Hjem / Nå er påmeldingsskjemaet til Norsk Smaksskules ekstrakurs i Lom ute

Nå er påmeldingsskjemaet til Norsk Smaksskules ekstrakurs i Lom ute

Del
I høst startet Norsk Smaksskule opp et nytt kurskonsept med mer vekt på involvering og deltakelse kalt "Norsk Smaksskule volum 2": Nå er søknadsskjemaet til nytt kurs ute.

Arne Brimi er en av Norges best kjente og folkekjære kokker. Han initierte Norsk Smaksskule for over ti år siden og vil være en av kursholderne i Lom i januar.

Per Ivar Berget jobber til daglig i Norsk Smaksskule med å reise rundt å besøke skoler og barnehager, og har 20 års erfaring som kokk. 

Einar Risvik kjenner de fleste som har fulgt norsk matkultur og Norsk Smaksskule. Risvik er dr Agric og har i en mannsalder vært blant de toneangivende forskerne og talspersonene for mat og smak i Norge.

Kurset vil finne sted i Lom i Gudbrandsdalen.

Forskjellen fra de ordinære smaksskulekursene er at det på dette kurset legges opp til større grad av involvering av deltakerne. Hovedfokus under kurset vil bli atferdsendring, praktiske øvelser og smaking.

PROGRAM FOR KURSET

Mandag 21. Januar
08.00-08.15: Registrering
08.15-11.00: Kurs med Arne Brimi 
12.00-13.00: Lunsj på Brimibue
12.00-16.00: Kurs med Einar Risvik
16:00-16.30: Smaker av bygg servert fra Brimibue
19.00-22.00: Arne inviterer til en matkveld med han på Brimibue  Dette er inkludert i kurset. Drikke betaler man selv.

Tirsdag 22. Januar
09.00-13.00: Praktisk matkurs på skolekjøkkenet.
Her skal vi ha temaet fisk og grønnsaker. Vi lager vår egen lunsj. Alle deltagere får utdelt forstykker.
13.00-13.30: Opprydding og vask
14.00-15.00: Oppsummering og avslutning på Fossberg

Vi tar forbehold om små endringer i kurset.

Adresse dag 1: Brimibue
Adresse dag 2: Lom ungdomsskole og Fossberg
 

Hotellovernatting og reise må betales av deltaker selv. Vi har holdt av noen rom på Fossberg Hotel. Disse kan bestilles ved å si at du skal på kurs med Norsk smaksskule v/ Tor Valdvik.

Sted: Lom

Pris:           Kr 4 500 inkl middag og alle måltider
Tidspunkt:   21. og 22. januar 2019

Påmelding eller andre spørsmål sendes til tor@kulturarv.no
NB! Kurset vil bare bli avholdt om vi får minimum 20 påmeldinger. Her er det førstemann til mølla. 

Publisert 
Mandag, 29 oktober, 2018
Les også 

Tatere. Romanifolk. Reisende. På Glomdalsmuseet viser de fram historien til denne folkegruppen i Norge, slik de levde før i tiden, da de reiste omkring med hest og vogn, sykkel, båt, bil og campingvogn. Når vi går inn i den store utstillingshallen kommer vi først til hjertet i utstillingen. Det som best viser det karakteristiske med taternes liv før i tiden. Reisen. På leirplassen er det slått opp et pyramidetelt, og utenfor teltet står primusen med en kaffekjel . Det er dekket opp for en hyggelig stund med en kaffetår, med kopper og asjetter på en duk. Bordet er en liten koffert. Bak teltet henger noen klær til tørk på en snor mellom to bjørketrær. Ved siden av teltet står reisekista, elle kaffekista som den også ble kalt. Den brukte de til å ta med seg tørrmat, kaffe, kaffekvern og sukker. En skinnskreppe ligger inntil teltduken, og den brukte de til å frakte sengetøyet. Fra sted til sted Slik reiste taterne fra sted til sted, spesielt om sommeren. Først med hest og vogn. De brukte også sykkel med vogn. Senere bil og campingvogn. Taterne langs kysten brukte båt.
Kulturarven nummer 84 er på veg ut i postkassen til våre medlemmer. Her er det mykje fint lesestoff
Følg oss gjerne i sosiale media. Vi ønsker også gjerne tips til interessante saker for våre medlemmer.
- Å vera målar er å jobbe med fargar, det som fargelegg og gjev ljos i livet til folk heile året. Yrket er så variert, du må kunne mykje forskjellig fordi det er ulike teknikkar du brukar kvar dag: sparkle, pusse, blande pigment, koke limfargar, marmorere, lakkere, male på mur, på tapet, vindauge, ute og inne, - ja dette er berre eksempel, seier lærling i mælarfaget, Lizzy Muzungu. (Foto: Bygg og bevar)