Hjem / Oppskrift på laksetaco

Oppskrift på laksetaco

Del
Under mange av Norsk Smaksskules besøk i norske skoler og barnehager lager vi laksetaco. Mesterkokk, Per Ivar Bergets oppskrift på tacokrydder og laksetaco er her.

Slik lager du ta ditt eget tacokrydder:
1ss Chilipulver
1ss oregano
1ss spisskummen
1ss paprika
1ss hvitløkspulver
1/2ss løkpulver
1ts cayennepepper ( 2-3ts for en litt sterkere opplevelse)
1/2ss salt
- Bland alt godt sammen i en bolle
- Oppbevares mørkt og tørt

OPPSKRIFT PÅ LAKSETACO (6-8 BARN)

Dette trenger du til laksetaco:
1stk salmalaks ( ca 300g)
1 hjertesalat
½ crispi salat
½ isbergsalat
Tacokrydder
8 stk tomater
½ Avocado
½ blomkål
½ -1 lime
1 stk reddik
½ rødløk
20-25 flak nachos
1 ss olje
 

Sånn gjør du:

- Skjær laksen i ca 1 cm store biter
- Bland tacokrydder og putt laksen oppi krydderet. Bland godt
- Rens, riv og vask all salaten. Tørk den godt
- Kutt tomater i to
- Del avocadoen på midten. Fjern stein og skall. Skjæres i tynne skiver
- Kutt blomkål i små buketter.
- Stek blomkålen i en panne med olje,på sterk varme. Krydre med salt og godt med  sort pepper
- Skjær en reddik i tynne skiver ( bruk en ostehøvel e.l.)
- Rens og skjær rødløk i tynne båter.
- Ta laksen ut av krydret. Fjern overflødig krydder.
- Stek laksen i olje. Ca 1 min på hver side på svak/middels varme.

Montering av salaten:
- Bland salaten med 1 ss olje, saften av en halv lime og litt salt. Vend og bland godt.
- Legg salaten i bollen du vil servere fra evt kan du bruke et fat
- Fordel avocado, blomkål, laks, reddik, tomat, og løk på salaten
- Legg på nachos
- Server med kesamdressing
 

Publisert 
Torsdag, 25 januar, 2018
Les også 

Med Ivar Odnes sin bortgang, har vi i Stiftelsen Norsk Kulturarv mista ein av våre ivrigaste og viktigaste støttespelarar dei siste 10 åra. Ivar vart innvalgt som styrerepresentant for Norsk Kulturarv den 28. oktober 2009. Da hoppa han rett inn i stolen som nestleiar, og har òg vore leiar for styret. Han var valgt som representant for ein av stiftarane våre – Oppland Fylkeskommune.
For Kulturminnefondet er det viktig å ta vare på det store mangfoldet av kulturminner og kulturmiljøer som finnes. Også de «ulønnsomme» kulturminnene er vel verdt å ta vare på. (Foto: Einar Engen / Kulturminnefondet)
Norsk Smaksskule sitt nye konsept, Volum 2, vart arrangert 2. og 3 oktober. Kurset var fullteikna, og no ser smaksskulen på moglegheitene for fleire slike ekstrakurs. (Alle foto: Tor Valdvik / Norsk Kulturarv)
Mens folk flest hadde late dager, skar Gunnar Aasen og Svenn Kristian Barstad så flisene føk og svetten rant. Dessuten hadde gutta fra Levanger reist langt for å dyrke sin kjære hobby.