Hjem / Vil du prøve ut Norsk Smaksskules nye konsept?

Vil du prøve ut Norsk Smaksskules nye konsept?

Del
Norsk Smaksskule lanserer nå et nytt kurskonsept for lærere og barnehagelærere. Her er det førstemann til mølla som gjelder. Vil du være en av de første til å prøve Norsk Smaksskule Volum 2?

Søknadsfristen for Norsk Smaksskules ordinære kurs til høsten er nå gått ut. Nå lanserer vi et nytt konsept. 

Vol2 kurset er for deg som vil lære enda mere om mat, ernæring og kosthold av Einar, men inneholder også «Learning by doing» i form av kurs med Andre Løvaas og Per Ivar Berget. Andre Løvaas er landslagssjef på det Norske Bakelandslaget, og er regnet som den med mest kunnskap om baking i Norge.

Per Ivar Berget jobber til daglig i Norsk Smaksskule med å reise rundt å besøke skoler og barnehager, og har 20 års erfaring som kokk.  Kurset er for både skole- og barnehageansatte og vil finne sted i NOFIMA’s lokaler i Ås, Akershus – like utenfor Oslo. Einar Risvik kjenner de fleste som har fulgt norsk matkultur og Norsk Smaksskule. Risvik er dr Agric og har i en mannsalder vært blant de toneangivende forskerne og talspersonene for mat og smak i Norge.

Forskjellen fra de ordinære smaksskulekursene er at det på dette kurset legges opp til større grad av involvering av deltakerne. Hovedfokus under kurset vil bli atferdsendring, baking og smaking.

Sted: Nofimas lokaler i Ås, Akershus
Tidspunkt: 2. og 3. oktober 2018
Pris: Kr. 3.500
Søknadsfrist: 15. August
NB! Kurset vil bare bli avholdt om vi får minimum 20 påmeldinger. Her er det førstemann til mølla. 

PÅMELDING SENDES TIL tor@kulturarv.no.

Publisert 
Fredag, 8 juni, 2018
Les også 

Tatere. Romanifolk. Reisende. På Glomdalsmuseet viser de fram historien til denne folkegruppen i Norge, slik de levde før i tiden, da de reiste omkring med hest og vogn, sykkel, båt, bil og campingvogn. Når vi går inn i den store utstillingshallen kommer vi først til hjertet i utstillingen. Det som best viser det karakteristiske med taternes liv før i tiden. Reisen. På leirplassen er det slått opp et pyramidetelt, og utenfor teltet står primusen med en kaffekjel . Det er dekket opp for en hyggelig stund med en kaffetår, med kopper og asjetter på en duk. Bordet er en liten koffert. Bak teltet henger noen klær til tørk på en snor mellom to bjørketrær. Ved siden av teltet står reisekista, elle kaffekista som den også ble kalt. Den brukte de til å ta med seg tørrmat, kaffe, kaffekvern og sukker. En skinnskreppe ligger inntil teltduken, og den brukte de til å frakte sengetøyet. Fra sted til sted Slik reiste taterne fra sted til sted, spesielt om sommeren. Først med hest og vogn. De brukte også sykkel med vogn. Senere bil og campingvogn. Taterne langs kysten brukte båt.
Kulturarven nummer 84 er på veg ut i postkassen til våre medlemmer. Her er det mykje fint lesestoff
Følg oss gjerne i sosiale media. Vi ønsker også gjerne tips til interessante saker for våre medlemmer.
- Å vera målar er å jobbe med fargar, det som fargelegg og gjev ljos i livet til folk heile året. Yrket er så variert, du må kunne mykje forskjellig fordi det er ulike teknikkar du brukar kvar dag: sparkle, pusse, blande pigment, koke limfargar, marmorere, lakkere, male på mur, på tapet, vindauge, ute og inne, - ja dette er berre eksempel, seier lærling i mælarfaget, Lizzy Muzungu. (Foto: Bygg og bevar)