Hjem / Søknadsskjemaet til Norsk Smaksskule 2019 er ute

Søknadsskjemaet til Norsk Smaksskule 2019 er ute

Del
Norsk Smaksskule arrangerer for 7. år på rad gratis kursrekker for lærere og barnehagelærere. Nå er søknadsskjemaet for høstens oppstartskurs ute.

I 2013 startet Norsk Smaksskule med gratis kurs for lærere og barnehagelærere. Siden har smaksskulen kurset over 1000 skole- og barnehageansatte i hvordan man kan jobbe med barn for å skape positive atferdsendringer knyttet til mat, smak og kosthold, samt bygge kunnskap og holdninger til norsk matkultur. Til høsten arrangeres det seks kurs i henholdsvis Oslo, Bergen, Lom og Trondheim. Det vil bli holdt to kurs i både Lom og Oslo.Kursene er oppsatt på følgende datoer:

 

  • OSLO 19. OG 20. AUGUST MED EINAR RISVIK, PER IVAR BERGET OG JØRN LIE
  • BERGEN 22. OG 23. AUGUST MED EINAR RISVIK OG FRODE SELVAAG
  • LOM 26. OG 27. AUGUST MED EINAR RISVIK OG ARNE BRIMI
  • TRONDHEIM 28. OG 29. AUGUST MED EINAR RISVIK OG PER IVAR BERGET
  • OSLO 2. OG 3. SEPTEMBER MED EINAR RISVIK, PER IVAR BERGET OG JØRN LIE
  • LOM 5. OG 6. SEPTEMBER MED EINAR RISVIK OG ARNE BRIMI

Søknadsskjema til kurset finner du her. 

 

For spørsmål omkring Norsk Smaksskule ta kontakt på tor(A)kulturarv.no eller tlf 951 76 019.

Publisert 
Onsdag, 20 February, 2019
Les også 

Midtbyen er et sjeldent stykke arkitektur som fortjener aktivt bevaringsarbeid. Nå er det gamle bylandskapet igjen truet, slik det var på midten av 1900-tallet. Det er tid for å tenke stort og langsiktig. Trondheim er ikke en hvilken som helst småby. (Foto: Trondheim byarkiv / Wiki Commons)
Astri Riddervold (1925-2019) til minne.
Tatere. Romanifolk. Reisende. På Glomdalsmuseet viser de fram historien til denne folkegruppen i Norge, slik de levde før i tiden, da de reiste omkring med hest og vogn, sykkel, båt, bil og campingvogn. Når vi går inn i den store utstillingshallen kommer vi først til hjertet i utstillingen. Det som best viser det karakteristiske med taternes liv før i tiden. Reisen. På leirplassen er det slått opp et pyramidetelt, og utenfor teltet står primusen med en kaffekjel . Det er dekket opp for en hyggelig stund med en kaffetår, med kopper og asjetter på en duk. Bordet er en liten koffert. Bak teltet henger noen klær til tørk på en snor mellom to bjørketrær. Ved siden av teltet står reisekista, elle kaffekista som den også ble kalt. Den brukte de til å ta med seg tørrmat, kaffe, kaffekvern og sukker. En skinnskreppe ligger inntil teltduken, og den brukte de til å frakte sengetøyet. Fra sted til sted Slik reiste taterne fra sted til sted, spesielt om sommeren. Først med hest og vogn. De brukte også sykkel med vogn. Senere bil og campingvogn. Taterne langs kysten brukte båt.
Kulturarven nummer 84 er på veg ut i postkassen til våre medlemmer. Her er det mykje fint lesestoff