Hjem / Oppskrift på laksetaco

Oppskrift på laksetaco

Del
Under mange av Norsk Smaksskules besøk i norske skoler og barnehager lager vi laksetaco. Mesterkokk, Per Ivar Bergets oppskrift på tacokrydder og laksetaco er her.

Slik lager du ta ditt eget tacokrydder:
1ss Chilipulver
1ss oregano
1ss spisskummen
1ss paprika
1ss hvitløkspulver
1/2ss løkpulver
1ts cayennepepper ( 2-3ts for en litt sterkere opplevelse)
1/2ss salt
- Bland alt godt sammen i en bolle
- Oppbevares mørkt og tørt

OPPSKRIFT PÅ LAKSETACO (6-8 BARN)

Dette trenger du til laksetaco:
1stk salmalaks ( ca 300g)
1 hjertesalat
½ crispi salat
½ isbergsalat
Tacokrydder
8 stk tomater
½ Avocado
½ blomkål
½ -1 lime
1 stk reddik
½ rødløk
20-25 flak nachos
1 ss olje
 

Sånn gjør du:

- Skjær laksen i ca 1 cm store biter
- Bland tacokrydder og putt laksen oppi krydderet. Bland godt
- Rens, riv og vask all salaten. Tørk den godt
- Kutt tomater i to
- Del avocadoen på midten. Fjern stein og skall. Skjæres i tynne skiver
- Kutt blomkål i små buketter.
- Stek blomkålen i en panne med olje,på sterk varme. Krydre med salt og godt med  sort pepper
- Skjær en reddik i tynne skiver ( bruk en ostehøvel e.l.)
- Rens og skjær rødløk i tynne båter.
- Ta laksen ut av krydret. Fjern overflødig krydder.
- Stek laksen i olje. Ca 1 min på hver side på svak/middels varme.

Montering av salaten:
- Bland salaten med 1 ss olje, saften av en halv lime og litt salt. Vend og bland godt.
- Legg salaten i bollen du vil servere fra evt kan du bruke et fat
- Fordel avocado, blomkål, laks, reddik, tomat, og løk på salaten
- Legg på nachos
- Server med kesamdressing
 

Publisert 
Torsdag, 25 januar, 2018
Les også 

Booker du overnatting på den smarte måten slik at alle pengene du betaler går til overnattingsbedriften og ikke forsvinner til utenlandske skatteparadis? (Foto: Ramsvig Handelsstad)
Sett i et historisk perspektiv har norsk landbruk representert en svært bærekraftig matproduksjon, med små enheter og lite bruk av innsatsfaktorer. Det norske gårdsbruket var uavhengig med lokal forsyning av mat som passet for stedet og egnen. Slik er det nødvendigvis ikke lengre og det er ikke gitt at vi skal komme tilbake dit på sammen måten, men i den kulturelle arven sitter fremdeles kunnskapen vi trenger. I 2020 er vår selvforsyningsgrad av mat mindre enn 44 %, enda lavere på fôr, og volumet er synkende.
Walaker Hotel er med sine 380 år Norges desidert eldste. Hotellet har vært i samme families eie siden 1690. Tiende generasjon er under opplæring.
Kjenner du nokon som gjer ein stor innsats for kulturminne? Fram til 30. juni kan du foreslå dei som kandidatar til Riksantikvarens kulturminnepris 2020. (Prisen i fjor vart delt av Torbjørn Løland frå Hyllestad og Per Olav Mathiesen frå Rendalen. Dei fekk kulturminneprisen for sitt arbeid for kunnskap om arkeologiske kulturminne. To ulike områder i Noreg, og to verdige vinnarar. Bilete er frå ei synfaring i Stavanger domkyrkje, oktober 2019. Foto: Gunvor Haustveit, Riksantikvaren)