Hjem / Fiskeriministeren på smaksskule-besøk

Fiskeriministeren på smaksskule-besøk

Del
Statsråd Per Sandberg besøkte mandag 06. mars Kanonen barnehage på Løren i Oslo hvor de hadde besøk av Frode Selvaag fra Norsk Smaksskule.

De siste to årene har Norsk Smaksskule samarbeidet med Nærings- og fiskeridepartementet om å arbeide for at barn og unge skal spise mer fisk og sjømat. Smaksskulen arbeider systematisk for at barn og unge skal få flest mulig smaksreferanser i ung alder og på denne måten danne grunnlaget for et sunnere og mer variert kosthold i fremtiden. Tirsdag 07. mars skal fiskeriministeren, sammen med tre andre ministere i Regjeringen Solberg, legge frem nasjonal plan for kosthold. Som et ledd i lanseringen av planen som vil bli fremlagt i Stavanger besøkte statsråd Sandberg Norsk Smaksskules besøk på Kanonen barnehage i Oslo.

Per Sandberg, skjermdump fra TV2
Skjermdump fra statsrådens besøk, Norsk Smaksskules arrangement i Oslo (TV2 Nyhetskanalen)

 

Statsråden var engasjert når han snakketom viktigheten av at barn og unge spiser sjømat.- Det er utrolig viktig at barn og unge spiser mer fisk og sjømat. I dag spiser mange barn og unge mer smågodt enn sjømat, sa Sandberg og la til at kvaliteten på norsk sjømat er best i verden. Mesterkokk Selvaag er fornøyd med samarbeidet mellom smaksskulen og departementet: "Barna våre er fremtiden og det er avgjørende at de blir bevisste forbrukere som spiser variert og ikke minst også fisk og grønt i fremtiden. Vi ser at vårt arbeid med sjømat i norske skoler og barnehager bidrar positivt til dette, sa Ryfylkekokken.

Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Norsk Kulturarv som kurser lærere og barnehagelærere i hvordan de skal sørge for at barn og unge skal få flest mulig smaksreferanser i ung alder. Så langt har over 500 lærere og barnehagelærere fra hele landet blitt kurset og over 50.000 barn og unge har blitt engasjert i smakens tjeneste. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB og Nærings- og Fiskeridepartementet.Kursholdere er profilerte kokker som Arne Brimi, Frode Selvaag, Jørn Lie og Wenche Andersen og dr Agric Einar Risvik fra NOFIMA. Under fremleggelsen av den nasjonale planen for bedre kosthold er Norsk Smaksskule ved Frode Selvaag invitert til å innlede om Norsk Smaksskules arbeid.

Publisert 
Mandag, 6 mars, 2017
Les også 

Norsk Kulturarv har teke initiativ til Den Nasjonale Kulturlandskapsprisen og samarbeider med Landbruks- og matdepartementet og Landbruksdirektoratet om utvelgelsen av det beste prosjektet kvart år. Fylkesmennenes landbruksavdelingar, fylkeskommunane, bondeorganisasjonane og andre er forslagsstillarar til kandidatar til Den Nasjonale Kulturlandskapsprisen. Under relaterte filer følgjer skjema for utfylling dersom du ønskjer å nominere.
Norsk Kulturarv skal nå, med økonomisk støtte fra Riksantikvaren, gjennomføre en undersøkelse for å ta rede på hva slags hindre offentlige regelverk kan skape for bedrifter som tar utgangspunkt i kulturminner.
Bilde av svineknoke med poteter og surkål
I en verden der det meste forandrer seg, søker vi fortsatt etter noe som i kraft av sin evige kvalitet representerer noe konstant. Dette ser vi spesielt når det kommer til mat, forteller Anne Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat. 
Mellom dei tidlegare vinnarane er HM Dronning Sonja, som fekk Norsk Kulturarvs Ærespris i 2015. Nå blir nominasjonen lyst ut for 2017.