Hjem / Ønsker norske skoler og barnehager velkommen på norske gårder!

Ønsker norske skoler og barnehager velkommen på norske gårder!

Del
- Norsk Smaksskule fyller i en viktig rolle for norske barn og unge, sa Lars Petter Bartnes under åpningen av Norsk Smaksskule på Sentralen i Oslo mandag 19. august.

"Vi i Norges Bondelag er veldig opptatt av at folk skal være bevisst på hvor maten er produsert og at lokal mat produsert med stolthet blant oss gårdbrukere. Skoler og barnehage må gjerne ta kontakt med norske bønde for å besøke og lære mer om norsk matproduksjon." Bondelagsleder, Lars Petter Bartnes kom med åpen invitasjon til norske skoler og barnehager. Han oppfordret skole- og barnehagelærerne som deltok på Norsk Smaksskules kurs i Oslo til å ta kontakt med en sitt lokale bondelag og be om å få komme lære om livet på en gård. 

Urban farming som brobygger

Bartnes fortalte at avstanden mellom gårdbrukerne og forbrukeren har blitt mindre de siste årene. - Avstanden mellom bonden og forbrukeren økte en periode. Men siste tiden har selvdyrking i små skala i by og bygd blitt trendy. Den interessen - om hvordan man steller med planter for å produsere mat, når man ser hva som skjer når det er for mye eller for lite vann. Det er en utvikling vi synes er spennende. 

Bondelagslederen uttalte at han mener debatten om norsk matproduksjon og erkjennelsen av viktigheten av en solid matproduksjon i landet er økende - og det er noe vi i Norges Bondelag synes er bra. 

Nominerte Norsk Smaksskule til Nordisk Matpris

De nordiske bondelagsorganisasjonene står bak "Embla Nordisk Matpris". Målet er å styrke en felles nordisk matidentitet og -kultur, og samtidig øke interessen for nordisk mat utenfor Norden. I 2019 nominerte Norges Bondelag Norsk Smaksskule til den prestisjetunge prisen i kategorien "mat til barn og unge".  

Publisert 
Mandag, 19 august, 2019
Les også 

På dagen for 25-årsjubileet til NaKuHel-senteret i Asker er Smia og verkstedet på Sem i Asker er tildelt det nasjonale kvalitetsmerket Olavsrosa.
Meld deg inn i Norsk Kulturarv i dag og få gratis medlemsskap ut året samt Arne Brimis kokebok i velkomstgave! Send kulturarv til 2090
Norsk Smaksskule har i fleire år vore ein del av det internasjonale forskningsnettverket for smak, mat- og kosthaldsvaner, Sapere. Førre veke var dei representerte på University of Cambridge for SAPERE Symposium 2019.
Gleden stod i taket da styremedlem for Kulturminnefondet Kjetil Reinskou overrakte tilsagnsbrevet på hele en million. Tilskuddet skal gå til å tilbakeføre Tyrigravas fasade til sin kjente funkisstil. Styremedlem Kjetil Reinskou (t.v) var tydelig på at Tyrigrava er et godt eksempel på vern gjennom bruk, under overrekselsen av tilsagnsbrevet til Børre Skiaker (t.h). (Foto Line Lyngstad/Kulturminnefondet)