Det er et stort behov for å åpne sløydsalene igjen. De har vært stengt i mange år, og sløydlærerne er pensjonister. (Det er helt avgjørende å kunne slipe verktøyet for en kunst og håndverkslære. Foto: Hjerleid)

Senter for bygdekultur på Hjerleid tilbyr opplæring av de nye sløydlærerne! Sparebankstiftelsen DNB har gitt midler til å prøve ut en kursrekke for lærere som trenger mer kunnskap i trearbeid og kunne snekre med elevene. Lærerne skal få grunnleggende snekker-

Robert Wiik, faglærer og møbelsnekker vil undervise på kursrekkene (Foto: Hjerleid)

ferdigheter gjennom 4 samlinger i verkstedene på den gamle handverksskolen på Dovre. Kurset skal være gratis for lærerne, skolen deres må kun dekke vikar. Således er dette prosjektet bygd oveer samme lest som Norsk Smaksskule, og bygger videre på det gode samarbeidet Norsk Kulturarv som eier av Senter for Bygdekultur på Hjerleid har hatt gjennom mange år med Sparebankstiftelsen DNB.

De nye læreplanene fra 2020 vektlegger mer praktisk undervisning i Kunst og håndverksfagene. Dette er en gavepakke til skolene fra Sparebankstiftelsen DNB. Blir dette prøveåret vellykket, så vil forhåpentligvis tilbudet fortsette i flere år, så mange sløydsaler kan åpnes igjen!

Les også

Dronningen er Æreshåndverker!

HM Dronning Sonja er utnevnt til årets Æreshåndverker av Oslo Håndverks- og industriforening. Dette skriver Kongehuset på sin Facebook-side. I sin begrunnelse for utnevnelsen trakk styreleder Bjørn-Gunnar Eliasen frem Dronningens engasjement for å fornye og ivareta vår felles kulturarv. (Foto:...

Stor gåve til nytt formidlingsprosjekt for «Sprossa»

Saman med Else «Sprossa» Rønnevig søkte Norsk Kulturarv Sparebankstiftelsen DNB om økonomisk støtte for å kunna tilby «Sprossa» sine foredrag og publikasjonar gjennom en turné blant interesserte og relevante aktørar. Total søknadssum frå Sparebankstiftelsen DNB til samarbeidsprosjektet «»Sprossa» har mye...

Ungdommens matfat er sparka i gang!

Norsk Smaksskule har drevet med kurs og aktiviteter knyttet til sensorikk, smak og mat- og måltidskultur i en årrekke. I samarbeid med Maihaugen skal Norsk Smaksskule drifte et kombinert matkultur- og kunstprosjekt sammen med 9. klassene i Innlandet., etter milliongave...