Hjem / Norsk Kulturarvs 25-års jubileum

Norsk Kulturarvs 25-års jubileum

Del
Stiftelsen Norsk Kulturarv jubilerar – 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven. I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.

 

 

Stiftelsen Norsk Kulturarv vart oppretta i 1993 av Oppland fylkeskommune og har 29 innskytarar av eigenkapital, hovudsakleg frå offentleg sektor. Initiativet til stiftelsen vart teke av Christian Sulheim i 1992.

 

PROGRAM (For å laste ned i PDF-format klikk her)

I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.
Programleiar: Jorun Vang, NRK Hedmark og Oppland.
 

PROGRAM

Onsdag 30. mai – «Vorspiel» med folkemusikk-pub i fjøset på Gards-Øy
Samarbeid med Vågå Spel-og dansarlag
 

Torsdag 31. mai – Fagseminar på Gards-Øy-låven

​09.00  -   Kaffe og fersk gjærbakst frå bakaren i Lom

10.00  -   Velkomne til Gards-Øy v/ Edel Aas, vertinne på garden
               Velkomne til Vågå v/ ordførar Iselin Vistekleiven
              Velkomne til oss v/ styreleiar Kirsti Kolle Grøndahl
10.30  -  Kulturarv – verdiskaping, samfunnsnytte og tilrettelegging for næringsutvikling  -  Marit Huuse, assisterande riksantikvar

​11.00  -   Påtår på kaffe`n

11.30  -   Et land verd å besøke, betydningen av mat og drikkekultur for turismen i Norge -  Dr.agric. Einar Risvik, seniorforskar NOFIMA
12.15  -   Dialog sal – scene: Einar Risvik

13.00  -   LUNSJ i regi av Norsk Smaksskule

13.45  -   Kulturarv som ressurs - vern gjennom bruk - verdiskaping og
lokalsamfunns-utvikling  - Atle Hamar, statssekretær Klima- og miljødepartementet 

14.15  - 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven - Øystein Rudi, Olavsrose-staden Rudi Gard
Å bygge et reisemål gjennom utvikling, bevaring og historieformidling  - Mikael Forselius, administrerende direktør Britannia Hotel Trondheim
Kulturarven i reiselivet.  -  Hilde Charlotte Solheim, styreleder Destinasjon Røros. Medlem av styrene i Reisemål Hardangerfjord og Hardangervidda Natursenter
Kvalitetssikring for økt lønnsomhet i reiselivet.  -  Nils Henrik Geitle, administrerende direktør De Historiske Hotel & Spisesteder

​15.45  -   Dialog sal – scene: Øystein, Mikael, Hilde Charlotte og Nils Henrik

16.30 -  Avslutning – Norsk Kultuarvs jubileumsgåve til landets unge

17.00-18.00  -  Stiftelsen Norsk Kulturarvs Årsmøte

Befaring på Haugøy v/ Odd Kåre Haugøy og Edel Aas for dei som ikkje
deltek i årsmøtet

 

20.00  -  Aperitiff og FESTKVELD med grilling av vilt. Underhaldning og sosialt samvær

Publisert 
Fredag, 16 mars, 2018
Les også 

Kulturmiljøet «Vesllie» med dei to setrene der må fredast av Riksantikvaren, før utvidinga av nasjonalparken på Dovrefjell på uforståeleg vis øydelgg viktige spor etter forferdane våre. Ei «kulturmiljøfredning» inneber fyrst og fremst at ein nyttar fredning som reiskap for å ta vare på den viktige samanhengen og heilheita i miljøet. Den omfattar berre uteareala og det utvendige av bygningane, ikkje det innvendige.
Innfører nå løpende søknadsfrist på alle sine støtteordninger til bevaring av kulturminner. Foto viser Reidunn og Tore Wigen som har fått støtte til restaurering av naust i Solvorn, Luster i Sogn og Fjordane. Med på bildet er også styreleder i Kulturminnefondet Helen Bjørnøy og direktør Simen Bjørgen.
Av Kirsti Kolle Grøndahl, Styreleder i Stiftelsen Norsk Kulturarv
Norsk Smaksskule lanserer nå et nytt kurskonsept for lærere og barnehagelærere. Her er det førstemann til mølla som gjelder. Vil du være en av de første til å prøve Norsk Smaksskule Volum 2?
Relaterte filer