Hjem / Fiskeriministeren på smaksskule-besøk

Fiskeriministeren på smaksskule-besøk

Del
Statsråd Per Sandberg besøkte mandag 06. mars Kanonen barnehage på Løren i Oslo hvor de hadde besøk av Frode Selvaag fra Norsk Smaksskule.

De siste to årene har Norsk Smaksskule samarbeidet med Nærings- og fiskeridepartementet om å arbeide for at barn og unge skal spise mer fisk og sjømat. Smaksskulen arbeider systematisk for at barn og unge skal få flest mulig smaksreferanser i ung alder og på denne måten danne grunnlaget for et sunnere og mer variert kosthold i fremtiden. Tirsdag 07. mars skal fiskeriministeren, sammen med tre andre ministere i Regjeringen Solberg, legge frem nasjonal plan for kosthold. Som et ledd i lanseringen av planen som vil bli fremlagt i Stavanger besøkte statsråd Sandberg Norsk Smaksskules besøk på Kanonen barnehage i Oslo.

Per Sandberg, skjermdump fra TV2
Skjermdump fra statsrådens besøk, Norsk Smaksskules arrangement i Oslo (TV2 Nyhetskanalen)

 

Statsråden var engasjert når han snakketom viktigheten av at barn og unge spiser sjømat.- Det er utrolig viktig at barn og unge spiser mer fisk og sjømat. I dag spiser mange barn og unge mer smågodt enn sjømat, sa Sandberg og la til at kvaliteten på norsk sjømat er best i verden. Mesterkokk Selvaag er fornøyd med samarbeidet mellom smaksskulen og departementet: "Barna våre er fremtiden og det er avgjørende at de blir bevisste forbrukere som spiser variert og ikke minst også fisk og grønt i fremtiden. Vi ser at vårt arbeid med sjømat i norske skoler og barnehager bidrar positivt til dette, sa Ryfylkekokken.

Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Norsk Kulturarv som kurser lærere og barnehagelærere i hvordan de skal sørge for at barn og unge skal få flest mulig smaksreferanser i ung alder. Så langt har over 500 lærere og barnehagelærere fra hele landet blitt kurset og over 50.000 barn og unge har blitt engasjert i smakens tjeneste. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB og Nærings- og Fiskeridepartementet.Kursholdere er profilerte kokker som Arne Brimi, Frode Selvaag, Jørn Lie og Wenche Andersen og dr Agric Einar Risvik fra NOFIMA. Under fremleggelsen av den nasjonale planen for bedre kosthold er Norsk Smaksskule ved Frode Selvaag invitert til å innlede om Norsk Smaksskules arbeid.

Publisert 
Mandag, 6 mars, 2017
Les også 

SMIL-ordninga er ei ubyråkratisk og svært effektiv tilskotsordning som utløyser stor eigeninnsats i form av eigne midlar og arbeid. I 2015 blei SMIL-ordninga avgrensa til søkjarar som var berettiga produksjonstilskot. Ei utilsikta følgje av dette var at eigar av landbrukseigedom, som har leigd bort alt areal, ikkje lengre kunne søkje om SMIL-midler.
Kjenner du til et norsk kulturminne, prosjekt eller annet som fortjener internasjonal annerkjennelse? Nå kan du sende inn nominasjon!
Norsk Smaksskule sin satsing på fisk og sjømat fortsetter. Nå har Nærings- og Fiskeridepartementet bevilget en en halv million til formålet.
Vil du studere bygningsvern? Nå har du sjansen!