Hjem / Norsk Smaksskule blir nav i internasjonalt nettverk

Norsk Smaksskule blir nav i internasjonalt nettverk

Del
Norsk Smaksskule har vært del av det internasjonale forskningsnettverket, Sapere. Nå blir smaksskulen det norske navet i organisasjonen.

I 2015 ble Norsk Smaksskule en del av Sapere, som er et internasjonalt nettverk for forskere og lærere knyttet til smak og kosthold. I 2016 var smaksskulen sogar vertskap for det årlige symposiumet til

organisasjonen. Nå utgjør også Norsk Smaksskule, sammen med NOFIMA, det norske navet i Sapere, og får således en sentral rolle i organisasjonen. Saperes uttalte mål er å gi barn og unge muligheten til å skape


Sapere Symposium 2016 på Bessheim i Vågå.
 (Foto: Norsk Kulturarv / Mathias Øvsteng)

et balansert kosthold gjennom enkle og morsomme læringsaktiviteter, basert på å oppleve de fem sansene i skolen eller i skole-relaterte miljøer. Basert på sensorisk bevissthet hjelper "SAPERE Taste Classes" -

metoden barn å lære og spise gjennom å sette smakopplevelsen i sentrum av læring. Les mer om Sapere og Norsk Smaksskule på deres hjemmeside ved å klikke her. 

Publisert 
Mandag, 14 januar, 2019
Les også 

Kulturarven nummer 85 er i postkassene til våre medlemmer. I denne utgåva er temaet stølsdrift.
Lederen av Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes står for åpningen av Norsk Smaksskule 2019. (Foto: Norges Bondelag)
Norsk Kulturarv`s årsmelding er nå klar.
Haag, 21 mai 2019. Vinnere av De europeiske kulturminnepriser/Europa Nostras priser 2019, den høyeste utmerkelse innen sitt felt i Europa, ble kunngjort i dag av Europa-kommisjonen og Europa Nostra, det ledende europeiske kulturminne-nettverk. De 25 prisvinnerne fra 16 land har fått anerkjennelsen for sin imponerende innsats innenfor bevaring, forskning, særlig innsats og utdannelse, læring og bevisstgjøring. Blant årets vinnere innenfor kategorien «særlig innsats” er Fortidsminneforeningen. Vinnerne vil bli hedret i Paris 29. oktober ved pristildelings-seremonien under Den europeiske kulturminnekongressen.