Hjem / Storfint besøk på smaksskule i Oslo

Storfint besøk på smaksskule i Oslo

Del
Deltakarane på Norsk Smaksskules fyrste kurs i Oslo fekk celebert besøk onsdag 23. august. Tidlegare verdsmeister i langrenn, Astrid Uhrenholdt Jacobsen heldt foredrag om mat, smak og kosthald frå ein idrettsutøvar sitt perspektiv. (Foto: www.astridjacobsen.com)


Ståle Johansen er fast kokk for langrennslandslaget
og kjenner såleis Astrid U. Jacobsen godt frå før.
Her i samtale under kurset i Oslo 23. august.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er kjent for dei fleste nordmenn. Og det var mange som vart overraska over at landslagsløparen kom for å prate om sine tankar om smak, kosthald og matvaner. Jacobsen som også har studert medisin hadde mange tanker om hvor viktig det er med riktig kosthald for å prestere fagleg og sosialt - fysisk og mentalt.
- Vi er naudt til å hjelpe dagens unge å forstå at forhåpentleg skal livet vera ganske langt. Då kan vi ikkje bryte ned kroppen med ein gong, sa ho mellom anna. Ho var også svært oppteke av kor viktig det var å "fylle lagra" - like mykje for ein skuleelev som for ein toppidrettsutøvar. - Det er ikkje mange nobelprisvinnarar i medisin som har ei potetgullpakke ståande ved sidan av pc'en sin, forklarte Jacobsen.

Publisert 
Fredag, 25 august, 2017
Les også 

Styreleiar i Stiftelsen Norsk Kulturarv, Kirsti Kolle Grøndahl, heldt tale til Christian Sulheim under utdelinga av æresprisen førre veke. Her kan du lesa tala i sin heilskap.
Christian Sulheim frå Bøverdalen i Lom får Norsk Kulturarvs ærespris 2017.
Mange av Norsk Kulturarv sine medlemmer, eksempelvis eiere av små og mellomstore bedrifter, driver næringsvirksomhet tilknyttet kulturminner. Næringsinntektene er et viktig bidrag til arbeidet med å vedlikeholde kulturminnene. Denne typen aktører møter imidlertid reguleringer og krav som kan gjøre det utfordrende å drive næringsvirksomheten de har i dag, eller krevende å utvide næringsvirksomheten, eventuelt etablere en ny virksomhet i tillegg. Foto: Marit Bendz / Riksantikvaren
Lurer du på hva vi driver med på Norsk Smaksskules-kurs?