Hjem / Norsk Kulturarvs 25-års jubileum

Norsk Kulturarvs 25-års jubileum

Del
Stiftelsen Norsk Kulturarv jubilerar – 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven. I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.

 

 

Stiftelsen Norsk Kulturarv vart oppretta i 1993 av Oppland fylkeskommune og har 29 innskytarar av eigenkapital, hovudsakleg frå offentleg sektor. Initiativet til stiftelsen vart teke av Christian Sulheim i 1992.

 

PROGRAM (For å laste ned i PDF-format klikk her)

I samband med 25-års-jubileet vårt i år, inviterar vi til feiring på Gards-Øy i Vågå.
Programleiar: Jorun Vang, NRK Hedmark og Oppland.
 

PROGRAM

Onsdag 30. mai – «Vorspiel» med folkemusikk-pub i fjøset på Gards-Øy
Samarbeid med Vågå Spel-og dansarlag
 

Torsdag 31. mai – Fagseminar på Gards-Øy-låven

​09.00  -   Kaffe og fersk gjærbakst frå bakaren i Lom

10.00  -   Velkomne til Gards-Øy v/ Edel Aas, vertinne på garden
               Velkomne til Vågå v/ ordførar Iselin Vistekleiven
              Velkomne til oss v/ styreleiar Kirsti Kolle Grøndahl
10.30  -  Kulturarv – verdiskaping, samfunnsnytte og tilrettelegging for næringsutvikling  -  Marit Huuse, assisterande riksantikvar

​11.00  -   Påtår på kaffe`n

11.30  -   Et land verd å besøke, betydningen av mat og drikkekultur for turismen i Norge -  Dr.agric. Einar Risvik, seniorforskar NOFIMA
12.15  -   Dialog sal – scene: Einar Risvik

13.00  -   LUNSJ i regi av Norsk Smaksskule

13.45  -   Kulturarv som ressurs - vern gjennom bruk - verdiskaping og
lokalsamfunns-utvikling  - Atle Hamar, statssekretær Klima- og miljødepartementet 

14.15  - 25 år med vern gjennom bruk og opne dører til kulturarven - Øystein Rudi, Olavsrose-staden Rudi Gard
Å bygge et reisemål gjennom utvikling, bevaring og historieformidling  - Mikael Forselius, administrerende direktør Britannia Hotel Trondheim
Kulturarven i reiselivet.  -  Hilde Charlotte Solheim, styreleder Destinasjon Røros. Medlem av styrene i Reisemål Hardangerfjord og Hardangervidda Natursenter
Kvalitetssikring for økt lønnsomhet i reiselivet.  -  Nils Henrik Geitle, administrerende direktør De Historiske Hotel & Spisesteder

​15.45  -   Dialog sal – scene: Øystein, Mikael, Hilde Charlotte og Nils Henrik

16.30 -  Avslutning – Norsk Kultuarvs jubileumsgåve til landets unge

17.00-18.00  -  Stiftelsen Norsk Kulturarvs Årsmøte

Befaring på Haugøy v/ Odd Kåre Haugøy og Edel Aas for dei som ikkje
deltek i årsmøtet

 

20.00  -  Aperitiff og FESTKVELD med grilling av vilt. Underhaldning og sosialt samvær

Publisert 
Fredag, 16 mars, 2018
Les også 

Mandag 20. januar var det smakfest når Norsk Smaksskule med Per Ivar Berget og Arne Brimi i spissen laget mat sammen med barna fra NaKuHel-barnehagen i Drivhuset på NaKuHelsenteret på Sem i Asker med skrei i form med grønsaker sto på menyen. (Foto: Jens Skaaland/Pitch Forlag)
Boka til Einar Risvik og Norsk Smaksskule, Kresne barn er nå ute i alle norske bokhandlere.
Foto:Nils Hjellum
Stiftelsen Norsk Kulturarv (SNK) har siden 1998 avviklet 13 «Ta et tak»-aksjoner, og på den måten fordelt NOK 33,220 000,- til 3 082 prosjekter landet over. Dette er gjort mulig fortrinnsvis gjennom tildelinger fra Stiftelsen UNI. Erfaringer fra tidligere aksjoner viser at de har hatt stor betydning for mange bygningers fremtid. Norsk Kulturarvs visjon er vern gjennom bruk. Aktiv bruk er en viktig premiss for en levende og mangfoldig kulturarv. Riksantikvar Hanna Geiran sier dette om tildelingen: - Aksjonen til Norsk kulturarv har allerede sørget for mange tette tak og dermed hindret alvorlige skader på kulturarven vår. Det er kjempeflott at det er tatt så mange tak, og at det nå er kommet midler til å ta flere!
I januar kommer den nye boka til Einar Risvik og Norsk Smaksskule på Pitch forlag.
Relaterte filer