Hjem / Norsk Smaksskule er igang

Norsk Smaksskule er igang

Del
Tirsdag 22. august ble Norsk Smaksskule 2017/18 sparket i gang med kurs i Oslo.

​Norsk Smaksskule går i disse dager inn i sitt femte år med kurs og oppfølging av skole- og barnehageansatte. Målet er å skape varige positive atferdsendringer knyttet til mat og kostholdsvaner blant barn og unger. Det er ikke noe latmannsliv dr Agric Einar Risvik går inn i i disse dager. Han skal nemlig også i år holde foredrag på samtlige kurs. Kursene i år foregår i Haugesund, Trondheim, Lom og to kurs i Oslo. Med sitt åtte timer lange foredrag vet Risvik med andre ord godt hva han har å drive med i ukene fremover - i tillegg til sitt virke som seniorforsker på NOFIMA. I morgen er dag to for den første gruppa. Da skal de ha smakskurs med Ståle Johansen og Wenche Andersen på Gamle Rådhus i Oslo.

Kursene i høst samler ca 200 lærere og barnehagelærere fra alle landets fylker. Interessen har i år, som årene før, vært stor og kursrekkene er smekkfulle av kunnskapshungrige lærere og barnehagelærere som vil hjelpe dagens barn å bli bevisste forbrukere. Kursene i år er på følgende steder:

Oslo (22. og 23. august), Haugesund (24. og 25. august), Trondheim (28. og 29. august), Oslo (4. og 5. september) og Lom (11. og 12. august)

Kursholdere er Einar Risvik, Ståle Johansen, Wenche Andersen, Mikael Forselius, Frode Selvaag og Arne Brimi. 

Publisert 
Tirsdag, 22 august, 2017
Les også 

Meisterkokk, Per Ivar Berget, kjem attende til Norsk Smaksskule for å jobbe med den storstilte kosthaldssatsinga smaksskulen lanserte tidlegare i år.
Fristen for å rydde kulturminner byrjar no å nærme seg. Vil du eller nokon skular, barnehagar eller lag/foreiningar søkje? Fristen går ut 20. oktober. (Foto: Bente Fønnebø)
Mange kjenner Grundtvigs salme «Kirken den er et gammelt hus». Men få kan alle versene. Selv har jeg forkjærlighet for en strofe i 5. vers: «Husene dog med kirkenavn, / bygget til Frelserens ære, / hvor han de små tok titt i favn, / er oss som hjemmet så kjære.» Senterpartileder, Trygve Slagsvold Vedum skriver i Magasinet Kulturarven.
Jubelen i taket når Gjensidigestiftelsen gjev kr 2,8 millionar til Norsk Smaksskule si forsterka forhaldssatsing.