Hjem / Smaksfest på Finnøy med Arne Brimi og Ryfylkekokken

Smaksfest på Finnøy med Arne Brimi og Ryfylkekokken

Del
Tysdag vart Norge på tvers avrunda med smaksfest på Hesby barnehage på Finnøy i Rogaland.

Norsk smaksskule har iløpet av to veker vitja Halden, Hvaler, Eidsberg, Sandefjord, Vinje, Sauda og Stavanger - før det vart sett eit punktum i fjæresteinane utanfor Hesby barnehage på Finnøy i Ryfylke tysdag. Arne Brimi og Frode Selvaag

laga smaksfest med tomatsmaking i ulike former, varm eplesaft, fisk på fjøl, lokale nypotetar og blomkål dyrka nokre steinkast frå der det gjekk føre seg. Ungane viste seg òg å vera miljøbevisste då dei nytta pausa medan maten godgjorde seg ved bålet til å rydde søppel i fjæra. Det heile vart avslutta med ein blåbærrett og knallblå tungar på store og små. 

Les gjerne også sak om besøket i lokalavisa Øyposten her.

Her kan du høyre frå når Øystein Otterdal frå NRK Rogaland sitt besøk på smaksskulearrangementet. 

Publisert 
Torsdag, 16 mai, 2019
Les også 

Mandag 30. Mars hadde Norsk Smaksskule ny direktesending på Facebook.
På grunn av situasjonen kring Corona, utset Norsk Kulturarv fristane på Ta eit tak og den nasjonale kulturlandskapsprisen til 1. mai.(Foto: Ola Aaseng)
I vinter har Norsk Kulturarv hatt mange henvendelsar frå medlemmar angåande berekning og utskriving av eigedomsskatt. Vi hadde dette temaet oppe, og kom med uttale frå årsmøtet vårt i 2018.
Kompensasjonsordning til bedrifter: I dag la regjeringen, sammen med VIRKE, LO, NHO og Finans Norge frem en ordning som sikrer kompensasjon for tapte inntekter på grunn av direkte eller indirekte koronastenging. Norsk Kulturarv forventer at våre næringsmedlemmer og Olavsrose-innehavere vil få hjelp og støtte gjennom denne kompensasjonsordningen for bedrifter. (Foto: Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)