Hjem / Oxe Kiød med Rød wiin Saus ...

Oxe Kiød med Rød wiin Saus ...

Del

«Fru Christine Storm Munch og hennar kokebok» blir lansert denne veka (på Munchmuseet i Oslo måndag, på Gammel-Kleppe i Vågå onsdag kveld). Christine Storm Munch (1746-1825) var prestefrue og oppskriftsamlar frå Vågå. I boka får vi nokre av svara på kva for råvarer ho hadde som embetsmannsfrue i eit bygdesamfunn, korleis var tilhøva i ein prestefamilie, korleis kunne ei særeigen kvinne som Christine Storm Munch vekse fram og skape slike kulinariske finessar som kjem fram i dei originale handskrivne oppskriftene hennar?
Boka kan inspirere til å ta i bruk gamle mattradisjonar.
Torveig Dahl i Gudbrandsdalsmusea er redaktør, og ho har med Unn Bostad, Arne Brimi, Johan Storm Munch og Ivar Teigum i redaksjonen.
 

Publisert 
Tirsdag, 15 november, 2016
Les også 

Med Ivar Odnes sin bortgang, har vi i Stiftelsen Norsk Kulturarv mista ein av våre ivrigaste og viktigaste støttespelarar dei siste 10 åra. Ivar vart innvalgt som styrerepresentant for Norsk Kulturarv den 28. oktober 2009. Da hoppa han rett inn i stolen som nestleiar, og har òg vore leiar for styret. Han var valgt som representant for ein av stiftarane våre – Oppland Fylkeskommune.
For Kulturminnefondet er det viktig å ta vare på det store mangfoldet av kulturminner og kulturmiljøer som finnes. Også de «ulønnsomme» kulturminnene er vel verdt å ta vare på. (Foto: Einar Engen / Kulturminnefondet)
Norsk Smaksskule sitt nye konsept, Volum 2, vart arrangert 2. og 3 oktober. Kurset var fullteikna, og no ser smaksskulen på moglegheitene for fleire slike ekstrakurs. (Alle foto: Tor Valdvik / Norsk Kulturarv)
Mens folk flest hadde late dager, skar Gunnar Aasen og Svenn Kristian Barstad så flisene føk og svetten rant. Dessuten hadde gutta fra Levanger reist langt for å dyrke sin kjære hobby.