Hjem / Oppskrift på laksetaco

Oppskrift på laksetaco

Del
Under mange av Norsk Smaksskules besøk i norske skoler og barnehager lager vi laksetaco. Mesterkokk, Per Ivar Bergets oppskrift på tacokrydder og laksetaco er her.

Slik lager du ta ditt eget tacokrydder:
1ss Chilipulver
1ss oregano
1ss spisskummen
1ss paprika
1ss hvitløkspulver
1/2ss løkpulver
1ts cayennepepper ( 2-3ts for en litt sterkere opplevelse)
1/2ss salt
- Bland alt godt sammen i en bolle
- Oppbevares mørkt og tørt

OPPSKRIFT PÅ LAKSETACO (6-8 BARN)

Dette trenger du til laksetaco:
1stk salmalaks ( ca 300g)
1 hjertesalat
½ crispi salat
½ isbergsalat
Tacokrydder
8 stk tomater
½ Avocado
½ blomkål
½ -1 lime
1 stk reddik
½ rødløk
20-25 flak nachos
1 ss olje
 

Sånn gjør du:

- Skjær laksen i ca 1 cm store biter
- Bland tacokrydder og putt laksen oppi krydderet. Bland godt
- Rens, riv og vask all salaten. Tørk den godt
- Kutt tomater i to
- Del avocadoen på midten. Fjern stein og skall. Skjæres i tynne skiver
- Kutt blomkål i små buketter.
- Stek blomkålen i en panne med olje,på sterk varme. Krydre med salt og godt med  sort pepper
- Skjær en reddik i tynne skiver ( bruk en ostehøvel e.l.)
- Rens og skjær rødløk i tynne båter.
- Ta laksen ut av krydret. Fjern overflødig krydder.
- Stek laksen i olje. Ca 1 min på hver side på svak/middels varme.

Montering av salaten:
- Bland salaten med 1 ss olje, saften av en halv lime og litt salt. Vend og bland godt.
- Legg salaten i bollen du vil servere fra evt kan du bruke et fat
- Fordel avocado, blomkål, laks, reddik, tomat, og løk på salaten
- Legg på nachos
- Server med kesamdressing
 

Publisert 
Torsdag, 25 januar, 2018
Les også 

På vakre Engeløy i Nordland kan du få oppleve hvordan doktoren og hans fru levde for over hundre år siden. Og doktorfruens kafé holder på tradisjonene, og serverer deilig møsbrømlefse, en lokal spesialitet Tekst og foto: Liv-Karin Edvardsen
- Norsk Smaksskule fyller i en viktig rolle for norske barn og unge, sa Lars Petter Bartnes under åpningen av Norsk Smaksskule på Sentralen i Oslo mandag 19. august.
21. – 25. august 2019 arrangeres Handverksdagene på Rørosmuseet for tjuende gang – et samlingspunkt for alle med interesse for antikvarisk handverk. Tilbakeblikk på disse tjue årene gir også et bilde på utviklingen i norsk bygningsvern: Fra en tid hvor bygningsvern handlet om kampen mot modernisering, der bevaringsverdige enkeltbygg ble reddet gjennom fredningsvedtak eller ved å flytte dem til friluftsmuseene, til i dag hvor det svært mye av bygningsvernet skjer gjennom at huseierne selv ønsker å ivareta sine hus etter antikvariske prinsipper. (Foto: Rørosmuseet)
– Det aller viktigste er at folk som besøker butikken skal få en god opplevelse og få kjenne på atmosfæren i ei ekte krambu, sier Kristin Olsen.