Hjem / Storfint besøk på smaksskule i Oslo

Storfint besøk på smaksskule i Oslo

Del
Deltakarane på Norsk Smaksskules fyrste kurs i Oslo fekk celebert besøk onsdag 23. august. Tidlegare verdsmeister i langrenn, Astrid Uhrenholdt Jacobsen heldt foredrag om mat, smak og kosthald frå ein idrettsutøvar sitt perspektiv. (Foto: www.astridjacobsen.com)


Ståle Johansen er fast kokk for langrennslandslaget
og kjenner såleis Astrid U. Jacobsen godt frå før.
Her i samtale under kurset i Oslo 23. august.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er kjent for dei fleste nordmenn. Og det var mange som vart overraska over at landslagsløparen kom for å prate om sine tankar om smak, kosthald og matvaner. Jacobsen som også har studert medisin hadde mange tanker om hvor viktig det er med riktig kosthald for å prestere fagleg og sosialt - fysisk og mentalt.
- Vi er naudt til å hjelpe dagens unge å forstå at forhåpentleg skal livet vera ganske langt. Då kan vi ikkje bryte ned kroppen med ein gong, sa ho mellom anna. Ho var også svært oppteke av kor viktig det var å "fylle lagra" - like mykje for ein skuleelev som for ein toppidrettsutøvar. - Det er ikkje mange nobelprisvinnarar i medisin som har ei potetgullpakke ståande ved sidan av pc'en sin, forklarte Jacobsen.

Publisert 
Fredag, 25 august, 2017
Les også 

- Norsk Smaksskule fyller i en viktig rolle for norske barn og unge, sa Lars Petter Bartnes under åpningen av Norsk Smaksskule på Sentralen i Oslo mandag 19. august.
21. – 25. august 2019 arrangeres Handverksdagene på Rørosmuseet for tjuende gang – et samlingspunkt for alle med interesse for antikvarisk handverk. Tilbakeblikk på disse tjue årene gir også et bilde på utviklingen i norsk bygningsvern: Fra en tid hvor bygningsvern handlet om kampen mot modernisering, der bevaringsverdige enkeltbygg ble reddet gjennom fredningsvedtak eller ved å flytte dem til friluftsmuseene, til i dag hvor det svært mye av bygningsvernet skjer gjennom at huseierne selv ønsker å ivareta sine hus etter antikvariske prinsipper. (Foto: Rørosmuseet)
– Det aller viktigste er at folk som besøker butikken skal få en god opplevelse og få kjenne på atmosfæren i ei ekte krambu, sier Kristin Olsen.
Handverksskolen på Hjerleid, er en videregående skole i tradisjonshåndverksfag Skolen kan ta inn voksne elever fra hele landet i tillegg til ungdom. (Foto: Hjerleid)