Hjem / Storfint besøk på smaksskule i Oslo

Storfint besøk på smaksskule i Oslo

Del
Deltakarane på Norsk Smaksskules fyrste kurs i Oslo fekk celebert besøk onsdag 23. august. Tidlegare verdsmeister i langrenn, Astrid Uhrenholdt Jacobsen heldt foredrag om mat, smak og kosthald frå ein idrettsutøvar sitt perspektiv. (Foto: www.astridjacobsen.com)


Ståle Johansen er fast kokk for langrennslandslaget
og kjenner såleis Astrid U. Jacobsen godt frå før.
Her i samtale under kurset i Oslo 23. august.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er kjent for dei fleste nordmenn. Og det var mange som vart overraska over at landslagsløparen kom for å prate om sine tankar om smak, kosthald og matvaner. Jacobsen som også har studert medisin hadde mange tanker om hvor viktig det er med riktig kosthald for å prestere fagleg og sosialt - fysisk og mentalt.
- Vi er naudt til å hjelpe dagens unge å forstå at forhåpentleg skal livet vera ganske langt. Då kan vi ikkje bryte ned kroppen med ein gong, sa ho mellom anna. Ho var også svært oppteke av kor viktig det var å "fylle lagra" - like mykje for ein skuleelev som for ein toppidrettsutøvar. - Det er ikkje mange nobelprisvinnarar i medisin som har ei potetgullpakke ståande ved sidan av pc'en sin, forklarte Jacobsen.

Publisert 
Fredag, 25 august, 2017
Les også 

Foto: Steinar Grønn
Stiftelsen UNI tildeler 6,5 mill til aksjonen «Ta et tak 2019/20» - Rekordtildeling til Norsk Kulturarv ! Stiftelsen Norsk Kulturarv (SNK) har siden 1998 avviklet 12 «Ta et tak»-aksjoner, og på den måten fordelt NOK 25,6 millioner til 2 870 prosjekter landet over. Dette er gjort mulig fortrinnsvis gjennom tildelinger fra Stiftelsen UNI. Til neste års aksjon søkte SNK om NOK 6,5 millioner, og i sitt styremøte 18. oktober 2018 besluttet Stiftelsen UNI å innvilge hele det omsøkte beløpet til formålet. Erfaringer fra tidligere aksjoner viser at de har hatt stor betydning for mange bygningers fremtid. Norsk Kulturarvs visjon er vern gjennom bruk. Aktiv bruk er en viktig premiss for en levende og mangfoldig kulturarv.
I høst startet Norsk Smaksskule opp et nytt kurskonsept med mer vekt på involvering og deltakelse kalt "Norsk Smaksskule volum 2": Nå er søknadsskjemaet til nytt kurs ute.
Hanna Geiran (49 år) er i statsråd utnevnt til ny riksantikvar - direktør for Direktoratet for kulturminneforvaltning.
Tidligere i høst lanserte Norsk Smaksskule et nytt kurskonsept, Volum 2, med fokus på involvering og deltakelse. Dette ble så vellykka at det nå er planlagt et nytt kurs i Lom i januar.