Hjem / Norsk Kulturarvs 25-års jubileum

Norsk Kulturarvs 25-års jubileum

Del
Stiftelsen Norsk Kulturarv jubilerar – 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven. I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.

 

 

Stiftelsen Norsk Kulturarv vart oppretta i 1993 av Oppland fylkeskommune og har 29 innskytarar av eigenkapital, hovudsakleg frå offentleg sektor. Initiativet til stiftelsen vart teke av Christian Sulheim i 1992.

 

PROGRAM (For å laste ned i PDF-format klikk her)

I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.
Programleiar: Jorun Vang, NRK Hedmark og Oppland.
 

PROGRAM

Onsdag 30. mai – «Vorspiel» med folkemusikk-pub i fjøset på Gards-Øy
Samarbeid med Vågå Spel-og dansarlag
 

Torsdag 31. mai – Fagseminar på Gards-Øy-låven

​09.00  -   Kaffe og fersk gjærbakst frå bakaren i Lom

10.00  -   Velkomne til Gards-Øy v/ Edel Aas, vertinne på garden
               Velkomne til Vågå v/ ordførar Iselin Vistekleiven
              Velkomne til oss v/ styreleiar Kirsti Kolle Grøndahl
10.30  -  Kulturarv – verdiskaping, samfunnsnytte og tilrettelegging for næringsutvikling  -  Marit Huuse, assisterande riksantikvar

​11.00  -   Påtår på kaffe`n

11.30  -   Et land verd å besøke, betydningen av mat og drikkekultur for turismen i Norge -  Dr.agric. Einar Risvik, seniorforskar NOFIMA
12.15  -   Dialog sal – scene: Einar Risvik

13.00  -   LUNSJ i regi av Norsk Smaksskule

13.45  -   Kulturarv som ressurs - vern gjennom bruk - verdiskaping og
lokalsamfunns-utvikling  - Atle Hamar, statssekretær Klima- og miljødepartementet 

14.15  - 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven - Øystein Rudi, Olavsrose-staden Rudi Gard
Å bygge et reisemål gjennom utvikling, bevaring og historieformidling  - Mikael Forselius, administrerende direktør Britannia Hotel Trondheim
Kulturarven i reiselivet.  -  Hilde Charlotte Solheim, styreleder Destinasjon Røros. Medlem av styrene i Reisemål Hardangerfjord og Hardangervidda Natursenter
Kvalitetssikring for økt lønnsomhet i reiselivet.  -  Nils Henrik Geitle, administrerende direktør De Historiske Hotel & Spisesteder

​15.45  -   Dialog sal – scene: Øystein, Mikael, Hilde Charlotte og Nils Henrik

16.30 -  Avslutning – Norsk Kultuarvs jubileumsgåve til landets unge

17.00-18.00  -  Stiftelsen Norsk Kulturarvs Årsmøte

Befaring på Haugøy v/ Odd Kåre Haugøy og Edel Aas for dei som ikkje
deltek i årsmøtet

 

20.00  -  Aperitiff og FESTKVELD med grilling av vilt. Underhaldning og sosialt samvær

Publisert 
Fredag, 16 mars, 2018
Les også 

På vakre Engeløy i Nordland kan du få oppleve hvordan doktoren og hans fru levde for over hundre år siden. Og doktorfruens kafé holder på tradisjonene, og serverer deilig møsbrømlefse, en lokal spesialitet Tekst og foto: Liv-Karin Edvardsen
- Norsk Smaksskule fyller i en viktig rolle for norske barn og unge, sa Lars Petter Bartnes under åpningen av Norsk Smaksskule på Sentralen i Oslo mandag 19. august.
21. – 25. august 2019 arrangeres Handverksdagene på Rørosmuseet for tjuende gang – et samlingspunkt for alle med interesse for antikvarisk handverk. Tilbakeblikk på disse tjue årene gir også et bilde på utviklingen i norsk bygningsvern: Fra en tid hvor bygningsvern handlet om kampen mot modernisering, der bevaringsverdige enkeltbygg ble reddet gjennom fredningsvedtak eller ved å flytte dem til friluftsmuseene, til i dag hvor det svært mye av bygningsvernet skjer gjennom at huseierne selv ønsker å ivareta sine hus etter antikvariske prinsipper. (Foto: Rørosmuseet)
– Det aller viktigste er at folk som besøker butikken skal få en god opplevelse og få kjenne på atmosfæren i ei ekte krambu, sier Kristin Olsen.
Relaterte filer