ut av prosjektet ved førstekonservator på Maihaugen, Kristina Skåden.
13:00-15:50
Teorikurs ved forsker på NIFU, Frida Vennerød-Diesen. Frida vil snakke om hvorfor vi liker det vi liker, og hvordan smakssansen utvikler seg hos barn og ungdom. I tillegg vil hun blant annet snakke om måltidsglede og matkultur i endring.
15:50-16:00
Oppsummering, veien videre og avslutning av kurset.
Prosjektet er støttet med gavemidler fra Sparebankstiftelsen DNB