Hjem / Smaksskulen på barnekulturfestival i Molde

Smaksskulen på barnekulturfestival i Molde

Del
Norsk Smaksskule med mesterkokk, Ståle Johansen i spissen var med på Rabalderfestivalen som gikk av stabelen 1. og 2. juli 2017.

Den nyoppstartede Rabalderfestivalen i Reknesparken ble en barnefest. Norsk Smaksskule hadde smakstesting av unge romsdøler i Molde. Arrangementet dro ca 2000 barn og voksne i løpet av de to dagene, med artister Som Egil "Bare Egil" Hegerberg og Ravi. I tillegg var det en rekke andre aktiviteter mellom konsertene. Norsk Smaksskule gjennomførte smaksøvelser hvor barna fikk smake på de fem grunnsmakene og teste om de hadde kontroll på de ulike smakene. Iløpet av helga ble gikk det med 1000 skåler, 2000 skjeer, 2000 gafler og 600 glass.

Smakene som ble servert var følgende:

  • Grapefruktjuice (Bittert)

    Tøffe barn smakte på spennende smaker i Reknesparken

     

  • Salmalaks i Ståles limesyre (Surt)
  • Norske jordbær med hjemmelaget vaniljesaus (søtt)
  • Strandaskinke (Salt)
  • Vellagret Norvegia (Umami)
Publisert 
Mandag, 3 juli, 2017
Les også 

På vakre Engeløy i Nordland kan du få oppleve hvordan doktoren og hans fru levde for over hundre år siden. Og doktorfruens kafé holder på tradisjonene, og serverer deilig møsbrømlefse, en lokal spesialitet Tekst og foto: Liv-Karin Edvardsen
- Norsk Smaksskule fyller i en viktig rolle for norske barn og unge, sa Lars Petter Bartnes under åpningen av Norsk Smaksskule på Sentralen i Oslo mandag 19. august.
21. – 25. august 2019 arrangeres Handverksdagene på Rørosmuseet for tjuende gang – et samlingspunkt for alle med interesse for antikvarisk handverk. Tilbakeblikk på disse tjue årene gir også et bilde på utviklingen i norsk bygningsvern: Fra en tid hvor bygningsvern handlet om kampen mot modernisering, der bevaringsverdige enkeltbygg ble reddet gjennom fredningsvedtak eller ved å flytte dem til friluftsmuseene, til i dag hvor det svært mye av bygningsvernet skjer gjennom at huseierne selv ønsker å ivareta sine hus etter antikvariske prinsipper. (Foto: Rørosmuseet)
– Det aller viktigste er at folk som besøker butikken skal få en god opplevelse og få kjenne på atmosfæren i ei ekte krambu, sier Kristin Olsen.