Maihaugen og Norsk Smaksskule sitt prosjekt #ungdommensmatfat i Innlandet holder kurs for mat og helselærere på 9. trinn. Vi har tekniske problemer med søknadsskjemaet, men du kan likevel søke til og med torsdag. (Foto: Ingrid Blessom/Norsk Kulturarv)

I forbindelse med samarbeidsprosjektet mellom Maihaugen og Norsk Smaksskule, #ungdommensmatfat, holdes det gratis kurs for 9. klasselærere i Innlandet. Dessverre har søknadsskjemaet til kurset falt sammen pga overgang til ny publiseringsløsning, så søknader heretter må sendes til tor@kulturarv.no.

Kursene foregår på følgende steder og datoer:

  • Arne Brimis Vianvang i Vågå førstkommende mandag 28. mars
  • Geitmyra Matkultursenter i Ringsaker mandag 4. april
  • Dokka barne- og ungdomsskole tirsdag 5. april

Program for kursene:

08:45-09:00

Oppstart

09:00-12:00

Arne Brimi gleder seg til å inspirere mat- og helselærere fra Innlandet.

Demonstrasjonskurs ved Arne Brimi hvor han viser frem ulike teknikker, lager flere retter og snakker om råvarer som er typiske for Innlandet. Arne ønsker gjerne at dere utfordrer han med spørsmål, innspill og annet, så gjør gjerne det. Dere er også utfordret til å ta med råvarer som er typiske for deres område, verktøy eller annet som han dermed kan ta inn som en del av kurset.

12:00-12:45

Lunsj ved Arne Brimi

12:45-13:00

Frida Vennerød-Diesen

Informasjon om Maihaugen og utstillingen som skal komme ut av prosjektet ved førstekonservator på Maihaugen, Kristina Skåden.

13:00-15:50

Teorikurs ved forsker på NIFU, Frida Vennerød-Diesen. Frida vil snakke om hvorfor vi liker det vi liker, og hvordan smakssansen utvikler seg hos barn og ungdom. I tillegg vil hun blant annet snakke om måltidsglede og matkultur i endring.

15:50-16:00

Oppsummering, veien videre og avslutning av kurset.

Prosjektet er støttet med gavemidler fra Sparebankstiftelsen DNB

Les også

Dronningen er Æreshåndverker!

HM Dronning Sonja er utnevnt til årets Æreshåndverker av Oslo Håndverks- og industriforening. Dette skriver Kongehuset på sin Facebook-side. I sin begrunnelse for utnevnelsen trakk styreleder Bjørn-Gunnar Eliasen frem Dronningens engasjement for å fornye og ivareta vår felles kulturarv. (Foto:...

Stor gåve til nytt formidlingsprosjekt for «Sprossa»

Saman med Else «Sprossa» Rønnevig søkte Norsk Kulturarv Sparebankstiftelsen DNB om økonomisk støtte for å kunna tilby «Sprossa» sine foredrag og publikasjonar gjennom en turné blant interesserte og relevante aktørar. Total søknadssum frå Sparebankstiftelsen DNB til samarbeidsprosjektet «»Sprossa» har mye...

Ungdommens matfat er sparka i gang!

Norsk Smaksskule har drevet med kurs og aktiviteter knyttet til sensorikk, smak og mat- og måltidskultur i en årrekke. I samarbeid med Maihaugen skal Norsk Smaksskule drifte et kombinert matkultur- og kunstprosjekt sammen med 9. klassene i Innlandet., etter milliongave...