Mandag 20. januar var det smakfest når Norsk Smaksskule med Per Ivar Berget og Arne Brimi i spissen laget mat sammen med barna fra NaKuHel-barnehagen i Drivhuset på NaKuHelsenteret på Sem i Asker med skrei i form med grønsaker sto på menyen. (Foto: Jens Skaaland/Pitch Forlag)

De største barna fra NaKuHel-barnehagen i Asker var med og lagde sin egen smaksfest sammen med Arne Brimi og Per Ivar Berget i drivhuset på NaKuHel-senteret i Asker mandag. Barna var med på hele prosessen fra filetering av fisk, oppskjæring av grønsaker og

Stolte forfattere og redaktør: Einar Risvik, Tor Valdvik,
Per Ivar Berget, Arne Brimi  og redaktør, Inger Rødseth
var stolte og fornøyde over boka som ble lansert mandag.
(Foto: Jens Skaaland/Pitch Forlag)

steking på bålet til ferdig fiskelunsj.

NaKuHel i Asker og Stiftelsen Norsk Kulturarv har gjennom flere år samarbeidet på ulike fronter. Tidligere i vinter fikk også Verkstedet og Smia på Sem utdelt det nasjonale kvalitetsmerket, Olavsrosa fra Norsk Kulturarv. Mandag var Norsk Smaksskule på besøk på Sem for tredje gang – denne gangen i forbindelse med at de nylig ga ut boka «Kresne barn», som er en bok om hvordan man kan få barna sine til å spise sunn og variert mat.

Etter et par timer med smaksskule for barna, var det boklansering inviterte gjester. Her var det blant annet bokbad hvor noen av de mange temaene fra boka ble diskutert av Arne Brimi, Einar Risvik og redaktør for boka, Inger Rødseth fra Pitch Forlag.

Om Kresne barn:
Med enkle grep kan du endre familiens matvaner. Få barna til å smake på ny mat og gjør måltidet til en hyggelig samlingsstund. Kresne barn gir deg teorien bak, enkle tips og råd til gode valg i hverdagen, morsomme smaksøvelser og enkle oppskrifter på hverdagsmat.
 
Boken gir deg også et innblikk i aktuelle temaer som hva et bærekraftig kosthold er, norsk og internasjonal matpolitikk, Nordens matkultur og -historie, genetikkens betydning for vekten vår og hvordan sanseapparatet vårt fungerer.

Boka Kresne barn kom ut 6. januar og kan nå kjøpes hos alle norske bokhandlere.

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarvs ærespris 2022

Helle Hundevadt er i dag tildelt Stiftelsen Norsk Kulturarv sin ærespris for 2022. Prisen ble utdelt av styreleder Jørn Holme. Styrets begrunnelse: Helle Hundevadt har utvist et enormt engasjement for å utvikle og skape opplæringstilbud for både skoleungdom og voksne....

10 millioner til ny «Ta et tak»-aksjon

Foto: Thor Thingbø I styremøtet sitt 24. august, tildelte Stiftelsen UNI 10 millioner kroner til Norsk kulturarv til en ny «Ta et tak»-aksjon for 2022-23.Dette blir 16. aksjonen siden starten i 1998.Med denne tildelinga vil over 63,5 millioner kroner være...

Nytt skoleår på Hjerleid skole- og håndverkssenter

(Alle foto: Torunn Elise Kveen) Mandag starta 75 elever opp på Hjerleid skole- og håndverkssenter. Skolen gir utdanning i tradisjonshåndverksfagene treskjæring, møbelsnekring, smiing, som og tekstil, byggeteknikk, maling og overflateteknikk. Hjerleid handverkskole ble etablert i 2004 og er eid av...