Hjem / Norsk Smaksskule er igang

Norsk Smaksskule er igang

Del
Tirsdag 22. august ble Norsk Smaksskule 2017/18 sparket i gang med kurs i Oslo.

​Norsk Smaksskule går i disse dager inn i sitt femte år med kurs og oppfølging av skole- og barnehageansatte. Målet er å skape varige positive atferdsendringer knyttet til mat og kostholdsvaner blant barn og unger. Det er ikke noe latmannsliv dr Agric Einar Risvik går inn i i disse dager. Han skal nemlig også i år holde foredrag på samtlige kurs. Kursene i år foregår i Haugesund, Trondheim, Lom og to kurs i Oslo. Med sitt åtte timer lange foredrag vet Risvik med andre ord godt hva han har å drive med i ukene fremover - i tillegg til sitt virke som seniorforsker på NOFIMA. I morgen er dag to for den første gruppa. Da skal de ha smakskurs med Ståle Johansen og Wenche Andersen på Gamle Rådhus i Oslo.

Kursene i høst samler ca 200 lærere og barnehagelærere fra alle landets fylker. Interessen har i år, som årene før, vært stor og kursrekkene er smekkfulle av kunnskapshungrige lærere og barnehagelærere som vil hjelpe dagens barn å bli bevisste forbrukere. Kursene i år er på følgende steder:

Oslo (22. og 23. august), Haugesund (24. og 25. august), Trondheim (28. og 29. august), Oslo (4. og 5. september) og Lom (11. og 12. august)

Kursholdere er Einar Risvik, Ståle Johansen, Wenche Andersen, Mikael Forselius, Frode Selvaag og Arne Brimi. 

Publisert 
Tirsdag, 22 august, 2017
Les også 

Under sitt besøk på Washingborough Academy i England ble Einar Risvik fra Norsk Smaksskule intervjua av BBC Lincolnshire om hva smaksskulen kan lære fra den prisbelønnede skolens pionerarbeid innen smak og kosthold.
Varamedlem i Norsk Kulturarvs styre, Dag Terje Klarp Solvang blir ny Generalsekretær i Den Norske Turistforening. (Foto; Marius Dalseg Sætre/DNT)
Kulturmiljøet «Vesllie» med dei to setrene der må fredast av Riksantikvaren, før utvidinga av nasjonalparken på Dovrefjell på uforståeleg vis øydelgg viktige spor etter forferdane våre. Ei «kulturmiljøfredning» inneber fyrst og fremst at ein nyttar fredning som reiskap for å ta vare på den viktige samanhengen og heilheita i miljøet. Den omfattar berre uteareala og det utvendige av bygningane, ikkje det innvendige.
Innfører nå løpende søknadsfrist på alle sine støtteordninger til bevaring av kulturminner. Foto viser Reidunn og Tore Wigen som har fått støtte til restaurering av naust i Solvorn, Luster i Sogn og Fjordane. Med på bildet er også styreleder i Kulturminnefondet Helen Bjørnøy og direktør Simen Bjørgen.