Statsråd Per Sandberg besøkte mandag 06. mars Kanonen barnehage på Løren i Oslo hvor de hadde besøk av Frode Selvaag fra Norsk Smaksskule.

De siste to årene har Norsk Smaksskule samarbeidet med Nærings- og fiskeridepartementet om å arbeide for at barn og unge skal spise mer fisk og sjømat. Smaksskulen arbeider systematisk for at barn og unge skal få flest mulig smaksreferanser i ung alder og på denne måten danne grunnlaget for et sunnere og mer variert kosthold i fremtiden. Tirsdag 07. mars skal fiskeriministeren, sammen med tre andre ministere i Regjeringen Solberg, legge frem nasjonal plan for kosthold. Som et ledd i lanseringen av planen som vil bli fremlagt i Stavanger besøkte statsråd Sandberg Norsk Smaksskules besøk på Kanonen barnehage i Oslo.

Per Sandberg, skjermdump fra TV2
Skjermdump fra statsrådens besøk, Norsk Smaksskules arrangement i Oslo (TV2 Nyhetskanalen)

 

Statsråden var engasjert når han snakketom viktigheten av at barn og unge spiser sjømat.- Det er utrolig viktig at barn og unge spiser mer fisk og sjømat. I dag spiser mange barn og unge mer smågodt enn sjømat, sa Sandberg og la til at kvaliteten på norsk sjømat er best i verden. Mesterkokk Selvaag er fornøyd med samarbeidet mellom smaksskulen og departementet: «Barna våre er fremtiden og det er avgjørende at de blir bevisste forbrukere som spiser variert og ikke minst også fisk og grønt i fremtiden. Vi ser at vårt arbeid med sjømat i norske skoler og barnehager bidrar positivt til dette, sa Ryfylkekokken.

Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Norsk Kulturarv som kurser lærere og barnehagelærere i hvordan de skal sørge for at barn og unge skal få flest mulig smaksreferanser i ung alder. Så langt har over 500 lærere og barnehagelærere fra hele landet blitt kurset og over 50.000 barn og unge har blitt engasjert i smakens tjeneste. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB og Nærings- og Fiskeridepartementet.Kursholdere er profilerte kokker som Arne Brimi, Frode Selvaag, Jørn Lie og Wenche Andersen og dr Agric Einar Risvik fra NOFIMA. Under fremleggelsen av den nasjonale planen for bedre kosthold er Norsk Smaksskule ved Frode Selvaag invitert til å innlede om Norsk Smaksskules arbeid.

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarv med kurs for landets kommuner

KIK – Kurs i kommunene Norsk Kulturarv samarbeider med Riksantikvaren og aktuelle fylkeskommuner om å arrangere kurs i kulturmiljøforvaltning for kommuneansatte. Dette er en videreføring av Riksantikvarens KIK-satsning som har pågått siden 2011. Målet har hele tiden vært å styrke...

Hjerleid handverksskole på Dovre søker lærer i Tradisjonsmaling

Faglærer malerfaget/overflateteknikk (Foto: Hjerleid) Det er et økende behov for håndverkere som kan jobbe med kulturminnene våre: kirker, interiør og restaurering. Malerfaget trenger rekruttering av dyktige og interesserte elever og lærlinger. Uten engasjerte faglærere stopper rekrutteringen opp. Hjerleid har hatt...

Norsk Kulturarv er invitert til å delta i ressursgruppe

Norsk Kulturarv er invitert til å delta i ressursgruppe for utarbeidelse av bevarings strategi for landbrukets kulturmiljøer. (Foto: Randi A. Skogum) Les hele saken her: https://kulturarv.no/wp-content/uploads/2024/01/240116-RA-Invitasjon-til-a-delta-i-ressursgruppe-for-utarbeidelse-av-bevaringsstrategi-for-landbrukets-kulturmiljoer.pdf