Hjem / Storfint besøk på smaksskule i Oslo

Storfint besøk på smaksskule i Oslo

Del
Deltakarane på Norsk Smaksskules fyrste kurs i Oslo fekk celebert besøk onsdag 23. august. Tidlegare verdsmeister i langrenn, Astrid Uhrenholdt Jacobsen heldt foredrag om mat, smak og kosthald frå ein idrettsutøvar sitt perspektiv. (Foto: www.astridjacobsen.com)


Ståle Johansen er fast kokk for langrennslandslaget
og kjenner såleis Astrid U. Jacobsen godt frå før.
Her i samtale under kurset i Oslo 23. august.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er kjent for dei fleste nordmenn. Og det var mange som vart overraska over at landslagsløparen kom for å prate om sine tankar om smak, kosthald og matvaner. Jacobsen som også har studert medisin hadde mange tanker om hvor viktig det er med riktig kosthald for å prestere fagleg og sosialt - fysisk og mentalt.
- Vi er naudt til å hjelpe dagens unge å forstå at forhåpentleg skal livet vera ganske langt. Då kan vi ikkje bryte ned kroppen med ein gong, sa ho mellom anna. Ho var også svært oppteke av kor viktig det var å "fylle lagra" - like mykje for ein skuleelev som for ein toppidrettsutøvar. - Det er ikkje mange nobelprisvinnarar i medisin som har ei potetgullpakke ståande ved sidan av pc'en sin, forklarte Jacobsen.

Publisert 
Fredag, 25 august, 2017
Les også 

Snart kjem Kulturarven nr 86 ut i postkassa til våre medlemmer.
På dagen for 25-årsjubileet til NaKuHel-senteret i Asker er Smia og verkstedet på Sem i Asker er tildelt det nasjonale kvalitetsmerket Olavsrosa.
Meld deg inn i Norsk Kulturarv i dag og få gratis medlemsskap ut året samt Arne Brimis kokebok i velkomstgave! Send kulturarv til 2090
Norsk Smaksskule har i fleire år vore ein del av det internasjonale forskningsnettverket for smak, mat- og kosthaldsvaner, Sapere. Førre veke var dei representerte på University of Cambridge for SAPERE Symposium 2019.