
Lederen av Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes står for åpningen av Norsk Smaksskule 2019. (Foto: Norges Bondelag)
Norges Bondelag og Norsk Smaksskule har felles interesse av å formidle norsk mat-, måltids- og råvarekultur. Nylig ble Norsk Smaksskule nominert av Norges Bondelag til «Embla Nordisk Matpris» og var del av felles reisefølge til Reykjavik på Island. Nå søker Bondelaget og smaksskulen ytterliggere samarbeid på strategisk nivå i tiden fremover. Under oppstarten av første kurset til Norsk Smaksskule i Oslo skal Bartnes stå for åpningen av Norsk Smaksskule 2019/20 i forbindelse med oppstarten av første kurset for «sesongen». I 2018 ble Norsk Smaksskule åpnet av fiskeriminister, Harald Tom Nesvik og i 2017 var det varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam som sto for åpningen.
Norsk Smaksskule startes opp 19. august og skal i ukene etter kurse ca 220 skole- og barnehagelærere i hvordan man kan skape positive atferdsendringer knyttet til mat, råvarer og kosthold. Dette er den 7. kursrekken i regi av Norsk Smaksskule.