Lederen av Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes står for åpningen av Norsk Smaksskule 2019. (Foto: Norges Bondelag)

Norges Bondelag og Norsk Smaksskule har felles interesse av å formidle norsk mat-, måltids- og råvarekultur. Nylig ble Norsk Smaksskule nominert av Norges Bondelag til «Embla Nordisk Matpris» og var del av felles reisefølge til Reykjavik på Island. Nå søker Bondelaget og smaksskulen ytterliggere samarbeid på strategisk nivå i tiden fremover. Under oppstarten av første kurset til Norsk Smaksskule i Oslo skal Bartnes stå for åpningen av Norsk Smaksskule 2019/20 i forbindelse med oppstarten av første kurset for «sesongen». I 2018 ble Norsk Smaksskule åpnet av fiskeriminister, Harald Tom Nesvik og i 2017 var det varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam som sto for åpningen.

 

Norsk Smaksskule startes opp 19. august og skal i ukene etter kurse ca 220 skole- og barnehagelærere i hvordan man kan skape positive atferdsendringer knyttet til mat, råvarer og kosthold. Dette er den 7. kursrekken i regi av Norsk Smaksskule.

Les også

Møte med Kulturmiljøutvalget – Norsk Kulturarvs innspill

Foto: Sygard Grytting Sammen med Foreningen Fredet har Stiftelsen Norsk kulturarv i dag møtt Kulturmiljøutvalget i innledende og viktig møte med tanke på arbeidet med den nye «Kulturmiljøloven». Det vi – som interesseorganisasjon for eiere av fredete og verna kulturminner...

Stiftelsen Norsk Kulturarvs ærespris 2022

Helle Hundevadt har fått tildelt Stiftelsen Norsk Kulturarv sin ærespris for 2022. Prisen ble utdelt av styreleder Jørn Holme. Styrets begrunnelse: Helle Hundevadt har utvist et enormt engasjement for å utvikle og skape opplæringstilbud for både skoleungdom og voksne. Hun...

10 millioner til ny «Ta et tak»-aksjon

Foto: Thor Thingbø I styremøtet sitt 24. august, tildelte Stiftelsen UNI 10 millioner kroner til Norsk kulturarv til en ny «Ta et tak»-aksjon for 2022-23.Dette blir 16. aksjonen siden starten i 1998.Med denne tildelinga vil over 63,5 millioner kroner være...