Hjem / Boklansering for store og små i Asker

Boklansering for store og små i Asker

Del
Mandag 20. januar var det smakfest når Norsk Smaksskule med Per Ivar Berget og Arne Brimi i spissen laget mat sammen med barna fra NaKuHel-barnehagen i Drivhuset på NaKuHelsenteret på Sem i Asker med skrei i form med grønsaker sto på menyen. (Foto: Jens Skaaland/Pitch Forlag)

De største barna fra NaKuHel-barnehagen i Asker var med og lagde sin egen smaksfest sammen med Arne Brimi og Per Ivar Berget i drivhuset på NaKuHel-senteret i Asker mandag. Barna var med på hele prosessen fra filetering av fisk, oppskjæring av grønsaker og


Stolte forfattere og redaktør: Einar Risvik, Tor Valdvik,
Per Ivar Berget, Arne Brimi  og redaktør, Inger Rødseth
var stolte og fornøyde over boka som ble lansert mandag.
(Foto: Jens Skaaland/Pitch Forlag)

steking på bålet til ferdig fiskelunsj.

NaKuHel i Asker og Stiftelsen Norsk Kulturarv har gjennom flere år samarbeidet på ulike fronter. Tidligere i vinter fikk også Verkstedet og Smia på Sem utdelt det nasjonale kvalitetsmerket, Olavsrosa fra Norsk Kulturarv. Mandag var Norsk Smaksskule på besøk på Sem for tredje gang – denne gangen i forbindelse med at de nylig ga ut boka «Kresne barn», som er en bok om hvordan man kan få barna sine til å spise sunn og variert mat.

Etter et par timer med smaksskule for barna, var det boklansering inviterte gjester. Her var det blant annet bokbad hvor noen av de mange temaene fra boka ble diskutert av Arne Brimi, Einar Risvik og redaktør for boka, Inger Rødseth fra Pitch Forlag.

Om Kresne barn:
Med enkle grep kan du endre familiens matvaner. Få barna til å smake på ny mat og gjør måltidet til en hyggelig samlingsstund. Kresne barn gir deg teorien bak, enkle tips og råd til gode valg i hverdagen, morsomme smaksøvelser og enkle oppskrifter på hverdagsmat.
 
Boken gir deg også et innblikk i aktuelle temaer som hva et bærekraftig kosthold er, norsk og internasjonal matpolitikk, Nordens matkultur og -historie, genetikkens betydning for vekten vår og hvordan sanseapparatet vårt fungerer.

Boka Kresne barn kom ut 6. januar og kan nå kjøpes hos alle norske bokhandlere.

Publisert 
Onsdag, 22 januar, 2020
Les også 

Det er beslutta at det i år også kan delast ut nasjonal kulturlandskapspris. I 2019 gjekk prisen til Uttakleiv Grendelag, Vestvågøy i Lofoten. (Foto: Per Jostein Andersen)
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne.
Det starter før du blir født, sier vi i vår nye bok, som heter Kresne Barn. Egentlig er boka ikke kun om kresne barn, men mest om hva vi kan gjøre som kultur for å unngå at vi får for mange barn som er kresne. I dag ser vi en vekst i foreldres bekymring når det gjelder mange barns restriktive matvalg. Aldri før har vi hatt tilgang på større variasjon. Likevel ser vi en klar tendens til at det er mange som begrenser valgene sine heller enn å spise mer variert. For noen barn blir det å være kresen en selvforsterkende mekanisme som, hvis den får utvikle seg langt nok, kan bli en hindring for et godt liv.
Foto: Toril Melheim Strand
På folkemusikk treffen i Vågå, 31.01.2020 ble Norsk Kulturarv`s gullnål delt ut til Ivar Odnes, post mortem (Foto: Toril Melheim Strand)