Hjem / Fullteikna kurs på Norsk Smaksskule volum 2

Fullteikna kurs på Norsk Smaksskule volum 2

Del
Norsk Smaksskule sitt nye konsept, Volum 2, vart arrangert 2. og 3 oktober. Kurset var fullteikna, og no ser smaksskulen på moglegheitene for fleire slike ekstrakurs. (Alle foto: Tor Valdvik / Norsk Kulturarv)


Foredrag: Det var også noen korte foredrag med dr Agric, 
Einar Risvik under Norsk Smaksskule Volum 2.

Norsk Smaksskule har i år kurs for skule- og barnehagetilsette for femte år på rad. I løpet av dei siste fem åra har ein kursa over tusen lærarar og barnehagelærarar i positiv atferdsendring hjå barn og

unge knytt til mat. Nytt av året er Norsk Smaksskule Volum 2 - eit kurs med ei noko meir praktisk tilnærming enn dei andre oppstartskursa. Eit fullteikna kurs med 20 deltakarar over to dagar var eit nytt


Lukt-test: Deltakerne gjennomførte blant annet lukt-tester
under Norsk Smaksskule Volum 2.

format for både deltakarar og kurshaldarar i Norsk Smaksskule. Leiar for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik, seier imidlertid at det gav meirsmak: - Norsk Smaksskule volum 2 er eit kurs som rettast  mot dei tilsette i skule og barnehage som ønskjer eit meir praktisk retta kurs enn våre tradisjonelle oppstartskurs for lærarar. I så måte har dette vore noko vi har ønskja å tilby i fleire år, seier Valdvik. Han understreker samstundes at dei så vidt har har sendt ut tilbakemeldingsskjema i etterkant av kursene, men at tilbakemeldingene så langt har vore svært gode. Målet er å få til eit nytt Volum 2- kurs på nyåret.

 

Publisert 
Mandag, 8 oktober, 2018
Les også 

Hennar Majestet Dronning Sonja er no æresmedlem av foreininga Hjerleids Venner. Utnemninga gjekk føre seg då dronninga gjesta Hjerleid skole og håndverksenter på Dovre 9. september. Tekst og foto: Ove Kirkestuen
Foto: Landbruks- og matdepartementet
Foto: Landbruks- og matdepartementet. Den nasjonale Kulturlandskapsprisen 2020 blir tildelt Goarahat og Sandvikhalvøya utvalgte kulturlandskap i Porsanger. Prisen ble utdelt av Landbruks- og matminister Olaug Bollestad tirsdag 18.august
Booker du overnatting på den smarte måten slik at alle pengene du betaler går til overnattingsbedriften og ikke forsvinner til utenlandske skatteparadis? (Foto: Ramsvig Handelsstad)
Sett i et historisk perspektiv har norsk landbruk representert en svært bærekraftig matproduksjon, med små enheter og lite bruk av innsatsfaktorer. Det norske gårdsbruket var uavhengig med lokal forsyning av mat som passet for stedet og egnen. Slik er det nødvendigvis ikke lengre og det er ikke gitt at vi skal komme tilbake dit på sammen måten, men i den kulturelle arven sitter fremdeles kunnskapen vi trenger. I 2020 er vår selvforsyningsgrad av mat mindre enn 44 %, enda lavere på fôr, og volumet er synkende.