Hjem / Fiskeriministeren på smaksskule-besøk

Fiskeriministeren på smaksskule-besøk

Del
Statsråd Per Sandberg besøkte mandag 06. mars Kanonen barnehage på Løren i Oslo hvor de hadde besøk av Frode Selvaag fra Norsk Smaksskule.

De siste to årene har Norsk Smaksskule samarbeidet med Nærings- og fiskeridepartementet om å arbeide for at barn og unge skal spise mer fisk og sjømat. Smaksskulen arbeider systematisk for at barn og unge skal få flest mulig smaksreferanser i ung alder og på denne måten danne grunnlaget for et sunnere og mer variert kosthold i fremtiden. Tirsdag 07. mars skal fiskeriministeren, sammen med tre andre ministere i Regjeringen Solberg, legge frem nasjonal plan for kosthold. Som et ledd i lanseringen av planen som vil bli fremlagt i Stavanger besøkte statsråd Sandberg Norsk Smaksskules besøk på Kanonen barnehage i Oslo.

Per Sandberg, skjermdump fra TV2
Skjermdump fra statsrådens besøk, Norsk Smaksskules arrangement i Oslo (TV2 Nyhetskanalen)

 

Statsråden var engasjert når han snakketom viktigheten av at barn og unge spiser sjømat.- Det er utrolig viktig at barn og unge spiser mer fisk og sjømat. I dag spiser mange barn og unge mer smågodt enn sjømat, sa Sandberg og la til at kvaliteten på norsk sjømat er best i verden. Mesterkokk Selvaag er fornøyd med samarbeidet mellom smaksskulen og departementet: "Barna våre er fremtiden og det er avgjørende at de blir bevisste forbrukere som spiser variert og ikke minst også fisk og grønt i fremtiden. Vi ser at vårt arbeid med sjømat i norske skoler og barnehager bidrar positivt til dette, sa Ryfylkekokken.

Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Norsk Kulturarv som kurser lærere og barnehagelærere i hvordan de skal sørge for at barn og unge skal få flest mulig smaksreferanser i ung alder. Så langt har over 500 lærere og barnehagelærere fra hele landet blitt kurset og over 50.000 barn og unge har blitt engasjert i smakens tjeneste. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB og Nærings- og Fiskeridepartementet.Kursholdere er profilerte kokker som Arne Brimi, Frode Selvaag, Jørn Lie og Wenche Andersen og dr Agric Einar Risvik fra NOFIMA. Under fremleggelsen av den nasjonale planen for bedre kosthold er Norsk Smaksskule ved Frode Selvaag invitert til å innlede om Norsk Smaksskules arbeid.

Publisert 
Mandag, 6 mars, 2017
Les også 

Kulturmiljøet «Vesllie» med dei to setrene der må fredast av Riksantikvaren, før utvidinga av nasjonalparken på Dovrefjell på uforståeleg vis øydelgg viktige spor etter forferdane våre. Ei «kulturmiljøfredning» inneber fyrst og fremst at ein nyttar fredning som reiskap for å ta vare på den viktige samanhengen og heilheita i miljøet. Den omfattar berre uteareala og det utvendige av bygningane, ikkje det innvendige.
Innfører nå løpende søknadsfrist på alle sine støtteordninger til bevaring av kulturminner. Foto viser Reidunn og Tore Wigen som har fått støtte til restaurering av naust i Solvorn, Luster i Sogn og Fjordane. Med på bildet er også styreleder i Kulturminnefondet Helen Bjørnøy og direktør Simen Bjørgen.
Av Kirsti Kolle Grøndahl, Styreleder i Stiftelsen Norsk Kulturarv
Norsk Smaksskule lanserer nå et nytt kurskonsept for lærere og barnehagelærere. Her er det førstemann til mølla som gjelder. Vil du være en av de første til å prøve Norsk Smaksskule Volum 2?