Hjem / Smaksskulen på barnekulturfestival i Molde

Smaksskulen på barnekulturfestival i Molde

Del
Norsk Smaksskule med mesterkokk, Ståle Johansen i spissen var med på Rabalderfestivalen som gikk av stabelen 1. og 2. juli 2017.

Den nyoppstartede Rabalderfestivalen i Reknesparken ble en barnefest. Norsk Smaksskule hadde smakstesting av unge romsdøler i Molde. Arrangementet dro ca 2000 barn og voksne i løpet av de to dagene, med artister Som Egil "Bare Egil" Hegerberg og Ravi. I tillegg var det en rekke andre aktiviteter mellom konsertene. Norsk Smaksskule gjennomførte smaksøvelser hvor barna fikk smake på de fem grunnsmakene og teste om de hadde kontroll på de ulike smakene. Iløpet av helga ble gikk det med 1000 skåler, 2000 skjeer, 2000 gafler og 600 glass.

Smakene som ble servert var følgende:

  • Grapefruktjuice (Bittert)

    Tøffe barn smakte på spennende smaker i Reknesparken

     

  • Salmalaks i Ståles limesyre (Surt)
  • Norske jordbær med hjemmelaget vaniljesaus (søtt)
  • Strandaskinke (Salt)
  • Vellagret Norvegia (Umami)
Publisert 
Mandag, 3 juli, 2017
Les også 

Styreleiar i Stiftelsen Norsk Kulturarv, Kirsti Kolle Grøndahl, heldt tale til Christian Sulheim under utdelinga av æresprisen førre veke. Her kan du lesa tala i sin heilskap.
Christian Sulheim frå Bøverdalen i Lom får Norsk Kulturarvs ærespris 2017.
Mange av Norsk Kulturarv sine medlemmer, eksempelvis eiere av små og mellomstore bedrifter, driver næringsvirksomhet tilknyttet kulturminner. Næringsinntektene er et viktig bidrag til arbeidet med å vedlikeholde kulturminnene. Denne typen aktører møter imidlertid reguleringer og krav som kan gjøre det utfordrende å drive næringsvirksomheten de har i dag, eller krevende å utvide næringsvirksomheten, eventuelt etablere en ny virksomhet i tillegg. Foto: Marit Bendz / Riksantikvaren
Lurer du på hva vi driver med på Norsk Smaksskules-kurs?