Hjem / Nordvegen: Moster

Nordvegen: Moster

Del
Musikalsk seilas fra saga til samtid.

Til fjorårets festspill komponerte Einar Selvik og Ivar Bjørnson et verk med røtter solid plantet i vår norrøne fortid. Nå fortsetter de prisbelønte musikerne ferden langs Nordvegen, skipsleia som er opphavet til Norges navn. 

I stemningsfulle, intime konserter på vestlandssteder med lang historie og sterk tilknytning til havet, beretter musikken om tusenårgamle tradisjoner og tanker som også har sterk klangbunn hos mennesker i dag. 

Fra Færøyene kommer vokalist og komponist Eivør, kjent for sin sterke og samtidig skjøre stemme, for å bli med på reisen. Med bakgrunn i den musikalske arven fra hjemøyen, har hun skapt sin egen sjanger der elementer fra mange musikalske leirer har sin naturlige plass – slik som de også har i lydbildet til komponistduoen Selvik/Bjørnson. 

Med Eivørs musikk drar Nordvegen lengre vestover, og tar også noen avstikkere innom det utvidede repertoaret til Einar Selvik og Ivar Bjørnson. Låter fra deres respektive band, Wardruna og Enslaved, og andre komposisjoner de har laget sammen gjenskapes i Nordvegens karakteristiske klang, der gamle og nye toner og instrumenter spiller sammen. Til sammen blir det en makeløs og melodiøs historiefortelling som peker på hvem vi er og hvor vi kommer fra. 

«En liten genistrek av fortid og nåtid i skjønn forening»  
 – BERGENS TIDENDE 

Andre arrangement i tilknytning til Nordvegen-konsertene vil bli annonsert senere.  
 
Einar Selvik sang, kraviklyre og diverse historiske instrumenter 
Ivar Bjørnson gitarer, effekter og sang 
Iver Sandøy trommer, perkusjon og sang 
Silje Solberg hardingfele, sang 
Stein David Baastad lyd  
 
Eivør Pálsdóttir sang  
Høgni Lisberg perkusjon 
Mikael Blak bass 
Hallur Jonson lyd
Et samarbeid med Agderforskning, Bekkjarvik Eiendom AS, Bekkjarvik Gjestgiveri, Hotel Ullensvang, Lysverket, Moster Amfi, Oseana Kunst- og Kultursenter og Solstrand Hotel & Bad, støttet av RFF Vestlandet.
Støttet av Hordaland fylkeskommune
 

Billetter: http://www.fib.no/nordvegen

Dato 
02. juni
Sted 
Moster Amfi