Hjem / Norsk Smaksskule arrangerer nytt volum 2-kurs

Norsk Smaksskule arrangerer nytt volum 2-kurs

Del
Tidligere i høst lanserte Norsk Smaksskule et nytt kurskonsept, Volum 2, med fokus på involvering og deltakelse. Dette ble så vellykka at det nå er planlagt et nytt kurs i Lom i januar.

Kurskonseptet Volum 2 - som gikk av stabelen i Ås tidligere i høst har fått svært gode tilbakemeldinger fra de som deltok på kurset. På bakgrunn av dette har Norsk Smaksskule nå besluttet å arrangere et nytt volum 2-kurs i Lom i Gudbrandsdalen 21.-22. januar 2019. Kursholdere vil bli Arne Brimi, Einar Risvik og Per Ivar Berget.

Arne Brimi er en av Norges best kjente og folkekjære kokker. Han initierte Norsk Smaksskule for over ti år siden og vil være en av kursholderne i Lom i januar.

Per Ivar Berget jobber til daglig i Norsk Smaksskule med å reise rundt å besøke skoler og barnehager, og har 20 års erfaring som kokk. 12 av disse årene var han kjøkkensjef på Arne Brimis Vianvang.

Einar Risvik kjenner de fleste som har fulgt norsk matkultur og Norsk Smaksskule. Risvik er dr Agric og har i en mannsalder vært blant de toneangivende forskerne og talspersonene for mat og smak i Norge.

Kurset vil finne sted i Lom i Gudbrandsdalen.

Forskjellen fra de ordinære smaksskulekursene er at det på dette kurset legges opp til større grad av involvering av deltakerne. Hovedfokus under kurset vil bli atferdsendring, praktiske øvelser og smaking.

Sted: Lom
Tidspunkt: 21. og 22. januar 2019

#SØKNADSINFORMASJON, PROGRAM OG PRIS PÅ NORSK SMAKSSKULE VOLUM 2 I LOM 21.-22. JANUAR 2019 VIL KOMME SNART#

 

Publisert 
Fredag, 19 oktober, 2018
Les også 

Foto: Steinar Grønn
Stiftelsen UNI tildeler 6,5 mill til aksjonen «Ta et tak 2019/20» - Rekordtildeling til Norsk Kulturarv ! Stiftelsen Norsk Kulturarv (SNK) har siden 1998 avviklet 12 «Ta et tak»-aksjoner, og på den måten fordelt NOK 25,6 millioner til 2 870 prosjekter landet over. Dette er gjort mulig fortrinnsvis gjennom tildelinger fra Stiftelsen UNI. Til neste års aksjon søkte SNK om NOK 6,5 millioner, og i sitt styremøte 18. oktober 2018 besluttet Stiftelsen UNI å innvilge hele det omsøkte beløpet til formålet. Erfaringer fra tidligere aksjoner viser at de har hatt stor betydning for mange bygningers fremtid. Norsk Kulturarvs visjon er vern gjennom bruk. Aktiv bruk er en viktig premiss for en levende og mangfoldig kulturarv.
I høst startet Norsk Smaksskule opp et nytt kurskonsept med mer vekt på involvering og deltakelse kalt "Norsk Smaksskule volum 2": Nå er søknadsskjemaet til nytt kurs ute.
Hanna Geiran (49 år) er i statsråd utnevnt til ny riksantikvar - direktør for Direktoratet for kulturminneforvaltning.
Med Ivar Odnes sin bortgang, har vi i Stiftelsen Norsk Kulturarv mista ein av våre ivrigaste og viktigaste støttespelarar dei siste 10 åra. Ivar vart innvalgt som styrerepresentant for Norsk Kulturarv den 28. oktober 2009. Da hoppa han rett inn i stolen som nestleiar, og har òg vore leiar for styret. Han var valgt som representant for ein av stiftarane våre – Oppland Fylkeskommune.