Hjem / Oppskrift på laksetaco

Oppskrift på laksetaco

Del
Under mange av Norsk Smaksskules besøk i norske skoler og barnehager lager vi laksetaco. Mesterkokk, Per Ivar Bergets oppskrift på tacokrydder og laksetaco er her.

Slik lager du ta ditt eget tacokrydder:
1ss Chilipulver
1ss oregano
1ss spisskummen
1ss paprika
1ss hvitløkspulver
1/2ss løkpulver
1ts cayennepepper ( 2-3ts for en litt sterkere opplevelse)
1/2ss salt
- Bland alt godt sammen i en bolle
- Oppbevares mørkt og tørt

OPPSKRIFT PÅ LAKSETACO (6-8 BARN)

Dette trenger du til laksetaco:
1stk salmalaks ( ca 300g)
1 hjertesalat
½ crispi salat
½ isbergsalat
Tacokrydder
8 stk tomater
½ Avocado
½ blomkål
½ -1 lime
1 stk reddik
½ rødløk
20-25 flak nachos
1 ss olje
 

Sånn gjør du:

- Skjær laksen i ca 1 cm store biter
- Bland tacokrydder og putt laksen oppi krydderet. Bland godt
- Rens, riv og vask all salaten. Tørk den godt
- Kutt tomater i to
- Del avocadoen på midten. Fjern stein og skall. Skjæres i tynne skiver
- Kutt blomkål i små buketter.
- Stek blomkålen i en panne med olje,på sterk varme. Krydre med salt og godt med  sort pepper
- Skjær en reddik i tynne skiver ( bruk en ostehøvel e.l.)
- Rens og skjær rødløk i tynne båter.
- Ta laksen ut av krydret. Fjern overflødig krydder.
- Stek laksen i olje. Ca 1 min på hver side på svak/middels varme.

Montering av salaten:
- Bland salaten med 1 ss olje, saften av en halv lime og litt salt. Vend og bland godt.
- Legg salaten i bollen du vil servere fra evt kan du bruke et fat
- Fordel avocado, blomkål, laks, reddik, tomat, og løk på salaten
- Legg på nachos
- Server med kesamdressing
 

Publisert 
Torsdag, 25 januar, 2018
Les også 

Arne Brimi, Einar Risvik og Per Ivar Berget er klare for å ta imot 20 lærarar som kjem på Norsk Smaksskule sit kurs måndag 21. januar. No tilbyr smaksskulen meir kurs enn nokon gong. (Alle foto: Ingrid Blessom / Norsk Smaksskule)