Hjem / Norsk Kulturarvs 25-års jubileum

Norsk Kulturarvs 25-års jubileum

Del
Stiftelsen Norsk Kulturarv jubilerar – 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven. I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.

 

 

Stiftelsen Norsk Kulturarv vart oppretta i 1993 av Oppland fylkeskommune og har 29 innskytarar av eigenkapital, hovudsakleg frå offentleg sektor. Initiativet til stiftelsen vart teke av Christian Sulheim i 1992.

 

PROGRAM (For å laste ned i PDF-format klikk her)

I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.
Programleiar: Jorun Vang, NRK Hedmark og Oppland.
 

PROGRAM

Onsdag 30. mai – «Vorspiel» med folkemusikk-pub i fjøset på Gards-Øy
Samarbeid med Vågå Spel-og dansarlag
 

Torsdag 31. mai – Fagseminar på Gards-Øy-låven

​09.00  -   Kaffe og fersk gjærbakst frå bakaren i Lom

10.00  -   Velkomne til Gards-Øy v/ Edel Aas, vertinne på garden
               Velkomne til Vågå v/ ordførar Iselin Vistekleiven
              Velkomne til oss v/ styreleiar Kirsti Kolle Grøndahl
10.30  -  Kulturarv – verdiskaping, samfunnsnytte og tilrettelegging for næringsutvikling  -  Marit Huuse, assisterande riksantikvar

​11.00  -   Påtår på kaffe`n

11.30  -   Et land verd å besøke, betydningen av mat og drikkekultur for turismen i Norge -  Dr.agric. Einar Risvik, seniorforskar NOFIMA
12.15  -   Dialog sal – scene: Einar Risvik

13.00  -   LUNSJ i regi av Norsk Smaksskule

13.45  -   Kulturarv som ressurs - vern gjennom bruk - verdiskaping og
lokalsamfunns-utvikling  - Atle Hamar, statssekretær Klima- og miljødepartementet 

14.15  - 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven - Øystein Rudi, Olavsrose-staden Rudi Gard
Å bygge et reisemål gjennom utvikling, bevaring og historieformidling  - Mikael Forselius, administrerende direktør Britannia Hotel Trondheim
Kulturarven i reiselivet.  -  Hilde Charlotte Solheim, styreleder Destinasjon Røros. Medlem av styrene i Reisemål Hardangerfjord og Hardangervidda Natursenter
Kvalitetssikring for økt lønnsomhet i reiselivet.  -  Nils Henrik Geitle, administrerende direktør De Historiske Hotel & Spisesteder

​15.45  -   Dialog sal – scene: Øystein, Mikael, Hilde Charlotte og Nils Henrik

16.30 -  Avslutning – Norsk Kultuarvs jubileumsgåve til landets unge

17.00-18.00  -  Stiftelsen Norsk Kulturarvs Årsmøte

Befaring på Haugøy v/ Odd Kåre Haugøy og Edel Aas for dei som ikkje
deltek i årsmøtet

 

20.00  -  Aperitiff og FESTKVELD med grilling av vilt. Underhaldning og sosialt samvær

Publisert 
Fredag, 16 mars, 2018
Les også 

Booker du overnatting på den smarte måten slik at alle pengene du betaler går til overnattingsbedriften og ikke forsvinner til utenlandske skatteparadis? (Foto: Ramsvig Handelsstad)
Sett i et historisk perspektiv har norsk landbruk representert en svært bærekraftig matproduksjon, med små enheter og lite bruk av innsatsfaktorer. Det norske gårdsbruket var uavhengig med lokal forsyning av mat som passet for stedet og egnen. Slik er det nødvendigvis ikke lengre og det er ikke gitt at vi skal komme tilbake dit på sammen måten, men i den kulturelle arven sitter fremdeles kunnskapen vi trenger. I 2020 er vår selvforsyningsgrad av mat mindre enn 44 %, enda lavere på fôr, og volumet er synkende.
Walaker Hotel er med sine 380 år Norges desidert eldste. Hotellet har vært i samme families eie siden 1690. Tiende generasjon er under opplæring.
Kjenner du nokon som gjer ein stor innsats for kulturminne? Fram til 30. juni kan du foreslå dei som kandidatar til Riksantikvarens kulturminnepris 2020. (Prisen i fjor vart delt av Torbjørn Løland frå Hyllestad og Per Olav Mathiesen frå Rendalen. Dei fekk kulturminneprisen for sitt arbeid for kunnskap om arkeologiske kulturminne. To ulike områder i Noreg, og to verdige vinnarar. Bilete er frå ei synfaring i Stavanger domkyrkje, oktober 2019. Foto: Gunvor Haustveit, Riksantikvaren)
Relaterte filer