Hjem / Smaksfest på Finnøy med Arne Brimi og Ryfylkekokken

Smaksfest på Finnøy med Arne Brimi og Ryfylkekokken

Del
Tysdag vart Norge på tvers avrunda med smaksfest på Hesby barnehage på Finnøy i Rogaland.

Norsk smaksskule har iløpet av to veker vitja Halden, Hvaler, Eidsberg, Sandefjord, Vinje, Sauda og Stavanger - før det vart sett eit punktum i fjæresteinane utanfor Hesby barnehage på Finnøy i Ryfylke tysdag. Arne Brimi og Frode Selvaag

laga smaksfest med tomatsmaking i ulike former, varm eplesaft, fisk på fjøl, lokale nypotetar og blomkål dyrka nokre steinkast frå der det gjekk føre seg. Ungane viste seg òg å vera miljøbevisste då dei nytta pausa medan maten godgjorde seg ved bålet til å rydde søppel i fjæra. Det heile vart avslutta med ein blåbærrett og knallblå tungar på store og små. 

Les gjerne også sak om besøket i lokalavisa Øyposten her.

Her kan du høyre frå når Øystein Otterdal frå NRK Rogaland sitt besøk på smaksskulearrangementet. 

Publisert 
Torsdag, 16 mai, 2019
Les også 

Mandag 20. januar var det smakfest når Norsk Smaksskule med Per Ivar Berget og Arne Brimi i spissen laget mat sammen med barna fra NaKuHel-barnehagen i Drivhuset på NaKuHelsenteret på Sem i Asker med skrei i form med grønsaker sto på menyen. (Foto: Jens Skaaland/Pitch Forlag)
Boka til Einar Risvik og Norsk Smaksskule, Kresne barn er nå ute i alle norske bokhandlere.
Foto:Nils Hjellum
Stiftelsen Norsk Kulturarv (SNK) har siden 1998 avviklet 13 «Ta et tak»-aksjoner, og på den måten fordelt NOK 33,220 000,- til 3 082 prosjekter landet over. Dette er gjort mulig fortrinnsvis gjennom tildelinger fra Stiftelsen UNI. Erfaringer fra tidligere aksjoner viser at de har hatt stor betydning for mange bygningers fremtid. Norsk Kulturarvs visjon er vern gjennom bruk. Aktiv bruk er en viktig premiss for en levende og mangfoldig kulturarv. Riksantikvar Hanna Geiran sier dette om tildelingen: - Aksjonen til Norsk kulturarv har allerede sørget for mange tette tak og dermed hindret alvorlige skader på kulturarven vår. Det er kjempeflott at det er tatt så mange tak, og at det nå er kommet midler til å ta flere!
I januar kommer den nye boka til Einar Risvik og Norsk Smaksskule på Pitch forlag.