Hjem / Oppskrift på laksetaco

Oppskrift på laksetaco

Del
Under mange av Norsk Smaksskules besøk i norske skoler og barnehager lager vi laksetaco. Mesterkokk, Per Ivar Bergets oppskrift på tacokrydder og laksetaco er her.

Slik lager du ta ditt eget tacokrydder:
1ss Chilipulver
1ss oregano
1ss spisskummen
1ss paprika
1ss hvitløkspulver
1/2ss løkpulver
1ts cayennepepper ( 2-3ts for en litt sterkere opplevelse)
1/2ss salt
- Bland alt godt sammen i en bolle
- Oppbevares mørkt og tørt

OPPSKRIFT PÅ LAKSETACO (6-8 BARN)

Dette trenger du til laksetaco:
1stk salmalaks ( ca 300g)
1 hjertesalat
½ crispi salat
½ isbergsalat
Tacokrydder
8 stk tomater
½ Avocado
½ blomkål
½ -1 lime
1 stk reddik
½ rødløk
20-25 flak nachos
1 ss olje
 

Sånn gjør du:

- Skjær laksen i ca 1 cm store biter
- Bland tacokrydder og putt laksen oppi krydderet. Bland godt
- Rens, riv og vask all salaten. Tørk den godt
- Kutt tomater i to
- Del avocadoen på midten. Fjern stein og skall. Skjæres i tynne skiver
- Kutt blomkål i små buketter.
- Stek blomkålen i en panne med olje,på sterk varme. Krydre med salt og godt med  sort pepper
- Skjær en reddik i tynne skiver ( bruk en ostehøvel e.l.)
- Rens og skjær rødløk i tynne båter.
- Ta laksen ut av krydret. Fjern overflødig krydder.
- Stek laksen i olje. Ca 1 min på hver side på svak/middels varme.

Montering av salaten:
- Bland salaten med 1 ss olje, saften av en halv lime og litt salt. Vend og bland godt.
- Legg salaten i bollen du vil servere fra evt kan du bruke et fat
- Fordel avocado, blomkål, laks, reddik, tomat, og løk på salaten
- Legg på nachos
- Server med kesamdressing
 

Publisert 
Torsdag, 25 januar, 2018
Les også 

Museumsdirektør ved Blaafarveværket Tone Sinding Steinsvik, vinner EUs Kulturminnepris/Europa Nostra Award 2018.
"Årlig er 650 000 besøkende innom friluftsmuseene i Oppland og Hedmark. For reiselivet har disse husene stor verdi, enten de er samlet på tun i museene eller de står i sine opprinnelige omgivelser ute i bygdene. For oss som bor i dalførene og mjøsbygdene er de både arv, identitet og arena for mange kulturarrangementer", skriver Venstres stortingsrepresentant, Kjetil Kjenset
Høsten 2013 arrangerte Norsk Smaksskule sitt første kurs for lærere og barnehagelærere. Fem år senere har mange hundre lærere vært gjennom kursprogrammet. (FOTO: Ingrid Blessom / Norsk Kulturarv)
Torsdag 12. april arrangeres det NM i møbelsnekring og treskjæring på håndverksskolen på Hjerleid, Dovre. (EM:Njål Andreassen deltok i EM i møbelsnekring i 2016, Njål er nå ansvarlig for tegning og planlegging av møbelsnekkermesterskapet. Foto: Helle Hundevadt)