Hjem / Norsk Kulturarvs 25-års jubileum

Norsk Kulturarvs 25-års jubileum

Del
Stiftelsen Norsk Kulturarv jubilerar – 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven. I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.

 

 

Stiftelsen Norsk Kulturarv vart oppretta i 1993 av Oppland fylkeskommune og har 29 innskytarar av eigenkapital, hovudsakleg frå offentleg sektor. Initiativet til stiftelsen vart teke av Christian Sulheim i 1992.

 

PROGRAM (For å laste ned i PDF-format klikk her)

 

Onsdag 30. mai – «Vorspiel» med folkemusikk-pub i fjøset på Gards-Øy

 

Torsdag 31. mai – Fagseminar på Gards-Øy-låven

 

09.00  -           Kaffe og fersk gjærbakst frå bakaren i Lom

10.00  -           Velkomne til Vågå v/ ordførar Iselin Jonassen

10.15  -           Vekomne til oss v/ styreleiar Kirsti Kolle Grøndahl

 

10.30  -           «Kulturarv – verdiskaping, samfunnsnytte og tilrettelegging for næringsutvikling»  -  Marit Huuse, assisterande riksantikvar

 

11.00  -           Påtår på kaffe`n

 

11.30  -           «Et land verd å besøke, betydningen av mat og drikkekultur for turismen i

Norge» -  Dr.agric. Einar Risvik, seniorforskar NOFIMA

 

12.15  -           Dialog sal – scene: Einar Risvik, Arne Brimi

 

13.00  -           LUNSJ i regi av Norsk Smaksskule

 

13.45  -           «Kulturarv som ressurs - vern gjennom bruk - verdiskaping og

lokalsamfunns-utvikling»  - 

Atle Hamar, statssekretær Klima- og miljødepartementet  

 

14.15  -           «Å bygge et reisemål gjennom utvikling, bevaring og historieformidling»  - 

Mikael Forselius, administrerende direktør

Britannia Hotel Trondheim

«Kulturarven i reiselivet.»  -  Hilde Charlotte Solheim, styreleder Destinasjon

Røros. Medlem av styrene i Reisemål Hardangerfjord og Hardangervidda Natursenter

«Kvalitetssikring for økt lønnsomhet i reiselivet»  -  Nils Henrik Geitle,

administrerende direktør De Historiske Hotel & Spisesteder

 

16.00  -           Dialog sal – scene: Hilde C. Solheim, Mikael Forselius og Nils H. Geitle

 

17.00-18.00  -  Stiftelsen Norsk Kulturarvs Årsmøte

 

20.00  -  Aperitiff og FESTKVELD med grilling av vilt. Underhaldning og sosialt samvær

 

 

 

Publisert 
Fredag, 16 mars, 2018
Les også 

Høsten 2013 arrangerte Norsk Smaksskule sitt første kurs for lærere og barnehagelærere. Fem år senere har mange hundre lærere vært gjennom kursprogrammet. (FOTO: Ingrid Blessom / Norsk Kulturarv)
Torsdag 12. april arrangeres det NM i møbelsnekring og treskjæring på håndverksskolen på Hjerleid, Dovre. (EM:Njål Andreassen deltok i EM i møbelsnekring i 2016, Njål er nå ansvarlig for tegning og planlegging av møbelsnekkermesterskapet. Foto: Helle Hundevadt)
I forbindelse med sitt 15-årsjubileum arrangerte Kulturminnefondet en jubileumskonferanse på Røros 08.-10. mars. En fulltegnet konferanse så ut til å skape engasjement og interesse blant de ca 150 deltakerne.
Det er fem år sidan Norsk Smaksskule starta opp med kurs for skule- og barnehagelærarar. No rullar smaksskulen vidare og søknadsskjemaet for Norsk Smaksskule er no ute. (Foto: Ingrid Blessom/Norsk Kulturarv)
Relaterte filer