Hjem / Kulturelle omveier / Kunstnerdalen rundt

Kunstnerdalen rundt

Kunstnerdalen rundt.

Ved foten av Norefjell ligger tettsteder og severdigheter som perler på en snor - i dype skoger, langs glitrende innsjøer eller høyt over bygda.

 

I dette området bodde og arbeidet kunstnere fra den norske gullalderen i norsk malerkunst. Th.Kittelsen og Chr. Skredsvig bosatte seg i Sigdal hvor de hadde noen av sine mest produktive år.

Ernst Josephsons, Harriet Backer og Gerhard Munthe malte også fra Sigdal.

Flere spellemenn kommer fra området, så det er ingen tilfeldighet at Folkemusikksenteret i Buskerud ligger i Prestfoss i Sigdal.

Det er ikke uten grunn at området blir kalt «Kunstnerdalen».

 

På andre siden av de stolte Norefjellene, hvor Høgevarde gir deg utsyn til «halve Norge», finner du et av Norges best bevarte og største hus i sveitserstil. Villa Fridheim var en gang et landsted for de rike, men er nå et museum for arkitektur og eventyr.

I Olberg kirke hadde dikterpresten og eventyrinnsamleren Jørgen Moe sitt embete. I Bryllupsbygda har mangt et par sagt ja under samme tak som Moe en gang prediket.

 

I enden av Krøderfjorden finner du Norges lengste jernbanemuseum, som damper i rute hver søndag hele sommeren - her har båten Kryllingen en av sine brygger.

 

Hele Kunstnerdalen Rundt, uten stopp, tar ca. 2,5 timer og er på 125 km.

Ta av fra rv.7 ved Sokna i sør eller ved Ørgenvika nordfra.

 

Finn flere severdigheter og overnatting i området:

https://sommer.norefjell.com/no/

http://eggedal.no/

http://www.opplevtrillemarka.no/