Hjem / Norsk Smaksskule er igang

Norsk Smaksskule er igang

Del
Tirsdag 22. august ble Norsk Smaksskule 2017/18 sparket i gang med kurs i Oslo.

​Norsk Smaksskule går i disse dager inn i sitt femte år med kurs og oppfølging av skole- og barnehageansatte. Målet er å skape varige positive atferdsendringer knyttet til mat og kostholdsvaner blant barn og unger. Det er ikke noe latmannsliv dr Agric Einar Risvik går inn i i disse dager. Han skal nemlig også i år holde foredrag på samtlige kurs. Kursene i år foregår i Haugesund, Trondheim, Lom og to kurs i Oslo. Med sitt åtte timer lange foredrag vet Risvik med andre ord godt hva han har å drive med i ukene fremover - i tillegg til sitt virke som seniorforsker på NOFIMA. I morgen er dag to for den første gruppa. Da skal de ha smakskurs med Ståle Johansen og Wenche Andersen på Gamle Rådhus i Oslo.

Kursene i høst samler ca 200 lærere og barnehagelærere fra alle landets fylker. Interessen har i år, som årene før, vært stor og kursrekkene er smekkfulle av kunnskapshungrige lærere og barnehagelærere som vil hjelpe dagens barn å bli bevisste forbrukere. Kursene i år er på følgende steder:

Oslo (22. og 23. august), Haugesund (24. og 25. august), Trondheim (28. og 29. august), Oslo (4. og 5. september) og Lom (11. og 12. august)

Kursholdere er Einar Risvik, Ståle Johansen, Wenche Andersen, Mikael Forselius, Frode Selvaag og Arne Brimi. 

Publisert 
Tirsdag, 22 august, 2017
Les også 

Snart kjem Kulturarven nr 86 ut i postkassa til våre medlemmer.
På dagen for 25-årsjubileet til NaKuHel-senteret i Asker er Smia og verkstedet på Sem i Asker er tildelt det nasjonale kvalitetsmerket Olavsrosa.
Meld deg inn i Norsk Kulturarv i dag og få gratis medlemsskap ut året samt Arne Brimis kokebok i velkomstgave! Send kulturarv til 2090
Norsk Smaksskule har i fleire år vore ein del av det internasjonale forskningsnettverket for smak, mat- og kosthaldsvaner, Sapere. Førre veke var dei representerte på University of Cambridge for SAPERE Symposium 2019.