Hjem / Norsk Smaksskule er igang

Norsk Smaksskule er igang

Del
Tirsdag 22. august ble Norsk Smaksskule 2017/18 sparket i gang med kurs i Oslo.

​Norsk Smaksskule går i disse dager inn i sitt femte år med kurs og oppfølging av skole- og barnehageansatte. Målet er å skape varige positive atferdsendringer knyttet til mat og kostholdsvaner blant barn og unger. Det er ikke noe latmannsliv dr Agric Einar Risvik går inn i i disse dager. Han skal nemlig også i år holde foredrag på samtlige kurs. Kursene i år foregår i Haugesund, Trondheim, Lom og to kurs i Oslo. Med sitt åtte timer lange foredrag vet Risvik med andre ord godt hva han har å drive med i ukene fremover - i tillegg til sitt virke som seniorforsker på NOFIMA. I morgen er dag to for den første gruppa. Da skal de ha smakskurs med Ståle Johansen og Wenche Andersen på Gamle Rådhus i Oslo.

Kursene i høst samler ca 200 lærere og barnehagelærere fra alle landets fylker. Interessen har i år, som årene før, vært stor og kursrekkene er smekkfulle av kunnskapshungrige lærere og barnehagelærere som vil hjelpe dagens barn å bli bevisste forbrukere. Kursene i år er på følgende steder:

Oslo (22. og 23. august), Haugesund (24. og 25. august), Trondheim (28. og 29. august), Oslo (4. og 5. september) og Lom (11. og 12. august)

Kursholdere er Einar Risvik, Ståle Johansen, Wenche Andersen, Mikael Forselius, Frode Selvaag og Arne Brimi. 

Publisert 
Tirsdag, 22 august, 2017
Les også 

Noe nytt, noe gammelt, noe lånt, noe arvet – det er Marit Jacobsens bunadshistorie. Hun var tre da hun fikk sin første bunad og 50 da hun fikk sin siste. Den hun har arvet markerer familierøttene, den nyeste hvor hun selv kommer fra.
Hennar Majestet Dronning Sonja er no æresmedlem av foreininga Hjerleids Venner. Utnemninga gjekk føre seg då dronninga gjesta Hjerleid skole og håndverksenter på Dovre 9. september. Tekst og foto: Ove Kirkestuen
Foto: Landbruks- og matdepartementet
Foto: Landbruks- og matdepartementet. Den nasjonale Kulturlandskapsprisen 2020 blir tildelt Goarahat og Sandvikhalvøya utvalgte kulturlandskap i Porsanger. Prisen ble utdelt av Landbruks- og matminister Olaug Bollestad tirsdag 18.august
Booker du overnatting på den smarte måten slik at alle pengene du betaler går til overnattingsbedriften og ikke forsvinner til utenlandske skatteparadis? (Foto: Ramsvig Handelsstad)