Mandag 20. januar var det smakfest når Norsk Smaksskule med Per Ivar Berget og Arne Brimi i spissen laget mat sammen med barna fra NaKuHel-barnehagen i Drivhuset på NaKuHelsenteret på Sem i Asker med skrei i form med grønsaker sto på menyen. (Foto: Jens Skaaland/Pitch Forlag)

De største barna fra NaKuHel-barnehagen i Asker var med og lagde sin egen smaksfest sammen med Arne Brimi og Per Ivar Berget i drivhuset på NaKuHel-senteret i Asker mandag. Barna var med på hele prosessen fra filetering av fisk, oppskjæring av grønsaker og

Stolte forfattere og redaktør: Einar Risvik, Tor Valdvik,
Per Ivar Berget, Arne Brimi  og redaktør, Inger Rødseth
var stolte og fornøyde over boka som ble lansert mandag.
(Foto: Jens Skaaland/Pitch Forlag)

steking på bålet til ferdig fiskelunsj.

NaKuHel i Asker og Stiftelsen Norsk Kulturarv har gjennom flere år samarbeidet på ulike fronter. Tidligere i vinter fikk også Verkstedet og Smia på Sem utdelt det nasjonale kvalitetsmerket, Olavsrosa fra Norsk Kulturarv. Mandag var Norsk Smaksskule på besøk på Sem for tredje gang – denne gangen i forbindelse med at de nylig ga ut boka «Kresne barn», som er en bok om hvordan man kan få barna sine til å spise sunn og variert mat.

Etter et par timer med smaksskule for barna, var det boklansering inviterte gjester. Her var det blant annet bokbad hvor noen av de mange temaene fra boka ble diskutert av Arne Brimi, Einar Risvik og redaktør for boka, Inger Rødseth fra Pitch Forlag.

Om Kresne barn:
Med enkle grep kan du endre familiens matvaner. Få barna til å smake på ny mat og gjør måltidet til en hyggelig samlingsstund. Kresne barn gir deg teorien bak, enkle tips og råd til gode valg i hverdagen, morsomme smaksøvelser og enkle oppskrifter på hverdagsmat.
 
Boken gir deg også et innblikk i aktuelle temaer som hva et bærekraftig kosthold er, norsk og internasjonal matpolitikk, Nordens matkultur og -historie, genetikkens betydning for vekten vår og hvordan sanseapparatet vårt fungerer.

Boka Kresne barn kom ut 6. januar og kan nå kjøpes hos alle norske bokhandlere.

Les også

Stiftelsen Norsk Kulturarv inn i referansegruppe

Setersatsing i årets jordbruksoppgjør (Foto: Randi Valde) Fjellbeitene er ein viktig ressurs, men med tilgang på all verdens ressursar og import av matvarer, er våre eigne blitt mindre lønnsame. På 100 år har 90 000 setre blitt til 900, og...

Gode smakar, framifrå ungdom og fullt hus

Opning av utstillinga « Ungdommens matfat i Innlandet» vart ein stor dag for Norsk Smaksskule, for ungdommar og lærarar som har vore med på prosjektet og sist men ikkje minst Maihaugen. Utstillinga er ein del av Maihaugen si utstilling «Mat-mer...

Møte med Kulturmiljøutvalget – Norsk Kulturarvs innspill

Foto: Sygard Grytting Sammen med Foreningen Fredet har Stiftelsen Norsk kulturarv i dag møtt Kulturmiljøutvalget i innledende og viktig møte med tanke på arbeidet med den nye «Kulturmiljøloven». Det vi – som interesseorganisasjon for eiere av fredete og verna kulturminner...