Hjem / Norsk Smaksskule på BBC

Norsk Smaksskule på BBC

Del
Under sitt besøk på Washingborough Academy i England ble Einar Risvik fra Norsk Smaksskule intervjua av BBC Lincolnshire om hva smaksskulen kan lære fra den prisbelønnede skolens pionerarbeid innen smak og kosthold.

Washingborough Academy er en prisbelønnet skole i England som har satt mat i sentrum av "all" læring i skolen. De har egne urtehager for hver klasse, de gjennomfører systematiske smaksøvelser for å stimulere barna til å spise mer sunt og variert og har mat som en integrert del av alle fag. I slutten av juni var Norsk Smaksskule sammen med en delegasjon fra samarbeidskommunen, Østre Toten kommune i England for å hente inspirasjon og idèer til sitt arbeid i Norge.

BBC Radio fattet interesse for besøket og gjorde et 17 minutter langt intervju med Norsk Smaksskules egen Einar Risvik. Intervjuet kan høres i toppen av artikkelen. 

Publisert 
Mandag, 16 juli, 2018
Les også 

Kulturarven nr 83 vil komme i postkassen til våre medlemmer i slutten av denne uka.
«Norsk kulturarv skal i alt sitt virke arbeida for å skapa inspirasjon, engasjement og auka kunnskap om kulturarv hjå barn og unge.»
Kulturminnefondets økonomiske ramme har vokst med 83 prosent siden 2014. Dette går frem av Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019. (Engøyholmen kystkultursenter / Foto: John Peter Hernes)
Stiftelsen UNI tildeler 6,5 mill til aksjonen «Ta et tak 2019/20» - Rekordtildeling til Norsk Kulturarv ! Stiftelsen Norsk Kulturarv (SNK) har siden 1998 avviklet 12 «Ta et tak»-aksjoner, og på den måten fordelt NOK 25,6 millioner til 2 870 prosjekter landet over. Dette er gjort mulig fortrinnsvis gjennom tildelinger fra Stiftelsen UNI. Til neste års aksjon søkte SNK om NOK 6,5 millioner, og i sitt styremøte 18. oktober 2018 besluttet Stiftelsen UNI å innvilge hele det omsøkte beløpet til formålet. Erfaringer fra tidligere aksjoner viser at de har hatt stor betydning for mange bygningers fremtid. Norsk Kulturarvs visjon er vern gjennom bruk. Aktiv bruk er en viktig premiss for en levende og mangfoldig kulturarv.