Hjem / Fra jord til bord med Norsk Smaksskule

Fra jord til bord med Norsk Smaksskule

Fra jord til bord med Norsk Smaksskule
Del
Norsk Smaksskule er i stadig utvikling. Nå får alle nåværende og tidligere deltakere tilskudd til dyrkekasser slik at de kan dyrke egne råvarer i skolen eller på barnehagen. Dette er klart etter at Sparebankstiftelsen DNB har bevilget kr 260.000,- til formålet.

Det er utrolig viktig at barn og unge forstår hvor maten kommer fra og får kunnskapen om råvarene, sier leder for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik. Dette gir også et svært godt utgangspunkt for å arbeide med smak og for eksempel sammenligne smakene av egenproduserte råvarer med råvarer fra butikken.
Sparebankstiftelsen DNB har vist stort engasjement for Norsk Smaksskule siden idèfasen og har gitt gavemidler i millionklassen ved flere anledninger tidligere.

Bilde av Sissel Karlsen
Sissel Karlsen, gavesjef
i Sparebankstiftelsen
Foto: Sparebankstiftelsen DnB

Sparebankstiftelsen har gjennom årene jobbet med å se ulike måter og øke interessen for dyrking av mat. Smaksskulen er en svært vellykket måte å jobbe med å spre kunnskap om og skape gode holdninger knyttet til mat, råvarer og smak. Dyrkekasse til bruk i barnehager og skoler hvor ansatte har deltatt på Norsk Smaksskule vil være en fin videreføring og utvidelse av prosjektet, sier Sissel Karlsen.

Norsk Smaksskule startet som et pilotprosjekt i 2013 og har siden kurset over 300 skole- og barnehagetilsatte og engasjert over 20.000 barn og unge over helet landet. Formålet er at barn og unge skal få flest mulig smaksreferanser i ung alder. Med noen av Norges beste fagfolk i spissen kurser smaksskulen lærere og barnehagelærere i hvordan man kan jobbe med barn og unge for å skape sunne holdninger og endre atferdsmønster knyttet til smak blant barn og unge i grunnskole eller barnehage. I inneværende år deltar skoler og barnehager fra hele landet – i 18 fylker på Norsk Smaksskule. Prosjektet er i all hovedsak finansiert med gavemidler fra ideelle aktører som Sparebankstiftelsen DNB.

Publisert 
Tirsdag, 1 desember, 2015
Les også 

Under sitt besøk på Washingborough Academy i England ble Einar Risvik fra Norsk Smaksskule intervjua av BBC Lincolnshire om hva smaksskulen kan lære fra den prisbelønnede skolens pionerarbeid innen smak og kosthold.
Varamedlem i Norsk Kulturarvs styre, Dag Terje Klarp Solvang blir ny Generalsekretær i Den Norske Turistforening. (Foto; Marius Dalseg Sætre/DNT)
Kulturmiljøet «Vesllie» med dei to setrene der må fredast av Riksantikvaren, før utvidinga av nasjonalparken på Dovrefjell på uforståeleg vis øydelgg viktige spor etter forferdane våre. Ei «kulturmiljøfredning» inneber fyrst og fremst at ein nyttar fredning som reiskap for å ta vare på den viktige samanhengen og heilheita i miljøet. Den omfattar berre uteareala og det utvendige av bygningane, ikkje det innvendige.
Innfører nå løpende søknadsfrist på alle sine støtteordninger til bevaring av kulturminner. Foto viser Reidunn og Tore Wigen som har fått støtte til restaurering av naust i Solvorn, Luster i Sogn og Fjordane. Med på bildet er også styreleder i Kulturminnefondet Helen Bjørnøy og direktør Simen Bjørgen.